Great ResetBinnenland

‘Niet alleen Apeldoorn, maar ook Enschede is een WEF Smart City’

Help mee door dit met kennissen op je social netwerk te delen!

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) vraagt aandacht voor het feit dat niet alleen Apeldoorn, maar ook zijn geboortestad Enschede een ‘World Economic Forum Smart City’ is.

Zo’n Smart City wordt beschreven als ‘een stad die een hoge kwaliteit van leven weet te garanderen door samenwerking tussen gemeenten, bedrijven, inwoners en kennisinstellingen op het gebied van slimme digitale technologie, traditionele infrastructuur, architectuur, menselijk kapitaal en sociaal kapitaal, waarbij de gemeente richtingbepalend is’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Op basis van bestaande data uit bijvoorbeeld parkeergarages, wifi en apps in combinatie met data uit nieuwe sensoren worden mogelijkheden onderzocht voor een real-time beeld van de stad ‘zonder de privacy van de bezoekers te schaden’.

Wifitracking

In de Enschedese binnenstad werden passanten geteld via sensoren. Deze tellingen gebeurden volgens de gemeente ‘anoniem’. Toch legde de Autoriteit Persoonsgegevens de gemeente een boete op van 600.000 euro wegens wifitracking, een systeem waarbij mensen gevolgd kunnen worden.

Volgens de AP was de privacy van burgers niet goed gewaarborgd, omdat zij konden worden gevolgd zonder dat dit noodzakelijk was. Het inzetten van wifitracking is op zichzelf al een ernstige overtreding van de privacywet AVG, stelt de autoriteit.

Heel kwalijk

“Als je mensen via hun telefoon kunt volgen, is dat heel kwalijk,” zei AP-vicevoorzitter Monique Verdier. “Want iedereen heeft het recht om vrij en onbespied over straat te gaan. Zonder dat de overheid of een andere partij kan meekijken of noteren wat je doet.”

Enschede is deelnemer in het netwerk Future City Foundation en de City Deal ‘Een slimme stad’, waar ‘diverse tools worden ontwikkeld voor duurzame, slimme stedelijke ontwikkeling’. Het netwerk ‘levert veel kennis over maatschappelijke, ruimtelijke en digitaliseringsvraagstukken, onder andere op het gebied van gebiedsmonitoring, watermanagement en burgerparticipatie’. Digitalisering is in Europa ‘een belangrijke pijler van het programma van de Europese Commissie’, aldus de gemeente Enschede.

4.9 60 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ADAM
ADAM
2 jaren geleden

Ik doe niet aan QR, de telefoon blijft vaak thuis en ik wil van mijn bankieren app af. Het helpt natuurlijk niets maar het geeft even een wat beter gevoel.

ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Eens kijken wat men in Enschede op 16 maart a.s. gaat stemmen.

Prometheus
Prometheus
2 jaren geleden

Leuk zo’n boete, maar wie incasseert die boete? Worden de gedupeerden gecompenseerd?

Portugee
Portugee
2 jaren geleden

Langzaam maar zeker worden wij opgesloten achter onze eigen voordeur. Noord Korea is er een paradijs bij.

Back to top button
85
0
We lezen graag je reactie!x