Binnenland

Roep om vertrek kabinet: ‘Enige echt passende antwoord is ontslagbrief aan de Koning’

Help ons door dit met anderen op je social media te delen!

Het kabinet gaat proberen verbeteringen aan te brengen op dossiers waar de kiezer zich zorgen over maakt, zei premier Rutte na afloop van het crisisberaad over de verkiezingsuitslag. Hierover gaat hij een brief aan de Tweede Kamer sturen.

Mensen hebben massaal gestemd op protestpartijen als BBB en ook duidelijk gezegd: wij accepteren dit beleid niet meer. Het gaat daarbij niet alleen om stikstof, maar ook asiel, de Europese Unie en andere dossiers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

In de praktijk gaat er niets veranderen

“Natuurlijk moet je daar wel iets mee. Als je de schijn van een democratie wilt ophouden, zul je als minister-president en als andere politici iets moeten doen om het beleid dan bij te sturen, maar we weten natuurlijk allemaal waar het op neerkomt: in de praktijk gaat er niets veranderen,” zegt Raisa Blommestijn, rechtsfilosoof en presentatrice van het NPO-programma Ongehoord Nieuws.

Over de brief die Rutte vrijdag gaat sturen, zegt ze: “Als het bericht komt dat er een brief wordt gestuurd aan de koning met het aanbieden van het ontslag, dan verwacht ik er wat van en anders eigenlijk helemaal niks.”

Het kabinet moet opstappen

Blommestijn licht toe: “Het beste waar Rutte cum suis mee kunnen komen, is de belofte op een brief en ‘verbeteringen’ of ‘bijsturingen’ op grote dossiers. Maar dat is niet genoeg. Er is een duidelijk signaal afgegeven: het kabinet moet opstappen.”

4.9 153 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

160 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Habeas Corpus.
Habeas Corpus.
1 jaar geleden

Gisteren liefst. Optiefen.

Franklin Ryckaert
Franklin Ryckaert
1 jaar geleden

Als het kabinet haar ontslag aanbiedt aan de koning, kan dan de koning (met de koningin) ook niet meteen zijn ontslag aan het nederlandse volk aanbieden? Dan zijn we meteen van een hele hoop ellende verlost.

Rick
Rick
1 jaar geleden

Zelfs in de provincies wordt BBB buitenspel gezet, dus waarom zou het dictatoriale bewind in Den-Haag er anders mee omgaan?

Annette
Annette
1 jaar geleden

Allemaal heel leuk en aardig, dat er nu geroepen wordt, dat het hele kabinet zijn ontslag moet indienen, maar IK denk dat er daarmee helemaal niets, nada, zal veranderen.

ALS het kabinet namelijk verdwijnt (en die kant gaat het natuurlijk inmiddels wel op), dan komen er uiteraard nieuwe verkiezingen. Maar….. vóórdat dat daadwerkelijk geïnstalleerd is, krijgen wij met z’n allen te maken met wéér een demissionair kabinet.

En WETEN wij nog met z’n allen hoe dat dan in z’n werk gaat? Ik hoor nog de stem van Mark Rutte klinken: IK heb nu nog méér macht dan hiervoor.

Dus, met andere woorden, worden wij daar met z’n allen dan beter van of….?

O.k. Uitgaande van nieuwe verkiezingen en een complete omslag. Je hoeft niet eens een waarzegger te zijn om te voorspellen WIE dan als de grote winnaar uit de bus komt: de BBB, Boer Burger Beweging. Of…. kan ik beter zeggen: Build Back Better?

Helaas zijn er heel veel boeren, maar OOK veel burgers ingetrapt in de zalvende praatjes van Caroline van der Plas. IK geloof er namelijk geen sikkepit van, dat zij zowel de boeren als de burgers kan gaan redden.

Heel eerlijk: dat KAN zij ook helemaal niet. Zelfs als zij dat zou willen. Je hoeft alleen maar te kijken naar die twee, nota bene Nederlandse paljassen van een Frans Timmermans en z’n compaan (ben helaas even zijn naam vergeten), die nu openlijk zeggen dat de MACHT over Nederland in Brussel ligt.

Ik kan mij nog heel goed herinneren, dat, nog niet eens zó heel lang geleden, de EU praktisch op zijn gat lag.

Héél jammer, dat er toen door de verschillende landen binnen Europa niet stevig doorgepakt is en definitief er een einde aan is gemaakt.

Wat ik wil betogen met mijn verhaal, is, dat ik niet denk dat er voorlopig iets zal veranderen. Het maakt niets uit welke poppetjes er in Den Haag zitten.

De ECHTE macht ligt namelijk allang niet meer in Nederland zelf, maar moet je zoeken in de EU, het WEF, VN en weer daarboven.

Even off topic:
Ik wil dit graag met jullie delen, omdat ik het heel erg belangrijk vind.
Vanochtend vroeg las ik een oproep van verschillende dierenartsen:
Baasjes en bazinnetjes, als uw dier aan het einde van zijn of haar leven is gekomen, is het héél belangrijk om daar dan ook bij aanwezig te zijn.
Veel te veel mensen vinden dit zó moeilijk, dat ze hun huisdier liever achterlaten bij de dierenarts en verdwijnen.
Voor het dier is het heel belangrijk om in zijn of haar laatste momenten een vertrouwd iemand bij zich te hebben. Dat geldt niet alleen voor mensen, maar zeker ook voor dieren.
Mijn man en ik hebben zowel honden als katten gehad. En wij zijn er altijd bij geweest, als onze dieren de laatste adem uitbliezen.
Het is een ongelooflijk emotioneel gebeuren, maar ik ben ervan overtuigd, dat het niet alleen voor het dier zelf, maar ook voor JOU belangrijk is voor de verwerking van het verlies.

Back to top button
160
0
We lezen graag je reactie!x