Homepagina » Financieel » Grote banken financierden nazi’s en coup tegen president VS
HSBC

Grote banken financierden nazi’s en coup tegen president VS

Onlangs stelde de subcommissie Binnenlandse Veiligheid van de Amerikaanse Senaat vast dat HSBC, de grootste bank van Europa, miljarden dollars van Mexicaanse drugskartels witwast en terroristische groeperingen financiert.

HSBC zei in een verklaring op haar website de fouten te erkennen, verantwoording af te leggen en recht te zetten wat er verkeerd ging.

Er komt steeds meer aan het licht over de criminele activiteiten waar de grote banken zich schuldig aan maken. Zo is gebleken dat ze onder meer de nazi’s financierden. In 1998 meldde de BBC dat Barclays Bank bereid was 3,6 miljoen dollar uit te betalen aan joden wiens tegoeden tijdens de Tweede Wereldoorlog bij Franse filialen van de Britse bank waren bevroren.

Beslaglegging

Chase Manhattan Bank gaf toe in de Tweede Wereldoorlog de tegoeden van zo’n 100 bankrekeningen van joden bij haar filiaal in Parijs in beslag te hebben genomen. Uit vrijgegeven documenten van het Amerikaanse ministerie van Financiën bleek dat het filiaal van Chase in Parijs in de veertiger jaren nauw samenwerkte met de Duitse autoriteiten bij het bevriezen van joodse tegoeden.

In datzelfde jaar schreef The New York Daily: “De relatie tussen Chase en de nazi’s was kennelijk zo goed dat Carlos Niedermann, directeur van het filiaal van Chase in Parijs, naar Manhattan schreef dat de bank ‘in hoog aanzien’ stond bij hooggeplaatste Duitse functionarissen die steeds meer rekeningen begonnen te openen.” Niedermann schreef zijn brief in mei 1942, vijf maanden na de aanval op Pearl Harbor, waarna de Verenigde Staten zich begonnen te mengen in de oorlog.

Een jaar later, in 1999, deed de BBC verslag van het onderzoek van een Franse parlementaire enquête naar de beslaglegging op joodse banktegoeden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De onderzoekscommissie concludeerde dat Chase Manhattan, JP Morgan, Guaranty Trust Co. of New York, Bank of the City of New York en American Express betrokken waren bij de beslaglegging.

Prescott Bush

De grote Britse krant The Guardian meldde in 2004 dat de grootvader van George Bush, wijlen senator Prescott Bush, directeur en aandeelhouder was van bedrijven die winst maakten vanwege hun betrokkenheid bij de financiers van nazi-Duitsland.

De krant diepte documenten van de Amerikaanse National Archives op waaruit bleek dat Prescott Bush directeur was van een firma die nauwe banden onderhield met de financiële architecten van het nazisme.

Fritz Thyssen

De vader van George H.W. Bush was werkzaam voor Brown Brothers Harriman (BBH), een Amerikaanse uitvalsbasis voor de Duitse grootindustrieel Fritz Thyssen, de man die Hitler in de dertiger jaren financierde.

The Guardian onthulde voorts dat Bush de directeur was van de Union Banking Corporation (UBC) in New York. Thyssen bleef voor de bank werken nadat Amerika betrokken raakte bij de oorlog. Bush was één van de oprichters van UBC. De bank werd opgezet door Harriman en de schoonvader van Bush zodat de Thyssens, de machtigste Duitse grootindustriëlen in die tijd, in de Verenigde Staten vaste voet aan de grond konden krijgen.

Eugenetica

In de dertiger jaren sluisden Brown Brothers Harriman, op dat moment de grootste investeringsbank ter wereld, en UBC voor miljoenen dollars aan goud, brandstof, staal, kolen en staatsobligaties door naar Duitsland om de oorlogsmachine van Hitler te voeden en financieren.

Tussen 1931 en 1933 kocht UBC voor meer dan 8 miljoen dollar aan goud, waarvan 3 miljoen naar Duitsland werd getransporteerd. Uit de documenten waar The Guardian de hand op wist te leggen bleek dat UBC 2 miljoen dollar naar bankrekeningen van BBH overboekte. Tussen 1924 en 1940 kon UBC ten alle tijde beschikken over een bedrag van zo’n 3 miljoen dollar.

UBC werd op heterdaad betrapt toen de bank acht maanden nadat Amerika betrokken raakte bij de oorlog investeerde in een fictief bedrijf voor de Thyssen-familie. The San Francisco Chronicle voegde er in 2003 nog aan toe dat mensen als Rockefeller, Carnegie en Harriman ook het onderzoek naar eugenetica van de nazi’s financierden.

Volgens de BBC financierden Prescott Bush, JP Morgan en andere invloedrijke personen bovendien een staatsgreep tegen president Franklin Roosevelt in een poging het fascisme ook te implementeren in de Verenigde Staten.

