Gezondheid

Nog even over die ‘honderden’ Nederlanders die zijn overleden door hydroxychloroquine: zo zit het

Help ons door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!

In de beginfase van de coronapandemie moeten ook enkele honderden Nederlanders zijn overleden aan de bijwerkingen van hydroxychloroquine, schreef Volkskrant-journalist Maarten Keulemans naar aanleiding van een onderzoek.

Zijn ‘nieuws’ veroorzaakte een ‘hoop tumult’. Het onderzoek is door journalist Boet Schouwink vakkundig gefileerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Allereerst blijkt het onderzoek waar Keulemans aan refereert een opeenstapeling te zijn van al of niet grove schattingen. Uiteindelijk is de uitkomst een ‘geschat’ aantal van 16.990 doden door hydroxychloroquine in zes landen.

Werkelijk absurde opschoondrift

Er werd gekeken naar gerandomiseerde klinische onderzoeken. Er waren maar liefst 1798 zogeheten ‘trial registrations’, maar slechts 28 daarvan kwamen ongeschonden in de eindlijst terecht, op basis waarvan alle conclusies zijn gebaseerd. Schouwink spreekt in een draad op X van een ‘werkelijk absurde opschoondrift’.

De journalist pikte één van de onderzoeken uit de eindlijst eruit. Bij de ‘Recovery’-trial kregen ernstig zieke patiënten gigantische doses hydroxychloroquine toegediend met als voorspelbaar gevolg dat velen stierven aan HCQ-vergiftiging.

Huisarts Rob Elens, die veel patiënten met het middel heeft behandeld, zei al dat HCQ in lage doseringen (200 mg tweemaal daags) moet worden toegediend.

og

Voor kerngezonde mensen al fataal

Bij de Recovery-trial kregen de doodzieke ic-patiënten doses van – schrik niet – 2000 mg HCQ per dag. Dit soort gigantische doses kan voor kerngezonde mensen al fataal zijn, merkt Schouwink op.

“En op basis van dit soort abject onderzoek […] zwaait men nu triomfantelijk met een volkomen fictief en onjuist aantal van ‘enkele honderden HCQ-doden in Nederland’,” verzucht hij.

Hele onderzoek sloeg he-le-maal nergens op

Hij benadrukt tot slot nog eens dat HCQ is aanbevolen als ‘low-dose early treatment’ (vroegbehandeling in een lage dosering) om ziekenhuisopname te voorkómen. “Dit hele onderzoek sloeg dus al om te beginnen werkelijk he-le-maal nergens op,” concludeert Schouwink.

Ook voormalig Kamerlid Wybren van Haga wijst erop dat HCQ ‘effectief is als profylaxe en niet bedoeld voor hoge dosering bij al oude, zieke mensen op de ic’.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 166 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

82 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Teuwen Harry
Teuwen Harry
2 maanden geleden

Keulemans is een rasechte crimineel. Eens zal hij zich moeten verantwoorden

Loire
Loire
2 maanden geleden

Dat het onderzoek en de dosering niet klopte was al duidelijk, dus ze hebben gewoon niet geluisterd, zoals altijd het geval is.

R de Groot
R de Groot
2 maanden geleden

Dus pure moord, met voorbedachte rade.

Pieter
Pieter
2 maanden geleden

Is er iemand die MK nog serieus neemt, überhaupt nog leest wat hij uitkraamt?

Back to top button
82
0
We lezen graag je reactie!x