Homepagina » Spiritueel » Deze drie mensen hadden een bijna-doodervaring. Wat ze meemaakten was erg bijzonder
Deze drie mensen hadden een bijna-doodervaring. Wat ze meemaakten was erg bijzonder

Deze drie mensen hadden een bijna-doodervaring. Wat ze meemaakten was erg bijzonder

Mensen veranderen na een bijna-doodervaring vaak zo erg dat partners het idee hebben met een ander te maken te hebben.

Hoewel hun hart niet meer klopte en hun hersenactiviteit volledig wegviel, waren ze zich toch bewust van hun omgeving.

Rinus van Warven werd in 1981 aangereden door een dronken automobilist.

Gene zijde

“Hangend tegen het plafond van de ziekenauto zag ik hoe de verpleegkundigen mij probeerden te reanimeren,” zei hij tegen het AD.

“Ik bevond mij in een soort tunnel, vervuld van rust, vrede en liefde,” vervolgde hij, toevoegende dat hij een wit licht zag dat naar gene zijde leidde.

Toen hij een stem hoorde die zei dat hij terug moest, kwam hij weer terug in zijn lichaam.

Geen woorden

“Sinds die ervaring ben ik paranormaal begaafd,” zei Van Warven. “Ik voel de pijn van anderen en kan aan iemand zien of hij ziek is.”

Hajar Bouchdak werd toen ze 18 was in het ziekenhuis opgenomen voor een keizersnee. Ze viel weg, maar hoorde en zag alles van bovenaf.

“Ik heb geen woorden voor de plek waar ik was,” zei ze. “Ik kan het niet anders omschrijven dan wolken vol liefde, in een warme, zachte kleur. Er was geen pijn, geen angst.”

Wedergeboorte

Toen een prettige stem zei dat het nog geen tijd was voelde ze hoe ze werd teruggeduwd.

Wat ze heeft meegemaakt ziet ze als een wedergeboorte. Het materialistische zegt haar niets meer.

Luca Prinsen beviel in 2005 van haar tweede kind. Ze kreeg in het ziekenhuis een verkeerd medicijn, waarna ze wegzakte.

Pure liefde

“Ik bevond me in een allesomvattende intens pure liefde, warmte en geborgenheid,” zei ze. “Alles was licht en helder.”

De bijna-doodervaring veranderde haar leven compleet. Een wederopstanding, noemde ze het. “Bezit en status zeiden me niets meer.”

Boekentip: Eindeloos bewustzijn

[AD]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Loki schreef:

  BDE hoeven helemaal niet bekeken als het hebben met contact naar gene zijde. Je kan van te voren vlak voordat je het overkomt een visioen hebben wetende dat je dood gaat en dat je toch terug komt. Dat is mij overkomen en ook ik heb een andere kijk op het leven gekregen. Materialistisch zijn zegt mij ook helemaal niets meer. 5 jaar later overkwam de dood mij nog een keer en ik heb er vrede mee. Schijnbaar ben ik nog niet klaar met het leven en zo voel ik het ook.

  Als nadeel van het geheel is vaak je naasten die je niet meer begrijpen omdat je de dingen anders ziet. Doordat ik nu ik mijn andere levens heb kunnen kijken probeer ik zaken uit te leggen die anders zijn dan ons wordt verteld en geleerd in de huidige maatschappij. Vaak wordt dat gezien als belastend en je bent een betwetertje. Dat komt gewoon omdat ze het niet willen zien. Aan de andere kant krijg je vaak de opmerking dat je een wandelende encyclopedie bent, dan lach ik maar. Dat is ook 1 van de redenen waarom ik hier vaak opmerkingen en hinten geef.
  Inmiddels weet ik dat mijn ziel niet van hier komt en dat mijn eerste leven op de planeet 28.000 jaar geleden heeft plaats gevonden. Mensen werden toen veel ouder dan nu.
  Dat lijkt een last die je mee draagt, maar zo voelt het niet. Eerlijk gezegd voelt het zelfs prettig het te weten dat het leven oneindig is en dat je alleen stoffelijk van lichaam veranderd. Het groeiproces gaat door. Het is evolutie en het zoeken naar zin van het leven, welke ik inmiddels ken.

