Gezondheid

Kool beter tegen kanker dan chemo. Het draait allemaal om dit ene stofje

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De conventionele behandelingen tegen kanker, bestraling en chemotherapie, zijn bij lange na geen geneesmiddel. Sterker nog: ze maken de kanker dodelijker.

Uit onderzoek blijkt dat sommige groenten mogelijk effectiever zijn in de strijd tegen kanker. Het heeft allemaal te maken met kankerstamcellen waar chemo en bestraling geen vat op kunnen krijgen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Onderzoekers van de Universiteit van Californië – Los Angeles hebben laten zien dat borstkankercellen na bestraling nog kwaadaardiger worden.

Slechts de helft

Ze ontdekten bovendien dat bij bestraling slechts de helft van de tumorcellen werden behandeld.

Na bestraling kunnen ook andere cellen veranderen in borstkankerstamcellen. En hoewel stamcellen slechts vijf procent van een tumor vormen, kunnen ze de oorspronkelijke tumor weer opnieuw laten ontstaan.

Deze nieuwe stamcellen hebben in vergelijking met kankercellen die niet zijn bestraald liefst 30 keer meer kans om tumoren te vormen.

Andere delen

Kankerstamcellen kunnen daarna in de bloedbaan terechtkomen en de ziekte naar andere delen van het lichaam verspreiden.

Chemo werkt op dezelfde manier en doodt alleen de minder schadelijke kankercellen. De cellen die onbehandeld blijven zijn vooral de kankerstamcellen.

Wetenschappers van de South Dakota State University hebben ontdekt dat een stof in kruisbloemige groenten zoals broccoli, kool en bloemkool, die kankerstamcellen kan aanpakken.

75 procent

Toen de onderzoekers het stofje fenethylisothiocyanaat toevoegden aan een petrischaal met menselijke baarmoederhalskankerstamcellen, stierf 75 procent van de stamcellen binnen 24 uur.

Uit eerdere studies is al gebleken dat het stofje een ontstekingsremmende werking heeft. Het zou ook helpen bij de behandeling van longkanker.

Bij muizen leidde de stof tot minder en kleinere tumoren. “Het wordt steeds meer duidelijk dat kankerbehandelingen die de stamcellen niet vernietigen, tumoren in staat stellen om terug te keren,” aldus de onderzoekers.

Effectiever

Ze besluiten dat de stof mogelijk effectiever is tegen kanker dan behandelingen waarbij alleen stamcellen óf gewone kankercellen worden aangevallen.

Je hoeft niet te wachten op een nieuw medicijn, aangezien de concentraties fenethylisothiocyanaat die de onderzoekers gebruikten gewoon kunnen worden gevonden in kruisbloemige groenten.

[GreenMedInfo]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
6 jaren geleden

Hoe maak je al die demonen en barbaren wijs dat kool beter is dan chemotherapie?

René
René
6 jaren geleden

dan zou je toch denken dat in dit kool en broccoli vretende landje de genoemde kankers bijna niet voorkomen, helaas is het tegengestelde waar.
als kanker te genezen zou zijn met een dieet (was het maar waar) zou je dat echt niet tegen kunnen houden.
en iedereen die geloofde wat de kwakzalvers beweren die zeggen dat dat niet zo is en die hun hoop op zo een dieet hadden gevestigd zijn helaas allemaal dood…..

Hoop maakt z'n eigen magie
Hoop maakt z'n eigen magie
6 jaren geleden

Door te proberen zo gezond mogelijk te eten, te ontgiften (van eventuele metalen
zoals aluminium) vooral water te drinken, en flink te aarden/gronden, ontwikkel je nu
het beste met de verhoogde energieën. (Onderdeel van het Aquariustijdperk)

Elke dag tijd proberen door te brengen in de natuur, helpt ook.

Louise
Louise
6 jaren geleden

Vergeet vooral een negatieve instelling niet echt ik heb het om me heen gezien……. ik heb er al velen zien gaan. Geen contact meer met je eigen lichaam en vooral met jezelf……. gewoon maar doorgaan,alles wegstoppen …… de mens creërt zn eigen zombie bestaan. Ik zeg weleens,, als mensen hun auto’s net zo zouden behandelen als hun lichaam, nou dan zijn alle files gelijk opgelost…………Het is een combinatie van en dan heb je nog geen garantie……..Eigenlijk zou op scholen behalve biologie ook het menszijn onderwezen moeten worden, een holistische visie ……

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x