Great ResetBinnenland

‘Niet alleen Apeldoorn, maar ook Enschede is een WEF Smart City’

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) vraagt aandacht voor het feit dat niet alleen Apeldoorn, maar ook zijn geboortestad Enschede een ‘World Economic Forum Smart City’ is.

Zo’n Smart City wordt beschreven als ‘een stad die een hoge kwaliteit van leven weet te garanderen door samenwerking tussen gemeenten, bedrijven, inwoners en kennisinstellingen op het gebied van slimme digitale technologie, traditionele infrastructuur, architectuur, menselijk kapitaal en sociaal kapitaal, waarbij de gemeente richtingbepalend is’.

Op basis van bestaande data uit bijvoorbeeld parkeergarages, wifi en apps in combinatie met data uit nieuwe sensoren worden mogelijkheden onderzocht voor een real-time beeld van de stad ‘zonder de privacy van de bezoekers te schaden’.

Wifitracking

In de Enschedese binnenstad werden passanten geteld via sensoren. Deze tellingen gebeurden volgens de gemeente ‘anoniem’. Toch legde de Autoriteit Persoonsgegevens de gemeente een boete op van 600.000 euro wegens wifitracking, een systeem waarbij mensen gevolgd kunnen worden.

Volgens de AP was de privacy van burgers niet goed gewaarborgd, omdat zij konden worden gevolgd zonder dat dit noodzakelijk was. Het inzetten van wifitracking is op zichzelf al een ernstige overtreding van de privacywet AVG, stelt de autoriteit.

Heel kwalijk

“Als je mensen via hun telefoon kunt volgen, is dat heel kwalijk,” zei AP-vicevoorzitter Monique Verdier. “Want iedereen heeft het recht om vrij en onbespied over straat te gaan. Zonder dat de overheid of een andere partij kan meekijken of noteren wat je doet.”

Enschede is deelnemer in het netwerk Future City Foundation en de City Deal ‘Een slimme stad’, waar ‘diverse tools worden ontwikkeld voor duurzame, slimme stedelijke ontwikkeling’. Het netwerk ‘levert veel kennis over maatschappelijke, ruimtelijke en digitaliseringsvraagstukken, onder andere op het gebied van gebiedsmonitoring, watermanagement en burgerparticipatie’. Digitalisering is in Europa ‘een belangrijke pijler van het programma van de Europese Commissie’, aldus de gemeente Enschede.

4.9 60 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ADAM
ADAM
1 jaar geleden

Ik doe niet aan QR, de telefoon blijft vaak thuis en ik wil van mijn bankieren app af. Het helpt natuurlijk niets maar het geeft even een wat beter gevoel.

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Eens kijken wat men in Enschede op 16 maart a.s. gaat stemmen.

Prometheus
Prometheus
1 jaar geleden

Leuk zo’n boete, maar wie incasseert die boete? Worden de gedupeerden gecompenseerd?

Portugee
Portugee
1 jaar geleden

Langzaam maar zeker worden wij opgesloten achter onze eigen voordeur. Noord Korea is er een paradijs bij.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

85
0
We lezen graag je reactie!x