  Ik kan hier alleen nog maar op zeggen dat mensen moeten leren in te zien wat goed of fout is, waar of niet waar, kennis tot je te nemen en te zoeken naar het pad dat je verder leid in de goede richting.
  Kennis is macht en liefde, is de grootste angst van deze elitaire maatschappij.

  37 likes
  • johan schreef:

   @ loki

   Goed verhaal, heel herkenbaar.

   Maar toen je begon met en dat mijn eerste leven op de planeet 28.000 jaar geleden heeft plaats gevonden? Terwijl je al weet dat het leven oneindig is!

   Verdiep je eens in de multi dimensionale dit is wat wij namelijk zijn van nature een zeer krachtige wezen met alle dimensies in zich die verbonden zijn met elkaar.

   Sarah Adams vriendin van Max Spiers vertelt haar verhaal over multi dimensionaliteit zeer waardevolle
   https://www.youtube.com/watch?v=fQXZAOBHIKE

   5 likes
  • M Saes schreef:

   Dat heeft U goed uitgelegd er zijn toch al meer mensen die hier weet van hebben ,maar net zoals U zegt tegen de lamp aan lopen en het niet opnemen dat dit mogelijk is.
   Maar de tijd van nu laat toch heel veel mensen wakker worden ,en ze gaan zelf op onderzoek uit ,om te kijken wat is er aan de hand ,vind dit de natuurlijke weg ook iedereen moet het zelf ontdekken .
   Zo is het beter voor het bewust zijn om te groeien ,wij mensen zijn al te ver gevorderd ze kunnen ons nu niet meer stoppen die tijd is voorbij er is hoop en dat is goed.
   met vriendelijke groetjes,
   Maria.

   2 likes
  • Michael schreef:

   Voor mij zijn dit mooie ervaringen Loki , ikzelf heb ze niet nodig om dit te weten . Belangrijk vindt ik wel dat mensen weten dat het NIET het leven is dat eeuwig is , maar wel de GEEST . De geest is afgeschaft geweest door de Kerk bij het Concilie van Nicea. In de 9 de eeuw . De mensen hadden slechts nog maar een ziel en een lichaam . In de 19 de eeuw hebben de materialistische wetenschappers ook nog daarbij de ziel afgeschaft , want zij zeggen dat de ziel een produkt is van onze de hersenen ,wat de grootste dwaling is die een mens ooit kan hebben ,want zulke teorieën ,deze komen regelrecht van de krachten en Breodershappen (loges) van het Kwaad en willen de mensen verlagen naar een dier , net zoals het Darwinisme dat heeft gedaan . De tijdgeest van Michaël , waarin wij nu leven sinds 1879 en gedurende 350 jaar , omdat Michaël de huidige tijdgeest is wil de mensen doen inzien dat wij geestelijke wezens zijn met een eeuwige geest en bewustzijn .

   2 likes
  • Renate schreef:

   Goed gezegd zo zie ik het ook .ik heb ook bijna doodervaringen gehad.ik voel nu heel intens mijn plek waar ik vandaan kom .heel me leven kom ik een soort antw ook tegen welke vraag ik ook stel het antw komt op me pad .in wat andere toeval noemen .foto,s die ik maak tegenwoordig .je ziet er gewoon andere dimensies op verschijn en personen die je met blote oog niet ziet .ik heb nog heel wat mensen te helpen hier weet ik nu .Die ik met dit hun ogen laat openen die het nodig hebben maar moeilijk te berijken zijn.maar ik vind dat je het echt goed ziet hoor grtjes

   2 likes
  • flardinga schreef:

   Bedankt voor het delen van uw ervaring!

   Heb jaren geleden het boek van Pim van Lommel eens gelezen, zag hem in het praatprogramma van Pauw en Witteman, hij is een beroemde persoon geworden over heel de wereld, zeer interessant om te lezen, zou wel een fijn idee zijn als je wegvalt en met een bijzonder positief gevoel afscheid neemt terwijl veel mensen aangeleerd is om de dood te vrezen, vind en vond het leerzaam maar blijf ook wel sceptisch als het om dit onderwerp gaat, ik hoop zelf niet bang voor de dood te zijn t.z.t. maar het bang zijn daarvoor is als je simpel nadenkt ook zo stom, want die dood wacht aan het eind ons allemaal op, waarom dan bang zijn voor iets wat niet te voorkomen is?