Bron: Washingtonsblog.com

Gerelateerd:

 Vind je deze informatie belangrijk? Deel het dan met mensen die je kent op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. word dit weer afgekocht met een miljard ofzo en komt er weer geen rechtszaak zoals zovaak in dit soort gevallen . net zo n doofpot als het misbruik in de katholieke kerk dat word afgekocht . tijd voor rechtsspraak en vevolging van de schuldigen . dit zijn misdaden tegen de mensheid !!!

  0 likes
 2. tja als je als een willekeurige bank erbij wilt horen, en dus extra veel geld wilt verdienen ontkom je niet aan deze praktijken.

  wie kan mij vertellen welke bank echt 100 procent wit is?….GEEN dus!!!

  goed dat Nibi hier aandacht aan besteedt!

  Wie weet bij welke bank onze koningin zit?

  0 likes
 3. En dan komt er nog bij dat Stalin ook voor een groot deel is gefinanciert door Amerikaanse bedrijven en instellingen.Dat heeft Stalin zelf toegegeven.

  0 likes
 4. en dit is mog maar het tipje van de eis berg die naar buiten gaad komen wie denkt dat de tweede weereld oorlog gewonen was komd dan hier in bedroogen uit namaste licht en liefde en inerlike rust voor ieders zyn

  0 likes
 5. [quote name=”anouk”]tja als je als een willekeurige bank erbij wilt horen, en dus extra veel geld wilt verdienen ontkom je niet aan deze praktijken.

  wie kan mij vertellen welke bank echt 100 procent wit is?….GEEN dus!!!

  goed dat Nibi hier aandacht aan besteedt!

  Wie weet bij welke bank onze koningin zit?[/quote]
  Ik denk dat een deel van haar ” Tegoeden ” bij de DNB is gestationeerd. En de rest verspreid is over de banken wereldwijd. In de trant van ; ” Mocht er wat gebeuren heb ik nog een achterdeurtje.”

  0 likes
 6. Hoelang kan men nog volhouden dat de wereld van niets wist. Heb hier boeken liggen waarin tot in de treuren wordt uitgelegd wie en voor hoeveel AH gesteund werd uit de wereld. Allemaal schijnheilige de huidige staatshoofden, ieder land was voor AH en zijn standpunten. En ieder staatshoofd zag investeringen in een opkomende geweldige natie en steunden deze Republiek. Heden ten dagen bestaat een democratie nergens meer, overal regels vooral nu mensen zelfbewuster worden en meer en meer de gevestigde orde onder “vuur” nemen worden de regels aangescherpt en komt machtsmisbruik steeds vaker voor.

  0 likes
 7. hoi allemaal,langzaam gaat de beerput verder open.Als dit de mensen horen die de 2de wereld oorlog mee hebben gemaakt,komt dit hard aan.De fam.Busch zie je ook nergens meer in het openbaar verschijnen.Ze weten dat ze opeen gegeven ogenblik verantwoording af moeten leggen aan de mensheid.We moeten nog even geduld hebben voor de openbaarmakijng van dit alles.Er ligt al een pakket met aanklagen in Den Haag bij het internationale gerechtshof.

  0 likes
 8. Wat betekent:”HSBC zei in een verklaring op haar website de fouten te erkennen, verantwoording af te leggen en recht te zetten wat er verkeerd ging.”. In de praktijk is dit een inhoudsloze stelling. Worden bestuurders ontslagen, moeten zij hun bonussen met terugwerkende kracht inleveren, worden zij vervolgd? Het blijft bij een opmerking en waarschijnlijk een boete die feitelijk door iedereen betaald wordt.

  0 likes
 9. Nog even terugkomend op de boeken, een van de boeken heet:
  Wie Financierde Hitler? door James en Suzanne Pool uit 1979. Uitgegeven door Elsevier. joodse zakenlieden, leden Duits genootschap, Duitse adel, Henry Ford, captains of Industry. Hitler ontving geld uit: England,Finland,Frankrijk,Hongarije,Italie,Nederland,Oostenrijk,Zweden,Zwitserland en de Verenigde Staten.

  0 likes
 10. [quote name=”Kukumatz”]Nog even terugkomend op de boeken, een van de boeken heet:
  Wie Financierde Hitler? door James en Suzanne Pool uit 1979. Uitgegeven door Elsevier. joodse zakenlieden, leden Duits genootschap, Duitse adel, Henry Ford, captains of Industry. Hitler ontving geld uit: England,Finland,Frankrijk,Hongarije,Italie,Nederland,Oostenrijk,Zweden,Zwitserland en de Verenigde Staten.[/quote]
  Peter Lavenda heeft een documentaire gemaakt hier over ,en over hitler

  0 likes
 11. Niet verbazend omdat oorlogshandel voor de geldverhuurdervereniging (GVV) (ofwel de geldverhuurders van de BIS (Bank of International Settlements: als opzichter van de geldverhuurderverenigingen van de wereld) de grootste mogelijkheid geeft om geld te verhuren tegen de huurprijs rente. Er gaat namelijk het een en ander stuk in een oorlog dat men graag weer wil vervangen en dat kost geld dat dan weer gemaakt en verhuurd moet worden.

