Homepagina » Bewustzijn » 9x bewijs dat je niet bestaat
9x bewijs dat je niet bestaat

9x bewijs dat je niet bestaat

We horen vaak dat onze wereld slechts een illusie is. Dat er niets is. Dat het slechts een droom is. Is dat echt zo? In onderstaand filmpje komen negen theorieën aan bod.

Het is goed mogelijk dat we allemaal in ‘The Matrix’ leven en dat het universum een enorm en complex hologram is, zo stellen astrofysici.

Theoretisch natuurkundigen hebben daarnaast onderzoek gedaan naar onregelmatigheden in de kosmische achtergrondstraling, de zogeheten nagloed van de oerknal.

Holografisch van aard

Zij zeggen dat onze 3D-wereld waarschijnlijk een illusie is en dat ze bewijs hebben gevonden dat ons universum holografisch van aard is.

Een holografisch universum, een idee dat in de jaren negentig voor het eerst werd geopperd, is een universum waarin alle informatie die onze 3D-‘realiteit’ vormgeeft, is opgeslagen op een 2D-oppervlak.

Je kunt het een beetje vergelijken met een hologram op een bankpasje.

Aanraken

Het verschil is dat we in ons 3D-universum voorwerpen kunnen aanraken en dat de ‘projectie’ vanuit ons perspectief bekeken ‘echt’ is.

Deze ideeën worden ook beschreven door de relativiteitstheorie van Einstein en de laatste theorie van Stephen Hawking.

Bekijk het filmpje hieronder:

[Smart Banana]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Arwijn schreef:

  Bullshit. Ik besta. Je mag jezelf weg relativeren als je wilt, maar besta zeker weten. Ik ervaar het hier en nu.

  19 likes
  • Bas van Schie schreef:

   “Ik besta” is maar een nietig stukje van het eeuwig uitdijende onkenbare.
   Het spruit ook voort uit het goddelijke, maar het is de ontkenning van het goddelijke.
   Het is de ziel die een druppel is, uit de oceaan van liefde.
   De kunst is, deze druppel in de oceaan te laten vallen.
   Tegelijkertijd de druppel en de oceaan. Dat is overgave.

   Het ego bootst dit na, daarom roept het ik besta. Wat een ontkenning van je ware natuur.

   2 likes
 • weg met ons schreef:

  Dat je bestaat merk je vooral als de afpersers, ook wel overheid genoemd, de rekeningen bij je in het postvak dropt of een zandbak hyena als dank voor de goede opvang je een mes in je rug douwt of als Frans Vetwants de Psychopaten van de Arbeid een paar punten weet te bezorgen en half geestelijk gestoord Nederland bij dit alles applaudisseert en z’n goedkeuring per stem geeft.

  Filosoferen over het wel of niet bestaan is interessant, maar in het gekkenhuis dat “Nederland” heet totaal niet, daar gelden op dit moment andere prioriteiten, namelijk Nederland weer geestelijk terugkrijgen op het weldenkende niveau.

  12 likes
  • Koen De Vriendt schreef:

   de meeste mensen ( 90 procent en meer ) denken niet, ze apen wat na.

   als ze niet meer kunnen na-apen zie je duidelijker hun waanzin en totale stupiditeit!

   probeer het maar eens, en je zal het duidelijk merken.

   daarom kijken ze ook journaal of lezen de krant; anders zijn ze helemaal kroky.

   3 likes
  • Koen De Vriendt schreef:

   democratie is niet de macht weggeven aan psyhopatische politici, ambtenaren, bedrijfsleiders, ‘poitieagenten’,… en véél ander gespuis.
   dat is wat gebeurt bij verkiezingen; de macht komt bij schorremorie terecht!

   normaal is iedereen parlementslid en zijn er dus geen verkiezingen nodig.

   0 likes
 • Patricia Müller schreef:

  Het maakt het niet uit. Uiteindelijk gaat het erom een toneel op te zetten waar de ziel ervaringen kan doen.

  12 likes
 • Matt schreef:

  Ik had nooit verwacht dat een filmreeks, The Matrix, met Keanu Reeves, zo een impact op sommige mensen zou hebben dat die er echt in geloven en nu denken dat ze in een computer simulatie leven.
  Het komt er op neer dat je mensen eigenlijk ALLES kunt wijsmaken.

