BewustzijnGezondheid

10 Tips voor een waanzinnige start voor het nieuwe jaar…

Help door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eindelijk is het jaar 2020 voorbij. Begin jij het nieuwe jaar met voornemens, dingen die je wilt doen, leren, ontdekken, aan jezelf veranderen? Op internet is er veel te vinden op allerlei gebieden hoe je dingen kunt aanpakken, maar door de overload aan informatie kun je al snel het spoor bijster raken.

Met als gevolg dat je uiteindelijk niets doet en dus niet vooruit komt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Eén manier om dingen in je leven te verbeteren is door te ontdekken hoe je met kleine acties, grote veranderingen kunt realiseren. In feite zou je op zoek moeten naar een positieve ‘asymetrie’.

Positieve Asymetrie

Positieve asymetrie is een situatie waarbij de resultaten vele malen groter zijn dan de moeite die het je kost. De verhouding tussen moeite en resultaat is ongelijk. Mensen met positieve asymetrie stoppen ergens een factor 1 in en krijgen er een factor 10 voor terug.

Het zal je niet zal verbazen dat de meeste mensen met NEGATIEVE asymetrie te maken hebben. Zij doen het net andersom. Veel moeite en vele malen kleiner resultaat. Mensen met negatieve asymetrie stoppen ergens een factor 10 in en krijgen er een factor 1 voor terug.

10 handige tips

De factoren die je helpen een positieve asymetrie te ontwikkelen, liggen meestal niet op het ‘zakelijke’ vlak. Meestal zijn dit ‘logisch-verstand-kwesties’, die ervoor zorgen dat je helderder en scherper denkt en over het algemeen veel beter functioneert op alle gebieden. En als je beter functioneert, krijg je betere resultaten. Klinkt logisch, toch?

Ik geef je dan ook 10 TIPS waar je op zou kunnen letten als je op welk gebied dan ook beter wilt worden:

 • Geen alcohol drinken. Dit is een van de meest onderschatte boosdoeners die je succes de grond in kan boren. Alcohol is giftig voor je lijf. Het kost je dan ook enorm veel energie om het te verwerken. Energie die je beter op andere manieren kunt gebruiken.
 • Slaap. 8 uur slaap per nacht maakt je veel slimmer en creatiever. Als je gemiddeld maar 5 uurtjes slaapt per nacht, ben je overdag nagenoeg nutteloos. Bij 6 uurtjes slaap kun je wat simpel administratief werk verrichten. 7 uur per nacht is net genoeg om iets zinvols te doen. Bij 8 uur slaap per nacht wordt je pas echt creatief , slim en innovatief en 9 uur slaap is nodig om topprestaties te leveren.
 • Gezond eten. Eet veel groenten op geregelde tijden. Vermijd te allen tijde suiker, omdat je bloedsuikerspiegel, brein en emoties erdoor op hol slaan. Vermijd zo veel mogelijk zuivelproducten. Eet zo min mogelijk tarweproducten (witmeel) en vermijd voorbewerkte voedingsmiddelen (inderdaad, dat is zo’n beetje alles dat je naar binnen werkt. Maar het is echt niet goed voor je!)
 • Meditatie. 20 minuutjes per dag, elke dag. Het zal je meer gefocust maken, meer zelfbewust en je krijgt meer controle. Je neemt betere beslissingen, je wordt intelligenter en je verstandelijke vermogens nemen toe.
 • Het kan je niet schelen wat mensen denken. Als je het voor elkaar krijgt om niets meer te geven om wat anderen van of over je denken… dan maak je zo’n beetje 80% van je hersencapaciteit vrij. En dat is dan beschikbaar voor het betere werk.
 • Lichaamsbeweging. Iets meer bewegen reguleert je emoties (bepaalde gevoelens die je krijgt, waardoor je domme dingen doet, slecht voedsel gaat eten, enzovoort). Lichaamsbeweging geeft je meer energie, mentale scherpte en fysieke en mentale stabiliteit.
 • Boeken lezen. Ja, hoe afgezaagd klinkt dit. Maarrrr… Boeken zijn van die gebonden stapeltjes papier met een kaft eromheen die 15 tot 25 euro kosten. Je kunt ze kopen in elke boekwinkel of bol.com. Boeken lezen maakt je slimmer, omdat je leert van een ander. Vind een arm of miserabel persoon die zich ellendig voelt en vraag hoe vaak ze een boek lezen. Waarschijnlijk nooit.
 • Niet naar het nieuws kijken (en politiek compleet links laten liggen). Een keertje tv kijken kan geen kwaad. Maar vermijd te allen tijde journaals, nieuwsprogramma’s en talkshows. Het is pure, gescripte propaganda. Zet je tv uit en je wint meer tijd en je voelt je beter.
 • Stop met ruzie maken of discussiëren. Je hebt nu eenmaal mensen die niet willen, of kunnen, snappen wat je bedoelt. Geen probleem, maar stop je tijd er niet in. Je brein heeft slimmere dingen te doen dan dit. Hoe minder ruzie/discussie, hoe meer breintijd je hebt voor goede beslissingen. Beland je in een discussie? Kap het af, het heeft meestal geen nut.
 • Laat slechte gewoonten los. Die willekeurige regeltjes zoals de hele dag door e-mails beantwoorden, telefoongesprekken voeren, bijpraten, vergaderen, je gezicht tonen, socializen, samen sport kijken, de actualiteit kennen, het leven van iedereen bijhouden, zijn in feite slechte gewoonten. Vergeet die dingen. Het levert je niets concreets op. Focus in eerste instantie op het creëren van iets moois. In tweede instantie kun je dan denken aan entertainment voor jezelf om te relaxen.
 • Discipline ontwikkelen. Schuif je een hamburger met patat naar binnen, omdat het al laat is, of maak je toch een salade? Blijf je thuis of ga je feesten en kom je zat thuis? Ga je op tijd naar bed, of ga je binge-watchen op Netflix tot 5 uur ’s nachts? Totdat je leert je impulsen te beheersen, jezelf te beheersen, heb je nog nooit echte kracht ervaren.

