CoronaBuitenland

‘Complotdenkers’ krijgen weer gelijk: wat je moet weten over de grootste coronavaccinstudie tot nu toe

Help mee door dit met je kennissen op je socials te delen!

Grootste coronavaccinstudie tot nu toe ontdekt link met gezondheidsaandoeningen, kopte Bloomberg deze week. De media spreken nog steeds over ‘zeldzame’ bijwerkingen en een ‘licht verhoogde’ kans.

Oordeel zelf

Klopt dat? Oordeel zelf. Dit is wat de wetenschappers ontdekten. Na de eerste dosis van het Moderna-vaccin hadden mensen een vier keer hogere kans op zwelling van het brein en ruggenmerg, een 3,48 hogere kans op myocarditis en een 1,74 hogere kans op pericarditis. Na de tweede prik hadden gevaccineerden zelfs een 6,1 keer hogere kans op myocarditis.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Dan AstraZeneca. Een 3,23 keer hogere kans op bloedproppen, een 2,49 keer hogere kans op het syndroom van Guillain-Barré, dat kan leiden tot verlamming, en een 6,91 keer hogere kans op pericarditis, oftewel ontsteking van het hartzakje, na de derde dosis.

Pfizer: een 2,78 keer hogere kans op myocarditis na de eerste prik, een 2,86 keer hogere kans op myocarditis na de tweede prik en een 2,09 keer hogere kans op myocarditis na de derde prik.

Mensen hadden na de vierde Moderna-prik een 2,64 keer hogere kans op pericarditis en na de derde prik een 2,01 hogere kans op myocarditis.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Zeer conservatieve berekeningen

De studie van het Global Vaccine Data Network (GVDN) is uitgevoerd onder 99 miljoen gevaccineerde mensen.

Del Bigtree wees erop dat de kans op bijwerkingen toeneemt naarmate je meer prikken hebt gehad. Hij voegde toe dat het hier gaat om zeer conservatieve berekeningen.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 152 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

63 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mickey
Mickey
1 maand geleden

Wij hebben, hadden altijd gelijk….toch!😉

Exegese
Exegese
1 maand geleden

Als je al te dicht bij de olifant staat herken je ‘m niet als olifant zullen we maar zeggen. Alleen de mensen die slim genoeg zijn om uit te zoomen kunnen zien wat er gaande is. Het is dus eigenlijk een natuurlijke selectie op basis van intelligentie.

Christien
Christien
1 maand geleden

Pffff, dit is te gek voor woorden.

Ali Asreco
Ali Asreco
1 maand geleden

Teveel mensen op aarde. Dat was het probleem. Maar ik snap Gates niet. De meeste mensen gaan dood in landen waar ze Windows cliënten zijn. Geen doden in Afrika. Maar dat zijn geen klanten.

Back to top button
63
0
We lezen graag je reactie!x