Binnenland

Roep om vertrek kabinet: ‘Enige echt passende antwoord is ontslagbrief aan de Koning’

Help mee door dit artikel met iedereen op je social media te delen!

Het kabinet gaat proberen verbeteringen aan te brengen op dossiers waar de kiezer zich zorgen over maakt, zei premier Rutte na afloop van het crisisberaad over de verkiezingsuitslag. Hierover gaat hij een brief aan de Tweede Kamer sturen.

Mensen hebben massaal gestemd op protestpartijen als BBB en ook duidelijk gezegd: wij accepteren dit beleid niet meer. Het gaat daarbij niet alleen om stikstof, maar ook asiel, de Europese Unie en andere dossiers.

(Video verwijderd? Klik hier...)

In de praktijk gaat er niets veranderen

“Natuurlijk moet je daar wel iets mee. Als je de schijn van een democratie wilt ophouden, zul je als minister-president en als andere politici iets moeten doen om het beleid dan bij te sturen, maar we weten natuurlijk allemaal waar het op neerkomt: in de praktijk gaat er niets veranderen,” zegt Raisa Blommestijn, rechtsfilosoof en presentatrice van het NPO-programma Ongehoord Nieuws.

Over de brief die Rutte vrijdag gaat sturen, zegt ze: “Als het bericht komt dat er een brief wordt gestuurd aan de koning met het aanbieden van het ontslag, dan verwacht ik er wat van en anders eigenlijk helemaal niks.”

Het kabinet moet opstappen

Blommestijn licht toe: “Het beste waar Rutte cum suis mee kunnen komen, is de belofte op een brief en ‘verbeteringen’ of ‘bijsturingen’ op grote dossiers. Maar dat is niet genoeg. Er is een duidelijk signaal afgegeven: het kabinet moet opstappen.”

4.9 153 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

163 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jos
Jos
2 maanden geleden

rutte en die ‘koning’ hebben een wef missie 2030.

Er is maar één manier om ze te stoppen.

Habeas Corpus.
Habeas Corpus.
2 maanden geleden

Gisteren liefst. Optiefen.

Franklin Ryckaert
Franklin Ryckaert
2 maanden geleden

Als het kabinet haar ontslag aanbiedt aan de koning, kan dan de koning (met de koningin) ook niet meteen zijn ontslag aan het nederlandse volk aanbieden? Dan zijn we meteen van een hele hoop ellende verlost.

Rick
Rick
2 maanden geleden

Zelfs in de provincies wordt BBB buitenspel gezet, dus waarom zou het dictatoriale bewind in Den-Haag er anders mee omgaan?

Back to top button
163
0
We lezen graag je reactie!x