Al deze dingen zijn simpel. Sommigen noemen ze ‘gezond verstand’. Maar gezond verstand kom je steeds minder tegen. Bovenstaande dingen weten, is dan ook een goede stap in de juiste richting. Alleen… ‘weten’ is niet genoeg. Je hebt er pas écht iets aan wanneer je ze in praktijk brengt!

Breng het in praktijk

Om bovenstaande 10 tips om te zetten in de praktijk kun je ervoor kiezen om het gewoon te gaan doen. De kans is alleen groot dat je het binnen twee weken alweer vergeten bent. Het is net zoiets als goede voornemens, die je halverwege januari alweer vergeten bent. Beter is dan ook om de hulp in te schakelen van jouw eigen onderbewustzijn. Dan zijn de veranderingen meteen blijvend. Je onderbewustzijn vergeet namelijk niet.

En deze goede veranderingen in je onderbewustzijn brengen, doe je snel en deskundig met behulp van één of meerdere Trancewerksessies.

Zo kun je kleine stapjes zetten met grote positieve gevolgen. Je creëert een positieve asymetrie! En hoe meer positieve asymetrie je creëert, hoe groter de bergen worden die je kunt verzetten.

Klik op de bovenstaande linkjes in deze 10 tips, om meer info te krijgen over de betreffende sessie(s). En hoe meer sessies je tegelijk downloadt, hoe groter jouw korting is!

 • Vier of meer sessies levert je 30% korting op.
 • Betalen via accounttegoed levert 20% EXTRA korting op
 • Ontvang hier bovenop TIJDELIJK nóg eens 15% extra korting met deze code: 2021
Je krijgt dus korting op korting op korting!

Maak er nu gebruik van! Voor je het weet is het kortingsfeest voorbij. En dat zou zonde zijn, want dit is een mooie gelegenheid voor je om een perfecte start te maken in het nieuwe jaar!

Ik wens je voor nu een voorspoedig uiteinde en tot 2021!

Michel Lejeune
Trancewerk.nl

4 7 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Alex
Alex
3 jaren geleden

I don’t meditate, and I don’t read books. The rest I already do for years. I guess I’m good!

Maya’s are smart
Maya’s are smart
3 jaren geleden

De Maya’s hadden gelijk met hun telling ? 2020 was de overgang van hun kalender

Anti
Anti
3 jaren geleden

Hmm ik slaap al jaren 5 uurtjes per nacht (mede door kleine kinderen / avondmens), het voelt tekort maar desondanks ben ik zeer succesvol in werk op universitair niveau. Ben benieuwd wat er gebeurt als ik 8 uur per nacht ga slapen.

Gezinusk
Gezinusk
3 jaren geleden

Tip 1, geen alcohol meer drinken is denk ik de beste tip. Of gebruik het anders zoals eigenlijk met alles, met mate;-) Dan kun je er te minste nog van genieten. Heb je er bovendien het meeste plezier van.

Want zoals bekend duurt het ongeveer zes week alvorens een alcoholist de ziekte van Korsakov oploopt. Bij het merendeel gebeurt dit omdat ze langzaamaan overgenomen worden. In een roes raken waarbij er geen ruimte meer is voor noodzakelijke voeding. De hersenen krijgen in dit tijdsbestek geen vitamines meer en beginnen vervolgens af te sterven.

Alcohol is denk ik het grootste vergif naast dat ik harddrugs in het rijtje tips mis waaronder nicotine. Deze stof is één van de meest verslavende soorten die we kennen in de categorie sluipmoordenaar.

Omdat nicotine in de meeste gevallen gerookt word zorgt het er voor dat op de lange termijn er minder zuurstof naar de hersenen word getransporteerd.

Softdrugs mis ik ook in het rijtje. Al is deze in pure vorm niet zozeer schadelijk tenzij je het combineert met bovengenoemden. De meesten die in zwaar weer terecht kwamen met softdrugs mixte hetgeen dan ook behoorlijk door elkaar.

Dan komen we uit bij trefwoorden als realiteitszin, concentratieproblemen, prikkelbaar, agressief gedrag, tot en met psychoses.

Back to top button