Buitenland

Nieuwsuur toont video van Zelenski die volgens Oekraïens parlementslid nep is

Help door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!

Zondag beweerde Nieuwsuur dat de Oekraïense president Zelenski die dag een militair ziekenhuis in Kiev had bezocht. Hij bracht samen met leden van zijn regering en militaire leiders een bezoek aan soldaten die gewond waren geraakt bij het verdedigen van buitenwijken van Kiev. Zelenski deelde militaire onderscheidingen uit aan gewonde soldaten, aldus Nieuwsuur.

Het bericht werd ook opgepikt door andere Nederlandse media. Zo nam De Telegraaf het bericht rechtstreeks over van het Oekraïense ministerie van Defensie.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Nep

Volgens het Oekraïense parlementslid Ilja Kiva, die in 2019 tevergeefs een gooi deed naar het presidentschap, is de video nep. Hij zegt dat op de beelden een vrouw te zien is die vorige maand is overleden.

De vrouw, hospik Inna Deroesova, is naar verluidt omgekomen bij een artillerieaanval. The Kyiv Independent schrijft dat de vrouw op 24 februari om het leven is gekomen en dat ze die dag het leven van meer dan 10 soldaten heeft gered.

Versterkt de twijfels juist

Al weken gaan er geruchten dat Zelenski niet langer in Oekraïne is. Met deze video wilden de autoriteiten laten zien dat hij nog in Kiev is. Het filmpje versterkt de twijfels juist, schrijft Kiva in een bericht op Telegram.

[Wochenblick]

4.6 73 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
52 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lt. Ripley
Lt. Ripley
5 maanden geleden

Ben er zo klaar mee met dat nep nieuws en die mensen die dat allemaal ondersteunen en na papegaaien. Bah bah, en dan te bedenken dat dit nog maar het begin is. Morgen kunnen we al die nepuitslagen van de verkiezingen weer aanhoren.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
5 maanden geleden

Geheime Videoboodschap van President Volodymyr Zelensky voor het Azov-Nazi-Doodseskader

https://youtu.be/vQxsWHvbuHI

H.J.
H.J.
5 maanden geleden

Heeft Poetin dan toch gelijk, is het een groot Oekraïens circus.?
Snappen de burgers in West-Europa, niet wat er echt aan de hand is in Oekraïne.?

de Bruin
de Bruin
5 maanden geleden

Alles is fake! Ik wil weer naar het oude normaal voor m’n kinderen. Maar klaus en z’n kabouters verzieken alles. Stelletje bejaarden..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

52
0
We lezen graag je reactie!x