Homepagina » Financieel » 285.000 Europese burgers willen basisinkomen
285.000 Europese burgers willen basisinkomen

285.000 Europese burgers willen basisinkomen

In totaal hebben 285.000 EU-burgers hun steun betuigd aan het Europees burgerinitiatief voor een Onvoorwaardelijk Basisinkomen.

De organisatie achter het project, dat gericht is op de invoering van een basisinkomen voor alle ingezetenen van de EU, slaagde er niet in een miljoen handtekeningen te verzamelen.

Klaus Sambor, algemeen organisator van de commissie die het initiatief in 28 landen heeft gecoördineerd, wil alle mensen die de petitie hebben ondersteund of gepromoot bedanken.

Stijging

De laatste weken was er sprake van een flinke stijging van het aantal steunbetuigingen. In Bulgarije werden de afgelopen vijf dagen alleen al 30.000 handtekeningen verzameld toen de toonaangevende vakbond CITUB zich met de petitie ging bemoeien.

De interesse in het basisinkomen leidde tot berichtgeving in belangrijke Europese media. De Nederlandse media hielden zich grotendeels afzijdig. 

Te omslachtig

Hoewel de doelstelling niet is behaald, zijn de initiatiefnemers toch blij. “Dit initiatief is slechts het begin van een Europese beweging in de richting van een EU-breed basisinkomen,” zei Sambor. De organisatoren zijn niet van plan dit jaar opnieuw een te petitie starten omdat ‘de huidige regels te omslachtig zijn voor volksbewegingen als de onze’. Als gevolg van de ingewikkelde regelgeving zijn bijvoorbeeld twee maanden verloren gegaan aan problemen met de implementatie van het Europese verzamelsysteem voor handtekeningen.

Als de regels worden vereenvoudigd en een betere voorbereiding mogelijk is, zijn de initiatiefnemers bereid te overwegen een nieuwe petitie in te dienen.

Groeiende steun

Wel willen de organisatoren een nieuwe Europese campagne lanceren voor de Europese parlementsverkiezingen in mei, om te laten zien dat er groeiende publieke steun is voor het onvoorwaardelijk basisinkomen. In verschillende landen zullen gelijktijdig nationale campagnes van start gaan.

Bron: Managersonline.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
50 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dymph
dymph
8 jaren geleden

Jammer dat het niet geslaagd is deze actie.
Hopelijk slaagd de volgende actie beter en hebben krijgen wij het alle erdoor hene gejaagd.

Vonzie
Vonzie
8 jaren geleden

Waarschijnlijk zijn er veel meer die dit willen maar die hebben er simpelweg nog nooit van gehoord! Ook zijn er helaas erg veel die denken dat iedereen dan stopt met werken en velen die denken dat het al bestaat onder de noemer ‘uitkering’. Boy, zitten die er even naast. Uitleggen helpt niet want ze luisteren er niet eens naar. Zo weinig mensen die tekenden…dat is voor Europa een lachertje met al zijn miljoenen inwoners.

Wesley
Wesley
8 jaren geleden

Een druppel op een gloeiende plaat dus. Kunnen we deze onzin dan nu vergeten?

Rik
Rik
8 jaren geleden

Hoe kan dit nou, er waren op 13-01 nog maar 3000 handtekeningen nodig en er is zelfs groen licht gekomen dat het aantal was behaald…

x

Check Also

Nine For News support

Jouw support blijft nodig!

Elke maand opnieuw zijn we ontzettend dankbaar ...

nederland

Ook Nederlandse truckers organiseren zich: ‘Als een verenigd Europa naar Brussel’

De komende dagen wordt een verkeerschaos verwacht ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

50
0
We lezen graag je reactie!x