  8 likes
  • Bas van Schie schreef:

   Vul voor die computer simulatie eens in: je hooft.
   Hoe vaak ben je aan het denken?
   Maak dan eens echt contact met je lichaam, voel je lichaam van top tot teen.
   zie hoe elke gedachten je weg brengt van je lichaam.
   Doe dit elke dag 10 minuten als je net wakker bent geworden.
   En na een maand kijk eens hoe virtueel je gedachten zijn, hoe onecht dat is en hoe je daar aan vast zit.
   Dat is waar je de hele dag in leeft en dat is een virtuele wereld, de simulatie.
   Alles is echt, maar niet zo als jij het bekijkt. Alles is het ene, alleen herken je dat niet, omdat je je eigen werkelijkheid er op projecteert.

   Aan de werkelijkheid hoeft niet toe gevoegd te worden en ook niets afgehaald het is zelfvoorzienend.

   2 likes
  • Kees Chinees schreef:

   Geeft niks Matt vroeg of laat gaan ook bij jouw de ogen open.

   1 likes
 • Rob schreef:

  Theoretisch natuurkundigen, astrofysici etc kunnen niet eens uitleggen wat het leven is. En die moeten ons dan iets vertellen over het universum? Zij zijn, net als iedereen die gestudeerd heeft, alleen maar functies in een wereld van macht en controle. Ze onderzoeken alles buiten zichzelf en hebben geen enkele tastbare ervaring hoe het IN de mens zit. Wat zij vertellen in dit soort verhalen is gebaseerd op overtuigingen en die zitten alleen maar in het ego die dan de controle heeft. En DAT is als mens het enige wat plat of 2D is. Dat is onderdeel van de wereld van macht en controle. DAT is plat. 3D is het leven. Het lichaam is de vorm. Het leven niet de vorm, het leven is IN de vorm en wel in je Zelf. Je Zelf is niet in je hoofd want daar is alleen het ego en die wordt ‘geprogrammeerd’ door de wereld van macht en controle waar onderwijs o.a. onderdeel van is.

  Het bestaan is veel groter. Dat gaat over bewustzijn. Bewustzijn is niet aards of menselijk, het is universeel. In de mens gaat bewustzijn over de ziel. De toestand van het bewustzijn van de ziel is dat dat altijd in een slaaptoestand is geweest. Dan is het leven de meest beperkte ervaring van bewustzijn en wel via de zintuigen waardoor je in contact staat met het leven om je heen. Plus dat de mens een energieveld om zijn lichaam heeft. Wanneer mensen dicht bij elkaar staan raken die velden elkaar en dan is dat de ervaring van contact in het leven. Op grotere afstand is dat contact niet voelbaar maar je neemt de ander wel nog steeds waar via de zintuigen. Wat je waar neemt bestaat. Lichamelijk neem je dan alleen de vorm waar.

  Het universum gaat ook over bewustzijn. De kern van het universum is God. Niet als een geloof maar als een bron van bewustzijn. Het universum als bewustzijn bestaat uit verschillende lagen, ook wel dimensies genoemd. Hoe hoger de dimensie, hoe ruimer het bewustzijn. Hoe lager het bewustzijn, hoe beperkter het bewustzijn. Als alle creatie uit de bron voort komt, wie ben je dan? Niet het lichaam want dat komt voort uit seksualiteit tussen man en vrouw. De mens is in die zin in co-creatie met het universum. Het lichaam ontwikkelt zich door man en vrouw maar zonder ziel is er geen leven. Die ziel komt niet voort uit seksualiteit maar uit de bron. Wie we ZIJN is wat bestaat en dat is universeel. Het leven is menselijke ervaring. Maar in een wereld van macht en controle is geen bewustzijn EN het leven wordt niet geleefd. Als mens is alles in eigen lichaam en alles wordt dus ook alleen maar duidelijk van binnenuit. Bovenstaand verhaal komt van individuen die alleen maar deel uit maken van een wereld van macht en controle en dan hebben ze geen enkele tastbare ervaring van zowel leven als bewustzijn. Wat de mens tastbaar kan krijgen is alleen maar in eigen lichaam. En van daaruit in contact of verbinding met de buitenwereld.

