Binnenland

Vaccinatieslachtoffer overweegt stappen tegen RTL Nieuws: ‘They messed with the wrong lady’

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

RTL Nieuws besteedde vorige week donderdag in het nieuwsbulletin van 19.30 uur aandacht aan artsen die op TikTok ‘medische desinformatie’ bestrijden. “Online horen [mensen] wilde verhalen over schade die vaccinaties zouden aanrichten,” zegt de voice-over, terwijl in beeld een aantal berichten voorbij komen.

Onder meer vaccinatieslachtoffer Magdalena Dzambo verscheen tot haar grote verbazing pontificaal in beeld. RTL framet haar als verspreider van ‘desinformatie’ terwijl ze zwart op wit heeft dat ze vaccinatieschade heeft opgelopen door het Pfizer-vaccin.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Dit voelt voor haar als een mes in de rug. Dzambo liet het er dan ook niet bij zitten en belde RTL Nieuws op. Ze kreeg te horen dat dit niet hun intentie was en dat ze voor hun item ‘gewoon hebben gezocht op vaccinatieschade’ en de resultaten voor deze zoekopdracht hebben getoond in de uitzending.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Magdalena Dzambo (@magdalenadzambo)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Magdalena Dzambo (@magdalenadzambo)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Magdalena Dzambo (@magdalenadzambo)

Not done

De hoofdredactie belde haar terug met de mededeling dat zij haar niet zien als verspreider van desinformatie en dat het een ‘onhandige keuze’ van de redactie was geweest.

Dzambo vroeg om een rectificatie, maar de adjunct-hoofdredacteur vond het ‘niet erg genoeg’ om het te rectificeren.

Deze hele gang van zaken is volgens haar op z’n zachtst gezegd not done. “RTL Nieuws kiest ervoor patiënten met ernstige klachten door de vaccinatie op een zeer eenzijdige en onheuse manier te portretteren en daarmee het publieke debat onjuist en oneigenlijk te beïnvloeden,” schrijft ze in een blog.

Juridische stappen

Ze beraadt zich momenteel op stappen. “Ik zou aangifte kunnen doen wegens smaad en laster, omdat RTL mij (én automatisch mijn lotgenoten) in een kwaad daglicht plaatst. De vraag is ook of RTL ongevraagd mijn foto en gezicht zomaar mag projecteren. In het kader van mijn privacy hadden zij eerst toestemming moeten vragen. Daarnaast is geen hoor en wederhoor gepleegd door de redactie. Zomaar iemand afschilderen als influencer en termen gebruiken als ‘desinformatie’ is geen gedegen journalistiek werk.”

Dzambo heeft RTL verzocht om dit item te rectificeren en/of een aanvullende uitzending te maken waarin ze een vaccinatieslachtoffer aan het woord laten over de gevolgen van de coronaprikken. Bij geen vervolgreactie dient ze een klacht in bij de Raad voor de Journalistiek en zal ze in overleg gaan met een advocaat over juridische stappen. “They messed with the wrong lady.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 254 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

116 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
NooT
NooT
1 maand geleden

Het zal eens tijd worden dat de misinformatie van de msm wordt aangepakt.
Pak ze op hun eigen regels.

Annette
Annette
1 maand geleden

Wat mij betreft heeft Magdalena Dzambo het volste recht om RTL Nieuws keihard aan te pakken.

Voorzover ik weet, mag een nieuwszender helemaal niet zomaar beelden van personen laten zien, ZONDER daar toestemming voor te hebben gekregen.

Even een klein voorbeeldje van wat ik zelf vorige week heb meegemaakt:

Bij ons in het appartementencomplex was op Tweede Paasdag een gezellige brunch met een aantal bewoners.
Er zijn toen wat foto’s gemaakt en er is toen expliciet aan mij gevraagd of ik er bezwaar tegen had, dat er foto’s op Facebook zouden worden geplaatst.
Dat had ik niet. Dus de foto’s zijn daar geplaatst.
IK heb ze niet gezien, want ik heb al JAREN geen Facebook meer.

Dan gaat het hier nog maar om een heel klein dingetje. En dan is er ook nog eens helemaal niets negatiefs over te melden.

Maar in het geval van Magdalena (EN in feite ALLE slachtoffers met prikschade) is er nota bene op prime time (waar nog steeds heel veel mensen naar kijken) een item geweest, waarbij geïnsinueerd wordt, dat er mensen zijn, zoals Magdalena, die de kluit belazeren. Althans zo interpreteer ik het.

ALLEEN als RTL Nieuws (OOK wederom op prime time) het boetekleed had aangetrokken, dan neem ik aan, dat dat voor Magdalena voldoende was geweest.

Nu dat niet is gebeurd, heeft zij inderdaad geen andere keuze dan een klacht in te dienen bij de Raad voor de Journalistiek.

OF dat dan het beoogde resultaat zal opleveren….. Daar heb ik zonder meer mijn twijfels over.

Maar DAT is een ander verhaal.

Leo
Leo
1 maand geleden

En iedereen blijft maar kijken naar RTL of de NPO !!Stop met het kijken naar deze ONZIN !!!

Ria
Ria
1 maand geleden

Zo is dat!! wat een vuile schoften zijn het toch allemaal bij de MSM . Allereerst wens ik deze mevrouw veel sterkte toe met de opgelopen vaccinatieschade den dat RTL maar eens flink wordt aangepakt !!

Back to top button
116
0
We lezen graag je reactie!x