   1 likes
  • jannie schreef:

   Dank “Loki”, voor het delen van deze ervaring!!

   0 likes
 • justin schreef:

  Voor mij zijn dit de meest terzake doende onderwerpen in het leven hier.Ik weet wel zeker dat er een ”hiernamaals is” heb een paar keer boodschappen doorgekregen voor anderen als laatste groet . Ook eens een lichtbol op zithoogte ter grootte van een voetbal naast mijn bed gehad enkele seconden, zo fel als een lamp maar het verblindde niet .
  Maar ook eens iets heel engs, ik lag te slapen en werd midden in de nacht wakker zomaar ineens, ik lag op mijn zij en keek recht in een zwevend groot oog ter grootte van een tennisbal met zo.n sliertje eronder hangend, ik zag de aders op de kale oogbol, de iris en het staarde me aan, bbrr zo eng, ik schoof langzaam naar achteren en dacht ik verbeeld me dit,dus ik ging rechtop zitten en wendde mijn blik af keek de kamer rond zag de gordijnen het raam de deur enz en dacht als ik nu weer om kijk is het weg …niet dus , het hing er nog net zo boven mijn kussen zachtroze licht uitstralend goed zichtbaar in die donkere kamer,het bleef me aanstaren en vervaagde langzaam.
  Nooit heb ik begrepen wat dit betekende .Een dergelijkervaring ben ik nooit van anderen tegen gekomen en hoop dat er iemand is die dit leest en weet wat het betekende of was ,ja een oog maar waarom.Ik wasop dat moment van schrik echt klaarwakker .
  We zijn geest ja, die een lichamelijke/vleselijke belevenis hebben ,die overtuiging heb ik nu wel,het is nog raar vreemd we zijn er niet mee opgegroeid er is nooit tijd en aandacht voor geweest, dat is jammer was dat wel zo geweest dan hadden we veel meer vrede gehad met het feit dat als ons vlees”op ”was we gewoon weer huiswaarts gaan.Dan zouden we het vieren inplaats van rouwen,door die ontwetendheid leven we in angst en verdriet.
  Mijn diepe wens is dan ook nog veel meer inzicht / boodschappen te mogen krijgen .Verder heb ik vaker voorspellende dromen gehad meestal geen leuke.Onze geest is actiever dan we denken kan meer dan we denken is meer dan we denken. Onze geest is oneindig .

  5 likes
  • Michael schreef:

   Je zei ‘zachtroze licht’ uitstralend dat is wel een zeer spirituele kleur ,want is een kleur van het Christusbewustzijn, enslaat op het gereinigde bloed van de etherische Christus dzt zich met de aarde verbonden heeft op hetmoment van zij dood aan het kruis en dat oog zou wel eens het ” Oog van God ” kunnen symboliseren . Ik heb ook een ervaring gehad met dat zacht roze rood en zag het als een band die helemaal mijn gezichtsveld omcirkelde,het bleef zowel met de ogen toe als de ogen open ,en heel mooie ,duurde enige minuten .

   2 likes
 • rob schreef:

  zie je die gezicht op de achtergrond van de tunnel goed kijken dan zie je een leeuwen gezicht in de wolk…

  2 likes
 • sonja schreef:

  Mijn ervaring is dat een BDE hoeft niet te gebeuren voordat iemand ‘wakker’ wordt. Een doodsdreiging (kanker/extreem hoge bloeddruk aanvallen/ongeluk/e.d.) kunnen vanaf dat moment ook veel inzicht geven in het levensproces, om eenzelfde stadium te bereiken. De kunst is onze interne angst in de ogen te kijken en deze te verwerken en laten vervagen (is wel moeilijk) en het vertrouwen in ons universeel ‘zijn’ te herstellen. Het maakt niet uit hoe onze herinneringen terugkomen en wie ons daarbij steunt (God/Universum/Engelen/ Overledenen). Oude kennis, wetenschap, verheven meesters, overledenen en multidimensionaliteit om er een paar te noemen worden zichtbaar vanuit ons grote hart. Op dat moment wordt er ook een keuze gemaakt: ‘kies ik voor het leven, of voor het spel’. Kies ik voor liefde en mededogen of kies in voor materialisme en macht? Leef ik in angst voor dingen die zijn gebeurd of zullen gaan komen? M.a.w. leef en geniet in het nu, ook in moeilijker tijden. Kies ik jouw waarheid of geef jij mij kracht of zoek ik mijn waarheid en innerlijke kracht. Op dat moment dat dat helder wordt, dan komen onze innerlijke intelligente krachten tevoorschijn en dan gaat de groei gestaag door, met vaak prachtige verrassingen.