  11 likes
 • Suzanne Wassink schreef:

  Wetenschap denkt een hoop te weten.
  Maar de belangrijkste dingen zoals emoties en de reden en doel van ons bestaan kunnen ze niet geven.
  Als je geloof dat wij maar een ongelukje zijn en dat er geen doel in ons leven is vindt ik allang onzin.
  Heel die onzin over de oerknaltheorie. Er klopt niks van.
  Ik geloof in een hogere macht die alles gemaakt heeft.
  Neem bijvoorbeeld een computer,die komt niet zomaar uit de lucht vallen en is niet uit het niks ontstaan. Daar moet iemand achter zitten die dit gecreëerd heeft. De mens.
  Dus waarom zou er dan geen God zijn die het universum heeft gemaakt.
  Klinkt veel logischer in mijn ogen.

  3 likes
 • thomass30 schreef:

  Ik ben net als de meesten hier denk ik een andere mening toebedeeld, want het bewijs dat je namelijk wel bestaat is veel dominanter vertegenwoordigd in onze samenleving, dus kun je dit artikel zeker niet als leidraad voor je eigen leven nemen.

  5 likes
 • dutchresearcher schreef:

  Ik lees een dergelijke boodschap (de boodschap: je bestaat niet) wel vaker op deze site. Ten eerste: je bestaat wel. Zelfs in de film Matrix, bestaan alle zielen echt (de lichamen fungeren als batterij voor de computers, de zielen worden in de Matrix beziggehouden. Maar zelfs in deze situatie besta je dus). Ten tweede: waarom wil iemand zo graag dat ik denk dat ik niet zou bestaan? Er is niets meer deprimerend dan de gedachte dat je niet eens bestaat. Dus: Waarom? Wie wil zo graag dat mensen zich depressief en (nog meer) verward voelen dan ze nu al doen?

  3 likes
  • Car schreef:

   Inderdaad @dutchresearcher, de pijn die ik voelde bij het baren van mijn kinderen was ook echt, hoe kan ik pijn ervaren als ik niet besta? Mijn zoon en schoondochter verwachten een tweeling . Dus als zoon en schoondochter ook niet bestaan, hoe kan het dan dat zij straks met 4 personen in een huis wonen? Artikel is van hetzelfde geneuzel als die van dat de aarde plat zou zijn. Anderen beweren weer dat de aarde hol is. Wat is het volgende wat men weer verzint? dat de aarde vierkant is ? Of zoiets dat de aarde in het binnenste van een hele grote planeet verborgen zit? :-)Sinterklaas bestaat en zwarte Piet meerdere zelfs, ook! 😉

   1 likes
  • Koen De Vriendt schreef:

   het gaat er niet om dat u niet zou bestaan, het gaat erom dat uw bestaan voortvloeit uit een hologram en dat u dus in principe onmiddellijk kunt ophouden te bestaan!

   0 likes
   • michel de la rie schreef:

    @koen de vriendt; als je hiermee bedoelt dat het onmiddellijk ophouden, bestaat uit dodelijke ongevallen, dodelijke wereldrampen en acuut dodelijke ziekten dan heb je een klein punt. In deze gevallen wordt je uit het bestaan weggerukt. Maar zomaar onmiddellijk ophouden met bestaan als mens is in een gewone situatie slecht realiseerbaar. Ook niet als hologram. In dit geval moet “iets” het hologram uitzetten.

    1 likes
 • wolfje schreef:

  doet me denken aan een opstandige leerling die in de klas tegen de goede sint riep; ‘man, je bestáát niet eens’!

  4 likes
 • Wil schreef:

  Ik ben een personage die steeds meer het gevoel krijgt in een grote poppenkast te leven die we met zijn alle de “samenleving” noemen.
  Dus als ik in een hologram leef dan wil ik de programmeur vragen om een iets logischer herprogrammering er op los te laten met wat meer logica.

  3 likes
 • Solida schreef:

  Eén groot holodeck…

  1 likes
 • x

  Check Also

  nasa

  NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

  NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

  Stem af universum

  Afstemmen op het universum

  Het was laatst weer zover. Ik sprak ...

  >