  0 likes
 12. [quote name=”anouk”]tja als je als een willekeurige bank erbij wilt horen, en dus extra veel geld wilt verdienen ontkom je niet aan deze praktijken.

  wie kan mij vertellen welke bank echt 100 procent wit is?….GEEN dus!!!

  goed dat Nibi hier aandacht aan besteedt!

  Wie weet bij welke bank onze koningin zit?[/quote]

  Bij de BIS misschien ??

  0 likes
 13. [quote name=”Marcel”][quote name=”anouk”]tja als je als een willekeurige bank erbij wilt horen, en dus extra veel geld wilt verdienen ontkom je niet aan deze praktijken.

  wie kan mij vertellen welke bank echt 100 procent wit is?….GEEN dus!!!

  goed dat Nibi hier aandacht aan besteedt!

  Wie weet bij welke bank onze koningin zit?[/quote]

  Bij de BIS misschien ??[/quote]

  Rabo en Ing.
  onder de naam van Buren had Wilhelmina de Ranits op de Midland bank in England.

  0 likes
 14. Antonny C Sutton heeft wetenscpelijk onderzoek verricht hiernaar .’Wallstreet and the Rise off Hitler.” http://reformed-theology.org/html/books/wall_street/index.html

  Oftewell Rockefellerand rothschild. Schrickelgruber was de moeder van Hitler en zij was werkster bij de Rothschild in Vienna. De meeste oorlogen van de laatste 200jaar daat hebben de Rothschilds wel hun deel aan gehad. In het jaar 2000 waren de Centrale banken van Libie ,N-Korea ,Cuba, Irak,Iran,Soedan niet onder leiding van de ROTHSCHILDS.http://reformed-theology.org/html/books/wall_street/index.html hier alle revoluties en oorlogen en instellingen van de Rothschilds.
  Waarom ze niet in de Quotte staan? Rothschilds zijn 33egraad illuminatie en hebben alles in Trust’s en Foundation’s.

  Een wereldomvattend spinneweb van multinational’s.

  0 likes
 15. Hier alles over de ROTHSCHILD’s HSBC bank.
  http://dont-tread-on.me/?p=4119

  De Rothschild’s & The Rockenfeller’s alias Bauer en Roggenfelder begin 1700 in Bankfurt.
  De VS is voor hun ‘the American Dream’.
  De FED is in 1913 door hun als zijn de privaat onder de naam Federal opgericht. Dit nadat de TITANIC in 1912 was gezonken met de tegenstanders aan boord. De Titanic was met de WERF en rederij eigendom van JP Morgan, Ja die , JP Morgan(chase)etc. de industrieel bankier.
  JP Morgan was een van de Horsemen van Rothschild.

  0 likes
 16. Ook deze man (Max) lijkt meer rollen in het leven te spelen. En reken maar dat Roosevelt ook deel uitmaakte van het spelletje. Anders wordt je geen president van de VS. Zie ook Obama.

  0 likes
 17. [quote name=”mb”]Ook deze man (Max) lijkt meer rollen in het leven te spelen. En reken maar dat Roosevelt ook deel uitmaakte van het spelletje. Anders wordt je geen president van de VS. Zie ook Obama.[/quote]

  Franklin Delano Roosevelt .De grootste officiele goudroof tot zover bij de’ NEW DEAL 1933.’ Rossevelt zat bij de Oostenrijkseschool in het zelfde gebouw bij de Rockefeller’s. Het goud bij de KENNEDY obligaties is ook geconfisqueert door de FED. Dit was bedoelt om de treasury Dollar te dekken civilact .11110 22-07 1963. In het bijzijn van de Top van de Bilderberg Rockefeller/Nixon Bernhard is Kennedy geofferd op 22-11-1963

  22 is een veelvoud van 11

  0 likes
 18. Volgens het artikel http://www.theforbiddenknowledge.com/hardtruth/13_33_freemason_sig.htm is the order of the garter (http://www.theforbiddenknowledge.com/hardtruth/orderofgarter.htm) the parent organization over Free Masonry, world-wide. Zie ook o.a. http://en.wikipedia.org/wiki/Order_of_the_Garter

  Bijbel-, vrijmetselarij- en symboliek-onderzoeker Jordan Maxwell’s conclusie: alle wegen leiden naar het vaticaan: http://www.debrander.nl/wordpress/2010/05/02/the-dawning-of-a-new-day/

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Faalangst

Faalangst! Hoe kom je er vanaf?

Ben je ooit zo bang of onzeker ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

faber

Mevrouw Faber ontmaskert klimaatactivist Lars (12) als naïef kindsoldaatje: ‘Je reinste manipulatie!’

PVV-senator Marjolein Faber las de 12-jarige ‘klimaatactivist’ ...

kabinet

Kamerlid onthult in video: zo wordt u iedere dag voorgelogen door het kabinet en KNMI

Het kabinet wil de Waterwet gaan aanpassen. ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.