Gezondheid

Medicinale cannabis maakt zieke huisdieren beter

Help door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Naast geestverruimende en ontspannende koekjes en hapjes voor mensen, beginnen cannabisverwerkers een andere doelgroep in zicht te krijgen: baasjes van pijnlijdende huisdieren.

Quartz sprak met Wendy Mansfeld, die al een afspraak had gemaakt met haar dierenarts om haar 15 jaar oude labrador Kali te laten inslapen. Toch probeerde ze een laatste redmiddel: cannabiskoekjes voor honden.

“Nooit verwacht”

Kali lag vooral haar poten te likken, volgens de dierenarts een teken van pijn. Ook moest ze veel hoesten, omdat uitvallende haren in haar keel belandden. Maar na een cannabiskoekje hield Kali op met likken. Na nog twee koekjes stond Kali voor het eerst sinds tijden weer op om wat te drinken en naar buiten te lopen – iets wat ze daarvoor niet meer kon vanwege de pijn. “Ik had dit nooit verwacht, ik kreeg mijn hond weer terug,” zei Mansfeld.

Wetsvoorstel

Medicinale cannabis voor huisdieren is nog onontgonnen terrein. Dierenartsen mogen medicinale cannabis nog niet voorschrijven, al werkt de staat Nevada aan een wet om dat te reguleren. De Amerikaanse politicus Tick Segerblom heeft een wetsvoorstel ingediend dat het medicinaal gebruik van cannabis legaal moet maken voor huisdieren, schrijft de Los Angeles Times.

“Mensen denken tegenwoordig dat marihuana alles kan genezen,” zei Tick. “Dus als je hond last heeft van bijvoorbeeld een zenuwziekte, dan zou dit ook kunnen helpen.”

De Democraat is lid van de Senaat in Nevada. In die staat is het gebruik van medicinale cannabis al langer legaal voor mensen, net als in nog 22 andere Amerikaanse staten. Wie zijn huisdier medicinale cannabis wil geven, moet eerst met zijn dier langs de huisarts en bovendien een speciaal pasje laten maken.

Volop belangstelling

Wetenschappelijk onderzoek naar het effect van cannabis op zieke dieren is er niet. Toch is er volop belangstelling voor. Voor de medicinale cannabis voor dieren gebruiken de meeste producenten geen marihuana maar hennep. Dat bevat minder THC, maar wel de pijnremmer CBD.

Dierenartsen geven aan dat cannabis het beste werkt als medicijn als het hele spectrum aan cannabinoïden aanwezig is, en niet alleen THC of CBD. Uit angst voor problemen met de Amerikaanse Drug Enforcement Agency (DEA) wordt er nog niet actief marketing bedreven met cannabis voor huisdierproducten.

[Z24]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en andere nieuwsfeiten, verzameld door: Arie Goedhart
7 jaren geleden
Richard
Richard
7 jaren geleden

Een hond van een vriend van mij was gek op wiet!
Als ie de kans kreeg snaaide hij het van tafel en lag dan de hele avond te suffen.
En wij balen natuurlijk omdat we niets te roken hadden.

peter
peter
7 jaren geleden

Vrienden van ons hadden hun hond na het hele dierenartsparcours al afgeschreven maar kwamen stomtoevallig op vakantie iemand tegen die CBD olie opperde. Die hond krijgt nu iedere dag zijn druppeltjes en je ziet er helemaal niets meer aan af zo gelukkig is ie weer.

enkidoe
enkidoe
7 jaren geleden

Ik gebruik het zelf tegen Astma. De klachten zijn een flink stuk minder, denk dan aan zware hoestaanvallen met braken. Dit is allemaal voorbij. De puffertjes en de medicijnen voor de maag zijn niet meer nodig. Sterker, ik ben zelfs aan het joggen geslagen 🙂

Het nadeel van mediwietolie, is de prijs. Ik moet toch wel 1593×5) druppels per dag nemen(zonder thc uiteraard) en dat loopt wel in de papieren. Ik ben noodgedwongen(niet genoeg geld) enige weken geleden anderhalve week gestopt geweest en aan het einde van die anderhalve week kwamen de zware klachten weer terug.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x