Homepagina » Buitenland » 1300 artsen en zorgmedewerkers roepen overheid op uitrol 5G te stoppen: ‘Schadelijke technologie’
5g

1300 artsen en zorgmedewerkers roepen overheid op uitrol 5G te stoppen: ‘Schadelijke technologie’

Zo’n 400 artsen en 900 zorgmedewerkers roepen de Belgische overheid in een open brief op voorzichtigheid te betrachten bij de uitrol van 5G door telecombedrijf Proximus.

De zes pagina’s tellende brief is verstuurd uit naam van het Hippocrates Electrosmog Appeal, schrijft nieuwssite The Brussels Times.

Afgelopen week lanceerde Proximus op 30 plaatsen in België een ‘light-versie’ van 5G, wat het bedrijf op veel kritiek kwam te staan.

Schadelijk

“Wij vinden dit onfatsoenlijk in een tijd waarin mensen bezig zijn een drama te overwinnen,” schrijven de auteurs. “Consumentenorganisaties hebben in alle haast artikelen gepubliceerd waarin ze claimen dat de technologie ongevaarlijk is.”

In de afgelopen decennia is de bevolking in toenemende mate blootgesteld aan elektromagnetische straling. Denk daarbij aan mobiele telefoons, internet en wifi in de metro, aldus de brief.

5G moet vele malen krachtiger zijn dan 4G. “Nog nooit is aangetoond dat blootstelling hieraan veilig is,” zeggen de auteurs. “Integendeel. Er is steeds meer bewijs dat [de technologie] schadelijk is. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft straling van draadloze technologieën geclassificeerd als mogelijk kankerverwekkend.”

Voorzorgsprincipe

De briefschrijvers wijzen er verder op dat het voorzorgsprincipe bij de uitrol van deze technologieën is genegeerd.

Het voorzorgsprincipe stelt dat als een ingreep of beleidsmaatregel ernstige of onomkeerbare schade kan veroorzaken aan de samenleving of het milieu, de bewijslast ligt bij de voorstanders van die ingreep of maatregel als er geen wetenschappelijke consensus bestaat over de toekomstige schade.

De groep achter de brief roept de overheid dan ook op het voorzorgsbeginsel in acht te nemen om de burgerbevolking te beschermen, met name kinderen, zwangere vrouwen en ouderen.

Opgeschort

Verder wil de groep dat de uitrol van 5G wordt opgeschort in afwachting van studies die laten zien wat de impact van de technologie op de volksgezondheid is.

“Recente gebeurtenissen maken de situatie nog zorgwekkender,” benadrukken de auteurs.

[Brussels Times]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
11 maanden geleden

Denk daarbij aan mobiele telefoons, internet en wifi in de metro, aldus de brief.
je doet zelf mee.
ik heb sowieso alles bekabeld.
ik heb geen mobiel.
ik heb geen wifi.
ik heb geen slimme meter.

ik heb een huistelefoon en je wil niet weten wat een rust dat is als je niet thuis bent.

zodra alles verplicht wordt , gooi ik alles eruit en scheelt ook nog in geld.
iedereen lol (bijna iedereen) met de technologie hoor.

Willem
Willem
Reactie op  salvar
11 maanden geleden

Ja is het beste wat je kunt doen, heb ook 1 telefoon, geen smartzooi gewoon een tel van 20 jaar, 1 laptop van 14 jaar met Linux, bekabeld, geen slimme meter, geen facebook of twitter ook nooit gehad. Iedereen maakt zich druk om 5G en apps enz maar niemand gooit zn smartphone enz weg, mensen doen het zelf. Dit vind ik ook wel een goeie, “Het virus is als herpes: veel mensen hebben het, maar als iemand aan een hartaanval overlijdt en hij test positief op Herpes, dan is de doodsoorzaak toch ook niet Herpes?? Er zijn duizenden virussen!”

vladi
vladi
Reactie op  Willem
11 maanden geleden

keiharde waarheid.
ik ga mijn smartphone wegdoen.

fff

Willem
Willem
Reactie op  vladi
11 maanden geleden

Goeie beslissing Vladi, het wordt tijd voor de grote strijd, fight for freedom

Patricia Müller
Patricia Müller
Reactie op  Willem
11 maanden geleden

Smartphone is een digitale drug, het maakt de mensen verslaafd. Heb ook alles oud en per kabel, en een auto zonder digitale rotzooi, een Peugeot van 1990. Niemand kan me tracen, geen mens weet waar ik ben.

