Buitenland

13-jarige Faina uit Oekraïne: ‘Jullie media spreken niet de waarheid’

Help anderen door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!

De Duitse journalist Alina Lipp sprak onlangs met het 13-jarige oorlogskind Faina uit het Oekraïense Loehansk. Faina werd bekend in Duitsland nadat ze de 12-jarige Ella uit Hamburg, die Poetin in het journaal van de ARD een kindermoordenaar noemde, een verhelderende brief had gestuurd. Faina schreef onder meer dat Rusland haar en andere Oekraïners helpt en beschermt.

Lipp vroeg haar of ze weet hoe de westerse media berichten over de gebeurtenissen in de Donbass. “Vertellen ze de waarheid?” vroeg de journalist. “In de meeste gevallen is het niet waar.”

“Ze zeggen bijvoorbeeld dat de Donbass zichzelf beschoten heeft of dat Rusland de Donbass heeft aangevallen,” lichtte Faina toe. Ze zei dat Loehansk al acht jaar in oorlog is met Oekraïne.

Hoe kun je zoiets schrijven?

Het meisje moest vaak schuilen in de kelder. Het was beangstigend, er werd geschoten, vertelde ze. Waarom doodt het Oekraïense leger burgers? “Waarschijnlijk omdat het slechte mensen zijn.”

Faina zei ook dat het Azov-bataljon haar een brief had geschreven waarin stond dat ze haar wilden doden, voor de ogen van haar hele familie. Ze was daar erg van geschrokken. “Hoe kun je zoiets schrijven?”

Helaas was het noodzakelijk

Hoewel ze pas 13 jaar is, heeft Faina al meerdere boeken en verzamelwerken geschreven. In één van haar boeken schrijft ze over de toekomst van Donetsk en in een ander boek over hoe ze de oorlog heeft beleefd. Haar meest recente boek gaat over een wereld zonder oorlog en ziekte.

Op de vraag wat ze ervan vindt dat Poetin een speciale militaire operatie heeft gelanceerd, antwoordde ze: “Helaas was het noodzakelijk. De Russen helpen.”

Faina is overigens van plan om nog veel meer boeken te schrijven. Haar volgende boek gaat waarschijnlijk over de kosmos.

Waarover precies? “Dat is geheim.”

Bekijk hier het interview met Duitse ondertiteling.


4.8 92 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman R
Herman R
9 maanden geleden

Fijn, zo’n reaktie van Faina dit in t.s.t. de mainstream media.

H.J
H.J
9 maanden geleden

De NAVO en de EU zijn in oorlog met Rusland op het grondgebied van Oekraïne.
Al die wapenleveringen richting Oekraïne zijn gewoon bedoelt als bescherming voor de aanwezigheid van de Westerse belangen.
Het hele zaakje stinkt, 100.000 personen uit Oekraïne krijgen een betaalde vakantie in Nederland aangeboden en gaan NOOIT meer weg.

Peter
Peter
9 maanden geleden

Dat meisje wordt nooit zo bekend als Gretha de klimaatgek

Fred
Fred
9 maanden geleden

Thanks. Truth out the soul.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

43
0
We lezen graag je reactie!x