Archeologie

Stonehenge duizenden jaren eerder bewoond dan gedacht

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Stonehenge werd duizenden jaren eerder dan aanvankelijk gedacht al bewoond door mensen, zo hebben Britse archeologen gezegd.

Een nederzetting op iets meer dan een kilometer van Stonehenge blijkt te dateren van 7500 voor Christus. Dat is 5000 jaar eerder dan op basis van eerdere vondsten werd aangenomen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In het BBC-programma The Flying Archaeologist werd onthuld dat het gebied tussen 7500 voor Christus en 4700 voor Christus continu werd bewoond.

Bron

Experts stelden dat het onderzoeksteam op de nederzetting van de bouwers van het oudste monument bij Stonehenge was gestuit. Het monument bestaat uit lange houten palen die in het Mesolithicum zouden zijn verrezen.

Archeoloog David Jacques van de Open Universiteit in Engeland begon het gebied in 1999 voor het eerst samen met enkele vrienden te verkennen. Hij ontdekte onder meer een bron, wat erop leek te wijzen dat de plek de mensen in het gebied van water voorzag.

Topje van de ijsberg

Dr. Josh Pollard van de Universiteit van Southampton en het Stonehenge Riverside Project denkt dat de vondst nog maar het topje van de ijsberg is.

“Het team heeft de gemeenschap gevonden die het eerste monument bij Stonehenge heeft neergezet, de palen die tussen de 11.000 en 9000 jaar oud zijn,” zei hij. “Het werk van David en zijn collega’s is belangrijk omdat hij bewijs heeft gevonden voor een mesolithische nederzetting in het landschap rond Stonehenge en omdat hij heeft aangetoond dat het gebied tussen het negende en vijfde millennium voor Christus regelmatig is bezocht.”

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
AwE130
AwE130
10 jaren geleden

Klopt er zijn ook reuzen skeletten gevonden rond stonehenge, ff uit het hoofd de jaren dertig. Ik zal later een link plaatsen in moet ff zoeken waar ik die informatie heb.

eensteen
eensteen
10 jaren geleden

een paar duizend jaar meer of minder maakt ook niks meer uit verder heb je niks aan een paar old rocks.

Blup
Blup
10 jaren geleden

[quote name=”AwE130″]Klopt er zijn ook reuzen skeletten gevonden rond stonehenge, ff uit het hoofd de jaren dertig. Ik zal later een link plaatsen in moet ff zoeken waar ik die informatie heb.[/quote]

http://gianthumanskeletons.blogspot.nl/p/giant-human-skeletons-found-in.html ?

Odette
Odette
10 jaren geleden

[quote name=”eensteen”]een paar duizend jaar meer of minder maakt ook niks meer uit verder heb je niks aan een paar old rocks.[/quote]
Kinderziel…
Geef het tijd, je komt er ook.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x