Straalmans
Straalmans
Reactie op  Patricia Müller
11 maanden geleden

Op elke afslag hangen cameras die de kenteken van jouw auto opslaan, o.a. ter controle van jouw autoverzekering enz. Men kan dus nagaan waar je auto staat. Het stikt overal van de cameras. Kun je daaraan ontsnappen? In trein, metro, bus, trein wordt je gefilmd. Waar niet?

Janneke
Janneke
Reactie op  salvar
11 maanden geleden

Maar je hebt wel internet. En op de meeste pagina’s is een pixel geplaatst die jij niet ziet. Ook op deze pagina, die vol met advertenties zit. Waardoor ook jij in bepaalde mate gevolgd wordt. En ook door Facebook. Je hoeft namelijk geen Facebook te hebben. Ze weten toch wel genoeg over je.

Willem
Willem
Reactie op  Janneke
11 maanden geleden

Daar gaat het niet om Janneke, een smartphone is een externe chip die je altijd bij je hebt en beïnvloedt je, op je pc (ik draai op Linux omdat mn laptop 14 jaar oud is) kun je keuzes maken, je kunt hem ook uitzetten en wat ze weten dat wisten ze vroeger ook al met gewone papieren administratie en dat is niet erg. het beïnvloed je verder niet, daar gaat het om.

Madeloes
Madeloes
11 maanden geleden

Het testen hoever je een menselijk lichaam kunt beïnvloeden/blootstellen ,schijnt voor een kliek erg interessant te zijn en levert veel geld op zie CapEx

ICNIRP heeft nieuwe normen voor 5G-straling gelanceerd op 20 maart.

Het rapport van het RIVM 861020007.pdf is geupdate in december 2019 waar het een en ander is te lezen.

Dit moet stoppen!

Willem
Willem
Reactie op  Madeloes
11 maanden geleden

“De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft straling van draadloze technologieën geclassificeerd als mogelijk kankerverwekkend.”
Wel weer apart dat de WHO nooit iets goed doet of kan doen maar nu het waarschuwt tegen straling wordt het opeens wel geciteerd als waarheid.

Jets
Jets
Reactie op  Willem
11 maanden geleden

Beste Willem, ik heb destijds toen KPN nog PTT Telecom heette, een “pool” van ongeveer 60 “mobiele telefoons” beheerd. Het waren echt grote bakken, de zwaarste was ongeveer 20 á 30 kilo zwaar. Dat was ATF1 (scheepvaart). ATF2 en 3 waren stukken kleiner en lichter.

Maar goed, om een lang verhaal kort te maken. In 2006 ging ik neer in het bijzijn van mijn vrouw en een andere arts. Na 5 of 6 weken ben ik toen geopereerd en bleek ik een hersentumor te hebben. Het was kwaadaardig en groeide snel. En hier ben ik, ik leef nog, maar ik ben op zoek gegaan naar antwoorden en ik heb het gevonden. Begin jaren ’90 (toen ik bij PTT Telecom werkte) waren er geen richtlijnen voor mobiele straling. Moet je nagaan wat ik allemaal over me heb gehad, yikes! Een jaar of twee geleden was er serie op NPO over de ontwikkelingen van een auto, fiets en als laatste (of één na laatste aflevering) ging over … jawel, de mobiele telefoon.

Wat bleek, ik zag precies zo’n toestel als waar ik mee had gewerkt.
De eigenaar van het toestel (had meer dan 500 toestellen gespaard!!) zei letterlijk “als je hiermee van A naar B zou bellen, had je net zo goed van A naar DE MAAN kunnen bellen, er waren toen nog geen richtlijnen en te weinig zendmasten.

Als ik me niet vergis, heb ik jaren geleden nog meerdere artikelen gevonden op internet over o.a. een Zweedse wetenschapper die zelf “peer-reviews” deed en kwam tot de conclusie dat mobiele straling kankerverwekkend is!!! Hij heeft zijn bevindingen gedeeld met, jawel, de “WHO” en zij hebben vervolgens de classificatie aan gegeven van 4, op een schaal van 0 t/m 5. De WHO was destijds al de loopjongen van de telecommaatschappijen en regeringen. O ja, “5” is absoluut dodelijk en “4” is “bijna dodelijk” ….

