Homepagina » Financieel » 285.000 Europese burgers willen basisinkomen
285.000 Europese burgers willen basisinkomen

285.000 Europese burgers willen basisinkomen

In totaal hebben 285.000 EU-burgers hun steun betuigd aan het Europees burgerinitiatief voor een Onvoorwaardelijk Basisinkomen.

De organisatie achter het project, dat gericht is op de invoering van een basisinkomen voor alle ingezetenen van de EU, slaagde er niet in een miljoen handtekeningen te verzamelen.

Klaus Sambor, algemeen organisator van de commissie die het initiatief in 28 landen heeft gecoördineerd, wil alle mensen die de petitie hebben ondersteund of gepromoot bedanken.

Stijging

De laatste weken was er sprake van een flinke stijging van het aantal steunbetuigingen. In Bulgarije werden de afgelopen vijf dagen alleen al 30.000 handtekeningen verzameld toen de toonaangevende vakbond CITUB zich met de petitie ging bemoeien.

De interesse in het basisinkomen leidde tot berichtgeving in belangrijke Europese media. De Nederlandse media hielden zich grotendeels afzijdig. 

Te omslachtig

Hoewel de doelstelling niet is behaald, zijn de initiatiefnemers toch blij. “Dit initiatief is slechts het begin van een Europese beweging in de richting van een EU-breed basisinkomen,” zei Sambor. De organisatoren zijn niet van plan dit jaar opnieuw een te petitie starten omdat ‘de huidige regels te omslachtig zijn voor volksbewegingen als de onze’. Als gevolg van de ingewikkelde regelgeving zijn bijvoorbeeld twee maanden verloren gegaan aan problemen met de implementatie van het Europese verzamelsysteem voor handtekeningen.

Als de regels worden vereenvoudigd en een betere voorbereiding mogelijk is, zijn de initiatiefnemers bereid te overwegen een nieuwe petitie in te dienen.

Groeiende steun

Wel willen de organisatoren een nieuwe Europese campagne lanceren voor de Europese parlementsverkiezingen in mei, om te laten zien dat er groeiende publieke steun is voor het onvoorwaardelijk basisinkomen. In verschillende landen zullen gelijktijdig nationale campagnes van start gaan.

Bron: Managersonline.nl

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

50 reacties

 1. Jammer dat het niet geslaagd is deze actie.
  Hopelijk slaagd de volgende actie beter en hebben krijgen wij het alle erdoor hene gejaagd.

  0 likes
 2. Waarschijnlijk zijn er veel meer die dit willen maar die hebben er simpelweg nog nooit van gehoord! Ook zijn er helaas erg veel die denken dat iedereen dan stopt met werken en velen die denken dat het al bestaat onder de noemer ‘uitkering’. Boy, zitten die er even naast. Uitleggen helpt niet want ze luisteren er niet eens naar. Zo weinig mensen die tekenden…dat is voor Europa een lachertje met al zijn miljoenen inwoners.

  0 likes
 3. Een druppel op een gloeiende plaat dus. Kunnen we deze onzin dan nu vergeten?

  0 likes
 4. Hoe kan dit nou, er waren op 13-01 nog maar 3000 handtekeningen nodig en er is zelfs groen licht gekomen dat het aantal was behaald…

  0 likes
 5. Dat betekend dat we 285.000 mensen hebben die nog niet door hebben dat GELD de BASIS is van onze eigen SLAVERNIJ!! Ik denk dat ze op andere planeten geheel geen geld hebben en dat alles uit liefde gebeurd. Iedereen helpt iedereen zoals het hoort. Zo worden AH, DIRK, LIDL, ALDI, JUMBO, C1000 en meer allemaal voedselbanken. Ik denk ook dat daaruit de voedselbanken zijn ontstaan voor de planning van een verder verloop.

  0 likes
 6. We willen meer en meer soeverein kunnen leven in alle vrijheid en willen en pleiten om meer en meer los te komen van de overheid en zijn EU (Nazi)staat. We willen zelf bepalen wat te doen met onze levens, we willen vrij kunnen denken en spreken en men wil dat kunnen doen met zijn zuurverdiende geld/inkomen wat men wil, zonder dat de (Nazi)staat, welke staat dan ook, het geld rooft via allerlei slinkse en dwingende belastingen en heffingen, die eventueel met geweld en wapens door mannen in politie (Nazi)uniform van burgers worden gehaald, waarbij mensen die weigeren de afpersers van de staat te betalen zonder meer worden opgesloten. We verafschuwen de overheid en zijn EU (Nazi)staat in wording en toch vraagt men aan deze zelfde (Nazi)staat een basisinkomen???

