Binnenland

Kijk: Statenlid sloopt GroenLinks, doet greep uit de antecedentenlijst van GroenLinksers

Help door dit met je vrienden op je social media te delen!

GroenLinks in Overijssel wil niet met de PVV samenwerken vanwege het ‘ondemocratische gehalte’ van de partij. Een greep uit het antecedentenlijstje van GroenLinksers en hun ideologische voorouders was voor de Staten van Overijssel vervelend om te horen.

“We gaan het vanavond heel eventjes over GroenLinks hebben,” zei PVV-fractievoorzitter Sebastiaan Stöteler.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Je moet maar durven

“Dat te horen van een partij waarvan de ideologische voorouders miljoenen doden op hun geweten hebben, is mij een brug te ver,” vervolgde hij. “De partij waarvan een burgemeester een verboden wapen in huis had. Een partij waarvan een prominent lid uit de Tweede Kamer naar Amsterdam wilde afreizen om even lekker een avondje te filosoferen over geweld. De partij waarvan de voorzitter van de Eerste Kamerfractie fan is van Pol Pot en de Rode Khmer, beter bekend van de Killing Fields. Diezelfde Rosenmöller die feitelijk heeft aangestuurd op de moord van Pim Fortuyn, de moord die gevolgd werd door het ambtelijk lekken door de Wageningse GroenLinks-wethouder Jack Bogers. Of GroenLinks-guerrilla Sam Pormes, met zijn aanslagberamingen, fraude en Palestijns-marxistische guerrilla-trainingskamp in Jemen in 1976,” somde Stöteler op.

Hij verwees verder nog naar GroenLinkser Duyvendak, die inbrak bij ministeries en betrokken was bij terreurorganisatie RaRa.

“De antecedentenlijst van politieke delinquenten van reclasseringsinstelling GroenLinks is avondvullend,” benadrukte het Statenlid. “En dan de PVV de maat nemen. Je moet maar durven.”

De kartelpartijen buitelden over elkaar heen om hun afschuw uit te spreken over zijn uitlatingen.

Wen er maar aan

Oud-Statenlid Johan Almekinders noemde nog een naam: GroenLinks-senator en ex-terroriste Farah Karimi.

Waarop Stöteler zei: “Bij zo’n imposante lijst moet je keuzes maken. Het spijt me.”

Tweede Kamerlid Harm Beertema (PVV) merkte op: “Ik hoor Stöteler niks zeggen wat niet klopt. ‘Onprettig’? Ja, dat zal wel. Maar sinds wanneer is dat een criterium in een politiek debat? Wat is dat toch met de provinciale regenten? Zij mogen van alles ‘onprettigs’ over de PVV beweren en wij mogen niks terugzeggen? Wen er maar aan.”

4.9 193 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

81 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Helga
Helga
1 jaar geleden

En nog steeds gaan de oogjes niet open…. Of is het zo, dat het merendeel van het volk net zo corrupt is ? En het gezegde soort zoekt soort opgang doet ?

Pieter
Pieter
1 jaar geleden

Als je de stemgerechtigde leeftijd optrekt naar 30 jaar dan zullen er veel minder stemmers zijn op D666/Groenlinks. Na een aantal jaren werkervaring gaan de weinig realistische ideologietjes vaak wel doorgeprikt worden door een weldenkend mens.
.
En ook stoppen met stemmen rond je 75e levensjaar, want vanaf die leeftijd denken velen dat VVD nog steeds een liberale partij is die staat voor de individuele vrijheid van de mensen in Nederland en voor de hardwerkende bevolking.
.

Kabonkel
Kabonkel
1 jaar geleden

In bepaalde landen gaan politici wel eens met elkaar op de vuist als het tegen het zere been is.
Hier gooien de mietjes alleen maar woorden😂

Margie
Margie
1 jaar geleden

Groen links????!laat me niet lachen. Grootste achterbakse shit ooit. Wie vereert er nou Paul pot.??? Dan ben je compleet van het pad af. Geweld verheerlijken. Dan ben je gek. Knettergek.

Back to top button
81
0
We lezen graag je reactie!x