Ik heb nog geprobeerd de bookmark terug te vinden, maar helaas. Ik ben altijd “pietje precies”, maar deze keer niet :-))))

Willem
Willem
Reactie op  Jets
11 maanden geleden

Dank je voor het delen van wat je overkomen is jets, heftige tijd geweest voor je. Ik ontken ook niet dat straling niet slecht voor je is want ik weet dat het heel slecht is. Het ging er om dat wanneer de WHO iets bericht over corona en Bill gates en de vaccinaties (ook tegen varkenspest in kleine kinderen) dan ageert men er tegen, nu met een oud stuk over straling is het opeens een deugdzame instelling en dat is het natuurlijk niet.
Zelf hoop ik dat heel veel (vooral jonge) mensen hun smartphone weg doen en hun facebook en twitter en weet ik wat nog meer niet meer zullen gebruiken. Een smartphone is niets meer dan externe chip die veel schade toe kan brengen en veel controle uitoefent, je hoeft maar te kijken naar de vergroeiingen in de nekwervels van het omlaag kijken. Symbolisch buigen ze het hoofd voor hun nieuwe God/

Jets
Jets
Reactie op  Willem
11 maanden geleden

“Symbolisch buigen ze het hoofd voor hun nieuwe God/”

Inderdaad, ik heb ergens een cartoontje liggen waar de evolutie van de mens op staat en als laatste zag je hoe iemand tegen een lantaarnpaal aanloopt omdat ‘ie constant met zijn smartphone bezig was …

Mocht je meer willen weten over Bill Gates en dr. Fauci en al de rest, lees dan bijvoorbeeld “Wanttoknow.nl” of “Wanttoknow.be” en voor wie Engels kan lezen heb ik Voltaire Network, Fort Russ (aanrader!) en Dances with Bears van John Helmer (MH17).

Weet u Willem, ik leef nog omdat ik al vanaf mijn 7e ben begonnen met judo en ben daarna nooit meer opgehouden met zwaar sporten en niet te vergeten mijn wilskracht!! Positief staan in het leven en blijven doorgaan tot het niet meer gaat. “Quality of life” zou mijn vader hebben gezegd, “kwantiteit van leven” is het sjouwen met een zak vol pillen of in een rolstoel zitten. Bah. Niet voor mij.

Ik heb pas in 2008 mijn frustratie kunnen loslaten, ik was voorgedragen voor promotie en zag dat in rook opgaan. Maar goed, een hoop dingen hebben we niet in de hand. Maak van je hart geen moordkuil; ik heb altijd mijn naaste omgeving op de hoogte gehouden van mijn ziekte. En zo hoort het ook. Sowieso hebben mijn vrouw en ik een hekel aan achterbakse mensen en “a-social media”!

Mijn motto: “Wat gebeurd is was goed, wat nu gebeurt is ook goed en wat komen zal zal ook goed zijn”. Hindu filosofie uit de Bhagvad Geeta.

akasha
akasha
Reactie op  Willem
11 maanden geleden

Ook vreemd dat iedereen naar de WHO haar pijpen danst als het om corona gaat, alleen niet als ze zeggen dat 5G slecht is.

Maar ja het verdeel en heers spel maakt het er niet duidelijk of gemakkelijker van.

Ik denk zo. iedereen is gelijk. Geen koning / baas / Paus of welke titel dan ook, maakt dat je beter bent dan anderen, of zorgt er voor dat je meer zeggenschap over anderen hebt.

Zelfbeschikking met respect voor andere mensen / dieren of levende wezens is noodzaak. Alle besluitvormingen moeten die waarde in acht nemen. Alle andere beslissingen zijn …. fout.

Groet

Martijn
Martijn
Reactie op  akasha
11 maanden geleden

Ze zeggen nergens dat het gevaarlijk is. ‘mogelijk kankerverwekkende’ kijk eens wat daar allemaal onder staat. Van veel dingen is het ook bewezen schadelijk zoals uitstoot van auto’s en daar wordt rustig naast gekeken door de meerderheid of minderheid om maar tegen iets te zijn.

akasha
akasha
Reactie op  Martijn
11 maanden geleden

Ja je hebt gelijk. ze zeggen inderdaad niet dat het gevaarlijk is. Ze zeggen ” draadloze technologieën geclassificeerd als mogelijk kankerverwekkend”
Alles word ontketent opgeschreven, maar een uitkomst is wel:
” it is important to take pragmatic measures to reduce exposure such as hands‐free devices or texting.
Dat zegen ze niet voor niks. Ze geven dus wel toe dat het niet gezond is en dat je er mee moet oppassen.

