Buitenland

13-jarige Faina uit Oekraïne: ‘Jullie media spreken niet de waarheid’

Help door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!

De Duitse journalist Alina Lipp sprak onlangs met het 13-jarige oorlogskind Faina uit het Oekraïense Loehansk. Faina werd bekend in Duitsland nadat ze de 12-jarige Ella uit Hamburg, die Poetin in het journaal van de ARD een kindermoordenaar noemde, een verhelderende brief had gestuurd. Faina schreef onder meer dat Rusland haar en andere Oekraïners helpt en beschermt.

Lipp vroeg haar of ze weet hoe de westerse media berichten over de gebeurtenissen in de Donbass. “Vertellen ze de waarheid?” vroeg de journalist. “In de meeste gevallen is het niet waar.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Ze zeggen bijvoorbeeld dat de Donbass zichzelf beschoten heeft of dat Rusland de Donbass heeft aangevallen,” lichtte Faina toe. Ze zei dat Loehansk al acht jaar in oorlog is met Oekraïne.

Hoe kun je zoiets schrijven?

Het meisje moest vaak schuilen in de kelder. Het was beangstigend, er werd geschoten, vertelde ze. Waarom doodt het Oekraïense leger burgers? “Waarschijnlijk omdat het slechte mensen zijn.”

Faina zei ook dat het Azov-bataljon haar een brief had geschreven waarin stond dat ze haar wilden doden, voor de ogen van haar hele familie. Ze was daar erg van geschrokken. “Hoe kun je zoiets schrijven?”

Helaas was het noodzakelijk

Hoewel ze pas 13 jaar is, heeft Faina al meerdere boeken en verzamelwerken geschreven. In één van haar boeken schrijft ze over de toekomst van Donetsk en in een ander boek over hoe ze de oorlog heeft beleefd. Haar meest recente boek gaat over een wereld zonder oorlog en ziekte.

Op de vraag wat ze ervan vindt dat Poetin een speciale militaire operatie heeft gelanceerd, antwoordde ze: “Helaas was het noodzakelijk. De Russen helpen.”

Faina is overigens van plan om nog veel meer boeken te schrijven. Haar volgende boek gaat waarschijnlijk over de kosmos.

Waarover precies? “Dat is geheim.”

Bekijk hier het interview met Duitse ondertiteling.


4.8 93 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman R
Herman R
1 jaar geleden

Fijn, zo’n reaktie van Faina dit in t.s.t. de mainstream media.

H.J
H.J
1 jaar geleden

De NAVO en de EU zijn in oorlog met Rusland op het grondgebied van Oekraïne.
Al die wapenleveringen richting Oekraïne zijn gewoon bedoelt als bescherming voor de aanwezigheid van de Westerse belangen.
Het hele zaakje stinkt, 100.000 personen uit Oekraïne krijgen een betaalde vakantie in Nederland aangeboden en gaan NOOIT meer weg.

Peter
Peter
1 jaar geleden

Dat meisje wordt nooit zo bekend als Gretha de klimaatgek

Fred
Fred
1 jaar geleden

Thanks. Truth out the soul.

Back to top button
43
0
We lezen graag je reactie!x