Financieel

Grote banken financierden nazi’s en coup tegen president VS

Help door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onlangs stelde de subcommissie Binnenlandse Veiligheid van de Amerikaanse Senaat vast dat HSBC, de grootste bank van Europa, miljarden dollars van Mexicaanse drugskartels witwast en terroristische groeperingen financiert.

HSBC zei in een verklaring op haar website de fouten te erkennen, verantwoording af te leggen en recht te zetten wat er verkeerd ging.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Er komt steeds meer aan het licht over de criminele activiteiten waar de grote banken zich schuldig aan maken. Zo is gebleken dat ze onder meer de nazi’s financierden. In 1998 meldde de BBC dat Barclays Bank bereid was 3,6 miljoen dollar uit te betalen aan joden wiens tegoeden tijdens de Tweede Wereldoorlog bij Franse filialen van de Britse bank waren bevroren.

Beslaglegging

Chase Manhattan Bank gaf toe in de Tweede Wereldoorlog de tegoeden van zo’n 100 bankrekeningen van joden bij haar filiaal in Parijs in beslag te hebben genomen. Uit vrijgegeven documenten van het Amerikaanse ministerie van Financiën bleek dat het filiaal van Chase in Parijs in de veertiger jaren nauw samenwerkte met de Duitse autoriteiten bij het bevriezen van joodse tegoeden.

In datzelfde jaar schreef The New York Daily: “De relatie tussen Chase en de nazi’s was kennelijk zo goed dat Carlos Niedermann, directeur van het filiaal van Chase in Parijs, naar Manhattan schreef dat de bank ‘in hoog aanzien’ stond bij hooggeplaatste Duitse functionarissen die steeds meer rekeningen begonnen te openen.” Niedermann schreef zijn brief in mei 1942, vijf maanden na de aanval op Pearl Harbor, waarna de Verenigde Staten zich begonnen te mengen in de oorlog.

Een jaar later, in 1999, deed de BBC verslag van het onderzoek van een Franse parlementaire enquête naar de beslaglegging op joodse banktegoeden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De onderzoekscommissie concludeerde dat Chase Manhattan, JP Morgan, Guaranty Trust Co. of New York, Bank of the City of New York en American Express betrokken waren bij de beslaglegging.

Prescott Bush

De grote Britse krant The Guardian meldde in 2004 dat de grootvader van George Bush, wijlen senator Prescott Bush, directeur en aandeelhouder was van bedrijven die winst maakten vanwege hun betrokkenheid bij de financiers van nazi-Duitsland.

De krant diepte documenten van de Amerikaanse National Archives op waaruit bleek dat Prescott Bush directeur was van een firma die nauwe banden onderhield met de financiële architecten van het nazisme.

Fritz Thyssen

De vader van George H.W. Bush was werkzaam voor Brown Brothers Harriman (BBH), een Amerikaanse uitvalsbasis voor de Duitse grootindustrieel Fritz Thyssen, de man die Hitler in de dertiger jaren financierde.

The Guardian onthulde voorts dat Bush de directeur was van de Union Banking Corporation (UBC) in New York. Thyssen bleef voor de bank werken nadat Amerika betrokken raakte bij de oorlog. Bush was één van de oprichters van UBC. De bank werd opgezet door Harriman en de schoonvader van Bush zodat de Thyssens, de machtigste Duitse grootindustriëlen in die tijd, in de Verenigde Staten vaste voet aan de grond konden krijgen.

Eugenetica

In de dertiger jaren sluisden Brown Brothers Harriman, op dat moment de grootste investeringsbank ter wereld, en UBC voor miljoenen dollars aan goud, brandstof, staal, kolen en staatsobligaties door naar Duitsland om de oorlogsmachine van Hitler te voeden en financieren.

Tussen 1931 en 1933 kocht UBC voor meer dan 8 miljoen dollar aan goud, waarvan 3 miljoen naar Duitsland werd getransporteerd. Uit de documenten waar The Guardian de hand op wist te leggen bleek dat UBC 2 miljoen dollar naar bankrekeningen van BBH overboekte. Tussen 1924 en 1940 kon UBC ten alle tijde beschikken over een bedrag van zo’n 3 miljoen dollar.

UBC werd op heterdaad betrapt toen de bank acht maanden nadat Amerika betrokken raakte bij de oorlog investeerde in een fictief bedrijf voor de Thyssen-familie. The San Francisco Chronicle voegde er in 2003 nog aan toe dat mensen als Rockefeller, Carnegie en Harriman ook het onderzoek naar eugenetica van de nazi’s financierden.

Volgens de BBC financierden Prescott Bush, JP Morgan en andere invloedrijke personen bovendien een staatsgreep tegen president Franklin Roosevelt in een poging het fascisme ook te implementeren in de Verenigde Staten.

Bron: Washingtonsblog.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
time for justice
time for justice
11 jaren geleden

word dit weer afgekocht met een miljard ofzo en komt er weer geen rechtszaak zoals zovaak in dit soort gevallen . net zo n doofpot als het misbruik in de katholieke kerk dat word afgekocht . tijd voor rechtsspraak en vevolging van de schuldigen . dit zijn misdaden tegen de mensheid !!!

anouk
anouk
11 jaren geleden

tja als je als een willekeurige bank erbij wilt horen, en dus extra veel geld wilt verdienen ontkom je niet aan deze praktijken.

wie kan mij vertellen welke bank echt 100 procent wit is?….GEEN dus!!!

goed dat Nibi hier aandacht aan besteedt!

Wie weet bij welke bank onze koningin zit?

Schizo
Schizo
11 jaren geleden

En dan komt er nog bij dat Stalin ook voor een groot deel is gefinanciert door Amerikaanse bedrijven en instellingen.Dat heeft Stalin zelf toegegeven.

gerrie
gerrie
11 jaren geleden

en dit is mog maar het tipje van de eis berg die naar buiten gaad komen wie denkt dat de tweede weereld oorlog gewonen was komd dan hier in bedroogen uit namaste licht en liefde en inerlike rust voor ieders zyn

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x