Specifiek over 5G zeggen ze dat ze het niet verwachten, maar eigenlijk hebben ze geen idee……de link:
https://www.who.int/news-room/q-a-detail/5g-mobile-networks-and-health

“As the frequency increases, there is less penetration into the body tissues and absorption of the energy becomes more confined to the surface of the body (skin and eye). Provided that the overall exposure remains below international guidelines, no consequences for public health are anticipated”

Info van onze eigen overheid:
https://www.antennebureau.nl/straling-en-gezondheid/effecten-straling-en-gezondheid
Daar vind je
https://www.antennebureau.nl/straling-en-gezondheid/documenten/rapporten/2018/februari/28/classificatie-elektromagnetische-straling-groep-2b-mogelijk-kankerverwekkend.

Dus MSM zegt tegen iedereen “niks aan de hand mensen vooral doorlopen, 5G is veilig”.

Dus gewoon de WHO op haar blauwe ogen geloven.(niet dus)
Ik daag iedereen uit om je hoofd maar lekker vaak bij een sterke zender te leggen. Jouw eigen keuze. Persoonlijk denk ik niet dat het echt goed is voor je.
Zal wel weer z’n asbest verhaal worden later. Niks aan de hand, 80 jaar later, oh shit.
Zo zijn er wel meer situaties waarvan we achteraf zeggen, mhh tja dat was slecht.

Groet

Madeloes
Madeloes
Reactie op  Willem
11 maanden geleden

@Willem

wat is waarheid in deze ik heb inmiddels genoeg gelezen o.a. dat temperatuur regulerende processen kunnen ontsporen en daarmee ook andere lichaams processen maar het op animals het niet te testen is en ‘de slaven/vee’ bruikbaar zijn. Het is niet alleen 5g ook 6g. zie FCC
Het valt op dat zowel ITU Regional office for europe, FLo, ISO, W HO, WTO, IUCN, WEF, WHG, UNHCK, UNFIFICR om er een paar te noemen als hoofdkwartier Zwiterland hebben het is allemaal gelinkt aan rara

Willem
Willem
Reactie op  Madeloes
11 maanden geleden

Zwitserland speelt inderdaad een dubieuze rol Madeloes, kijk maar naar de openingsceremonie van die tunnel toen, het Satanische ritueel, zegt genoeg. Ook geheime diensten hebben daar hun uitvalsbases

Martijn
Martijn
Reactie op  Willem
11 maanden geleden

‘satanish rituelen ? Really?

Nico
Nico
11 maanden geleden

Niet alleen in België 5g light. Ook vodafone heeft een light versie in gebruik genomen..Dit in tijd van crisis.
Het gaat natuurlijk weer om geld bij deze bedrijven. En de politiek zal er ook wel een handje in hebben.

m.koningen
m.koningen
11 maanden geleden

Men kan 5G als militair wapen gebruiken ,gelukkig garandeert onze overheid dat zij die frequenties nooit zullen gebruiken voor crowd control [Tv]of erger.Alleen afgelopen week zei iemand[M.K. uit Volendam] op tv iets heel anders namelijk dat de regering het wel als crowd control en voor zelfstandige voertuigen [ kan ook drones of militaire robotten]wil gebruiken.Dan heb je geen politie of leger meer nodig op de lange duur.
Het kan ook geheckt worden door een buitenlandse regering of erger.
verzin maar iets engs.
Tegelijk iedereen ja echt iedereen in een vierkante kilometer in de gaten kunnen houden van grote hoogte met AI en snelle verbindingen .Nooit meer vrij en onbespied nooit meer opstand tegen wie dan ook.
Ik heb koffie nodig!
Mvrg,Marcel

Mikkie
Mikkie
Reactie op  m.koningen
11 maanden geleden

Ik meen dat het minister Kaag was die ook het woord crowdcontrol in de mond nam nadat de eerste mast in de hens was gestoken.

GeVanK
GeVanK
11 maanden geleden

Onze corrupte politici drammen dit er gewoon doorheen.. hoe anders kunnen ze de New World Order tot volmaaktheid brengen.. hetzelfde met verplichte vaccinaties en de chip..

