Buitenland

Rusland: Syriers mogen zelf beslissen over Assad

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op dinsdag gingen duizenden Syriërs de straat op om Rusland te bedanken voor het veto tegen de VN-resolutie over het Arabische land.

Het regime in Moskou is tegen een gedwongen aftreden van president Bashar al-Assad en vindt dat in plaats van de internationale gemeenschap het volk het voor het zeggen moet hebben.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Na zijn ontmoeting met de Syrische president veroordeelde de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov buitenlandse interventie in de Syrische aangelegenheden. Hij voegde toe dat alleen het Syrische volk de autoriteit heeft om over het lot van Assad te beslissen.

Afgewezen

Hij zei ook dat Assad bereid is te praten met oppositiepartijen om een einde te maken aan het aanhoudende geweld. Lavrov bezocht Syrië enkele dagen nadat Rusland en China voor de tweede keer tegen een VN-resolutie over het land hadden gestemd.

Syrië heeft herhaaldelijk aangegeven dat het geweld alleen kan worden beëindigd door te onderhandelen, maar oppositiegroepen hebben de onderhandelingsvoorstellen tot nu toe afgewezen.

Libië-model

Politiek analist, schrijver en radiomaker Stephen Lendman liet weten dat het Westen het Libië-model ook wil toepassen in Syrië om Iran verder te isoleren. Washington wil de regering van het Arabische land vervangen door een pro-westers regime.

Washington ging eerder zonder de goedkeuring van de VN-Veiligheidsraad al door met haar plannen. Een oud-aanklager tijdens de Processen van Neurenberg zei: “Wat de NAVO in 1999 liet zien in Kosovo was de meest brutale vorm van agressie sinds de nazi’s Polen binnenvielen om vermeende Poolse gruweldaden tegen de Duitsers te voorkomen, wat een grote leugen was.”

Internationale wet

De Amerikaanse media laten echter alleen datgene horen wat de westerse politici zeggen, of het nu gaat om de Britse minister van Buitenlandse Zaken William Hague of de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton.

Een internationale wet uit 1932 stelt dat het absoluut verboden is voor een land om zich te mengen in de binnenlandse aangelegenheden van een ander land. De enige uitzondering is wanneer een land een ander land aanvalt. Het land dat wordt aangevallen mag zichzelf in dat geval verdedigen.

Terwijl het Westen en de Syrische oppositie de regering ervan beschuldigen betogers aan te vallen, geeft Damascus de schuld aan saboteurs en gewapende terroristen die vanuit het buitenland worden aangestuurd.

Bron: Press TV

Syrians must decide Assad fate: Russia
‘US wants to install puppets in Syria’
West’s shenanigans against Syria, Iran

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x