Binnenland

Mensen die naar debat over digitale euro wilden kijken hardhandig weggestuurd: ‘Hoe antidemocratisch is dit?’

Help ons door dit met jouw kennissen op je socials te delen!

Minister van Financiën Sigrid Kaag zei woensdag tijdens een druk bezocht commissiedebat over de digitale euro dat er nog geen concreet voorstel ligt voor een zogeheten CBDC, digitaal centralebankgeld. Ze zei ook dat het nog helemaal niet zeker is dat zo’n digitale munt er komt. Als hij er wel komt, duurt dat nog vele jaren, beweerde Kaag.

“Er wordt gedaan, zeker op social media, alsof het ding er al is. We spreken erover, er is nog niets besloten, er ligt nog niet eens een voorstel,” zei de minister geïrriteerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ze beloofde dat mensen de gewone euro kunnen blijven gebruiken. “Het is een mogelijke aanvulling op contant geld, geen vervanging,” aldus Kaag.

Opheldering

Het debat over de digitale euro trok zoveel bezoekers, dat niet iedereen in de zaal kon plaatsnemen. Buiten het gebouw van de Tweede Kamer stonden lange rijen. Er gebeurde vervolgens iets opmerkelijks: de politie en marechaussee werden opgetrommeld om de mensen weg te jagen.

“De Tweede Kamer is het huis van de democratie voor alle Nederlanders. Waarom worden ze dan hardhandig weggestuurd?” vraagt Kamerlid Wybren van Haga. Hij heeft om opheldering gevraagd bij de Kamervoorzitter.

“Dus mensen die naar het debat wilden kijken (dat tot ongebreidelde overheidscontrole kan leiden) werden door de ME aangepakt? Terwijl ze ook nog waren aangemeld om te komen? In wat voor autocratische nachtmerrie komen wij terecht? Hoe antidemocratisch is dit?” vraagt BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen.

Intimiderende lange wapenstokken bij de hand

Columnist Marianne Zwagerman stond met de bus van de podcast Op z’n Kop! bij de Tweede Kamer. Ze merkt op dat ook diverse journalisten en mediamakers niet werden toegelaten ondanks hun aanmelding. “Dit schaadt het democratisch proces.”

Ze heeft er slecht van geslapen. “Flashbacks naar die keer op het Museumplein. Onveilig gevoel in mijn eigen stad. Ik lach erbij als ik zeg dat ik PTSS opliep van dat politiegeweld, maar ik meen het wel serieus.”

“Wie gaf ze die opdracht en waarom?” vraagt Zwagerman. “Op grond waarvan worden burgers die zich keurig aanmeldden voor een Kamerdebat en niks anders deden dan wachten in de rij in de stromende koude regen weggejaagd door politie en marechaussee met intimiderende lange wapenstokken bij de hand?”

4.8 149 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

149 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joop
Joop
1 jaar geleden

Wat een smerig tuig is deze regering Rutte en co met laffe rothonden van Gestapo jullie komen aan de beurt tribunaal is klaar voor dit soort ongedierte.

Don Tessers
Don Tessers
1 jaar geleden

Het intimideren en onderdrukken komt van bovenaf. Wie is het dit keer dat deze opdracht gaf? Weer minister van Justitie of het sloopkartel zelf.?

Hugo
Hugo
1 jaar geleden

De politie moet zich niet langer voor het WEF karretje laten spannen, de politie moeten hun gezonde boeren verstand gebruiken, als ze dat bezitten en zich niet meer laten gebruiken door dat tuig….politie, rechters, politiek wordt eindelijk eens wakker. En laat je niet omkoping door die criminelen in de regering.

HonkHonk
HonkHonk
1 jaar geleden

Nou vrouw zwagerman, dat komt omdat het kutkrantje waar jij je centjes van krijgt constant dit regime legitimeert. Daar doen jouw hooggehakte hofnarrige stukjes niets aan af. Dus baantje opzeggen, dan word je misschien geloofwaardig.

Back to top button
149
0
We lezen graag je reactie!x