Buitenland

De show gaat door: Waarom het niet uitmaakt wie de opvolger zal zijn van Barack Obama

Help door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het maakt niet uit wie het Witte Huis gaat betreden, zo stelt de Amerikaanse advocaat en schrijver John W. Whitehead, Hillary Clinton noch Donald Trump kan de boel redden.

Volgens de oprichter van het Rutherford Institute draait de Amerikaanse politiek niet om Republikeinen en Democraten of gezondheidszorg, abortus, hogere belasting of de afschaffing van collegegeld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Politiek draait vandaag de dag om één ding: de status quo tussen de politici, de bureaucraten en de elite enerzijds en de belastingbetalers anderzijds behouden,” schrijft hij in een artikel op de website van het Rutherford Institute.

Ongekozen bureaucratie

Het maakt niet uit wie de aanstaande presidentsverkiezingen gaat winnen, de nieuwe baas zal hetzelfde doen als de oude, aldus Whitehead. “De ongekozen bureaucratie heeft het voor het zeggen en dat zal zo blijven.”

“Hillary gaat de boel niet redden,” benadrukt hij. “En datzelfde geldt voor Bernie, Trump, Rubio of Cruz. De enigen die het land kunnen redden zijn de burgers. En toch laat het Amerikaanse volk zich wijsmaken dat een nieuwe president in het Witte Huis de problemen kan oplossen.”

Militaire bezetting

Om zijn uitspraken kracht bij te zetten komt Whitehead met wat getallen over de huidige stand van zaken in Amerika. In het land leven 46 miljoen mensen rond of onder de armoedegrens, hebben 16 miljoen kinderen onvoldoende toegang tot voedsel, zijn 900.000 veteranen afhankelijk van voedselbonnen en hebben 2,7 miljoen kinderen tenminste één ouder die in de gevangenis zit.

“Ondertussen spenderen Amerikanen sinds 2001 10,5 miljoen dollar per uur aan de militaire bezetting in het buitenland, waaronder die in Irak en Afghanistan,” aldus Whitehead. “We spenderen daarnaast 2,2 miljoen dollar per uur aan onze kernwapenvoorraad en 35.000 dollar per uur aan de productie en het onderhoud van onze verzameling Tomahawk-raketten.”

Maar dat is nog niet alles. “De Amerikaanse belastingbetalers zijn ook nog eens 1,61 miljoen dollar per uur kwijt aan arsenalen in het buitenland,” benadrukt Whitehead.

[Rutherford Institute]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Trump kan het stoppen.

vakantie
vakantie
8 jaren geleden

One drug that was used in the 1960s was lysergic acid diethylamide, or L-S-D. L-S-D causes the brain to see strange, colorful images.
It also can cause brain damage + erfelijkheid = usa ’16

exegese
exegese
8 jaren geleden

Trump is de enige die de agenda van the new worldorder niet volgt. Trump is de enige die geen derde wereldoorlog nasstreeft. Hij kan misschien soms rare dingen zeggen maar toch is hij de enige die financieel onafhankelijk is van de geheime elite en bereid en moedig genoeg is zich ertegen te verzetten. Daar lopen er niet veel van rond op deze aardkloot. Hij kondigde al aan het onderzoek naar 9-11 te heropenen. Hij wil bovendien uitvoerig onderzoek naar het wel en wee achter de vaccinatiehysterie, over de noodzaak en/of schadelijkheid. Wie o wie heeft daar tegenwoordig nog de moed toe ? Zijn populariteit groeit tot onproportionele hoogtes, wat het lastig maakt hem nu nog zonder problemen uit de weg te ruimen. Ik ben zeer benieuwd wat hieruit voortvloeit. Zelfs de eigen Republikeinen zijn inmiddels uit pure wanhoop bereid Killary Clinton te steunen om haar aub te laten winnen. Dit spreekt boekdelen.

Richard
Richard
8 jaren geleden

Trump of Hillary, spijt als haren op onze kop zullen we krijgen.
Van mij mag het ook Donald Duck worden.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x