Laat je niet beïnvloeden
Laat je niet beïnvloeden
11 maanden geleden

Vraag me echt af of dit is te stoppen. Mensen zijn wakker, zeggen ze dan. Deze zaken gaan ons allemaal aan. Wat gaan we eraan doen?

https://youtu.be/u5d6hZup2os

vladi
vladi
11 maanden geleden

ik kan geen berichtgeving vinden op de site van WHO ,dat 5G kanker kan veroorzaken.
kan iemand me helpen?

fff

Willem
Willem
Reactie op  vladi
11 maanden geleden

Er staat niks ober 5G Vladi maar over straling in het algemeen

Defixiones
Defixiones
11 maanden geleden

Waar waren jullie dan ? We waren bij het malieveld met een handjevol dappere verzetsstrijders. Jullie zijn alleen toetsenbord helden! Nu begin ik de denkwijze van (((Bill Gates en vrienden))) te beseffen,., het goyim en kinderen is te stom om te ademen en verdient een vaccin.

Christgalactic
Christgalactic
Reactie op  Defixiones
11 maanden geleden

Beste,

Strijden is goed, loslaten is beter! Ik heb mijn smartphone laten recycleren. Zodoende heb ik enkel 3G. We dienen echt anders te leven en ons te verbinden met het Hoger Zelf via de pijnappelklier. Het gaat hem in ons leven over de progressie van onze ziel, niet om wat we hebben. Ons lichaam is tijdelijk.
Zodoende monden wij uit in een 5D (lighthuman) wereld en niet in een 5G wereld ( artificiel)! Het zijn echt twee andere werelden.
Be the change …

Elise
Elise
11 maanden geleden

Waarom 5g? Heel toevallig he zijn er 2 missies gaande omtrent onderzoek naar de zon/corona/zonnewinden. 1. solar orbiter Door ESA en NASA.
2. Aditya-L1 Door ISRO (India). Staat corona bij. Deze kan ook kunstmatig een zon verduistering maken. https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_ruimtevluchten_naar_de_Zon
De vele lichtjes die als een trein te zien waren zijn satellieten die spullen bij zich hebben voor de ruimtestations. Deze missie heet dragon(draak/slang) missie.
Misschien is dit de reden waarom er zo min mogelijk vliegtuigen mogen vliegen en is de ziekte een manier om de vele vluchten te stoppen/verminderen.
En waarom 5g? Die kan lager uitgevoerd worden. Misschien dat de huidige masten teveel storingen geven aan de satellieten. Of aan het onderzoek zelf.
Maar goed, das nog geen reden, dat we steeds verder onderdrukt moeten/gaan worden.

Sjazon
Sjazon
11 maanden geleden

Smartphone weggooien is geen optie. Want straks krijgt iedereen van de overheid (fiscus of bijv. je stroombedrijf) verplicht een smartphone met allerlei apps daarop die je niet kunt wissen. Vernietig je die smartphone? Dan gaan een voor een al je zaken zoals bankrekening, 2G of 3G telefoon, stroom, waterleiding, zorgverzekering, andere verzekeringen dicht. Wat ga je dan doen? In het bos gaan wonen? Zelfs daar weet men je te vinden. Er is geen ontsnappen aan. Ja, alleen 1 methode: je spirituele kracht aanboren en verhogen. Maar ook dat zal men gaan verhinderen. Vluchten kan niet meer. We hebben te lang de andere kant opgekeken. Nu is het te laat. Wie denkt dat de ontwikkeling gekeerd kan worden heeft het goed mis.
P.S: verklikkers genoeg in het land die jou al te graag zullen aangeven.

salvar
salvar
Reactie op  Sjazon
11 maanden geleden

@Sjazon

o ja en als iedereen hem weggooit hebben ze toch een probleem en dan moeten ze iedereen benaderen met een vel papier.
ze zeggen misschien jullie moeten naar ons luisteren en sinds wanneer moet ik naar een of andere ambtenaar luisteren we zijn soevereinen mensen en zolang ik niemand kwaad berokkend zowat.

Christgalactic
Christgalactic
Reactie op  Sjazon
11 maanden geleden

Beste Sjazon,

Het gaat hem over de schadeclaims die zij dan ook oplopen als zij de ” verhoging van spirituele kracht” gaan verhinderen. Het is en blijft een persoonlijke keuze. Het is dus voor ons belangrijk dat onze ziel in de 5D uitmondt.

x

Check Also

premier

Belgische premier krijgt Pinokkio-prijs: ‘U bent kampioen in mensen voorliegen’

Mark Rutte is al vaak betrapt op ...

artsen

Artsen vaccinatiecentra vangen 5000 euro per WEEK

In België wordt inmiddels druk gevaccineerd tegen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

34
0
We lezen graag je reactie!x