  2 likes
 • Tinus Blaaskaak schreef:

  Je gaat niet dood omdat de ziel weer van lichaam verwisselt. Wat heel belangrijk is om te weten is dat de ziel 1 CULTUUR heeft en daarmee ook 1 kleur die altijd zo blijft!!!! De werkelijkheid van Racisme is de ziel van kleur veranderen!!! Pfff mag ik dat nu al zeggen??

  0 likes
  • Loki schreef:

   Dat mag Tinus. Mensen moeten leren beseffen dat we allemaal hetzelfde zijn en uit hetzelfde GEN potje komen. Alleen de elitaire maatschappij stuurt je vanaf kinds aan een bepaalde kant op die je gedachten en doen en laten bepalen.

   1 likes
   • johan schreef:

    Vreemd Loki je zegt best wel wat bewustere dingetjes maar ik ben het niet met je eens dat we allemaal hetzelfde zijn. We zijn uniek in alles, er is helemaal niks wat hetzelfde is! Er is maar 1 Loki die uniek is in dit universum. Wat men wil is dat jij je aansluit in een groep die zogenaamd uit hetzelfde GEN potje komt. Ik heb het je eerder vertelt verdiep je eens in de multi dimensionaliteit want dat is wat wij allen zijn en in leven thats the reality of nature itself

    0 likes
   • Tinus Blaaskaak schreef:

    @Loki

    Beste Loki, het is leuk dat u op mijn reactie reageert maar de mens verschilt veel van elkaar maar daar is weer bewustzijn voor nodig om het zichtbaar te krijgen. U denkt dat wij allemaal uit het zelfde GEN potje komen en ik moet u daarop tegen spreken. Wij zijn niet hetzelfde dus ook niet in dat GEN potje van uw.

    0 likes
 • Opnieuw geboren schreef:

  loki een heel goed verhaal wat je schrijft, ikzelf heb nooit een bijna dood ervaring gehad, maar weet van binnen uit dat we hier zijn om te leren, en als we het ene lichaam verlaten en in een andere stappen is het felle licht wat je dan ziet de omgeving is waarin je geboren wordt, want in de buik van je drager is het donker en zorgt alleen de navelstreng voor je voeding en zuurstof.
  Een andere reden waarom we hier zijn kan ik niet bedenken of er moet een zeer intelligente beschaving achter zitten die ons heeft laten ontstaan en sadistische trekken hebben en genieten of leren van alle ellende die wij zelf veroorzaken.
  En soms wacht een ziel of geest of hoe je het ook noemt een tijdje om in een ander lichaam te stappen en zweeft in de wolken bij al die waterdamp, want we stijgen op omdat we grotendeels uit water bestaan en de cyclus is rond.

  1 likes
 • rob schreef:

  die leeuw daar zweef je langzaam naar toe en Dan? …Dit kan je dan zelf inbeelden…

  0 likes
 • Johan van Dongen schreef:

  Tot tweemaal toe heb ik een bijna doodervaring ondergaan die me terugbracht naar de essentie van het leven. Nog nooit heb ik zo indringend het ontstaan van leven aanschouwd. Reden voor het volgende:

  MEETING WITH GOD: SURVIVING TWO FATAL HEART ATTACKS
  https://secretsofaidsandebola.blogspot.nl/2017/03/meeting-with-god-surviving-two-fatal.html

  0 likes
 • Maatje schreef:

  HALLELUJA!!!!

  0 likes
 • x

  Check Also

  Nooit gezien zoiets: ik zag in de badkamer mijn overleden oma zitten. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

  Nooit gezien zoiets: in de badkamer zat mijn overleden oma. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

  Catja de Rijk is al 15 jaar ...

  Mensen hebben geen idee wat het inhoudt als je je aanmeldt als orgaandonor. Zet deze datum alvast in je agenda

  Mensen hebben geen idee wat het inhoudt als je je aanmeldt als orgaandonor. Zet deze datum alvast in je agenda

  Dankzij de nieuwe Wet op de orgaandonatie ...

  >