  Het vragen naar een basisinkomen van de (EU)(Nazi)staat impliceert volgens mijn idee dat men daarmee aangeeft de EU (Nazi)staat te erkennen in heel zijn hoedanigheid en deze daarmee dus ook het recht heeft/geeft om geld/vermogen/spaargeld/inkomen/bezittingen daar te halen waar de (Nazi)staat het met dwang denkt te moeten halen van burgers. (gelijk aan de methode van Nazi staat 1933 – 1945).

  Het lijkt me zinvoller een petitie te starten naar het onafhankelijk worden van de EU (nazi)staat i.p.v. Van meer en meer afhankelijk worden van de EU (Nazi)staat. De hele EU met zijn (Nazi) regels en wetten die hand over hand toenemen vragen om een gunst is totaal fout en men geeft daarmee een verkeerd signaal af.

  Vrije burgers en denkers, baas over eigen bezittingen en levens, willen jullie dwingende staat niet, en men hoeft jullie EU (Nazi)staat in wording al helemaal niet, nu niet en ook niet in de toekomst, omdat men graag soeverein en onafhankelijk wil zijn, maar vooral blijven.

  0 likes
 7. Een basisinkomen is VOORLOPIG een goed I.D. jammer dat de meeste mensen nog slapen en we daardoor maar 285.000 mensen die ervoor hebben gekozen; natuurlijk helemaal het geld afschaffen is het beste, waar was dit als tussenliggende fase niet eens zo verkeerd geweest. We gaan daarom voor een 2e kans.

  0 likes
 8. [quote name=”IIS”]We willen meer en meer soeverein kunnen leven in alle vrijheid en willen en pleiten om meer en meer los te komen van de overheid en zijn EU (Nazi)staat. [/quote]
  Ach men wil vrijer leven, maar verzwijgt dat het een ander is die dat basisinkomen moet bekostigen, omdat de staat per definitie geen geld heeft en enkele inkomsten heeft uit belastingheffing, welke weer wordt opgebracht door de werkenden… Basis inkoomen is als occupy, we willen alles en zij moeten het betalen en dan leven wij(behalve zij die het opbrengen via de balstingen) heel vrij en kunnen wij doen wat we leuk vinden. Ik wordt soms een beetje misselijk van die mensen die maar op kosten van een ander willen leven en roepen dat de staat het dan betaald. Hoe simplistisch kan je tegen de overheid met lege zakken aankijken.

  Trouwens werd ik wel gelukkig van het percentage dat een basisinkomen ziet zitten, het houdt namelijk in dat 99,943% van de bevolking in de EU het werken voor luiaards die willen leven op kosten van de belastingbetaler niet ziet zitten. Dat zijn percentages die een mens gelukkig stemmen.

  0 likes
 9. [quote name=”Pascal”]Dat betekend dat we 285.000 mensen hebben die nog niet door hebben dat GELD de BASIS is van onze eigen SLAVERNIJ!! Ik denk dat ze op andere planeten geheel geen geld hebben en dat alles uit liefde gebeurd. Iedereen helpt iedereen zoals het hoort. Zo worden AH, DIRK, LIDL, ALDI, JUMBO, C1000 en meer allemaal voedselbanken. Ik denk ook dat daaruit de voedselbanken zijn ontstaan voor de planning van een verder verloop.[/quote]
  Ik denk dat ze op andere planeten ook roze olifantjes hebben en dansende worstjes….

  0 likes
 10. [quote name=”IIS”]
  Vrije burgers en denkers, baas over eigen bezittingen en levens, willen jullie dwingende staat niet, en men hoeft jullie EU (Nazi)staat in wording al helemaal niet, nu niet en ook niet in de toekomst, omdat men graag soeverein en onafhankelijk wil zijn, maar vooral blijven.[/quote]
  Vooral zij die kijken voor een basis inkomen, willen meer vrijheid, niet de druk van dagelijks moeten werken…(zucht) doen wat zij leuk vinden en er maandelijks een vergoeding voor krijgen, en kijken vervolgens naar de staat om dit mogelijk te maken door anderen onder dreiging van geweld voldoende belastingcenten te doen overmaken zodat zij die vrijheid hebben en leuk al die dingen kunnen aanschaffen en doen waar nu een ieder gewoon voor moet werken.

  Op de vraag hoe gaat een overheid dat geld geven, daar de overheid helemaal geen inkomsten heeft zonder belastinggeld, blijft het angstvallig stil!!

  0 likes
 11. gewoon de belastingen verminderen heeft hetzelfde effect !
  Anders moet je maar oordoppen uitdelen op een concert ipv het geluid minder te zetten !
  Gezond verstand , daar heeft onze samenleving nood aan.

  0 likes
 12. MAW, don’t give up your day job.

  0 likes
 13. Ik vind het een slecht idee om met een basisinkomen te beginnen als je al niet eens een campagne kan voeren op de tv of radio {media} lekker slim was dat.
  En nu maar afwachten of ze een tweede kans krijgen.Wat mij betreft kan de nos en consorten direct achter de tralies en de sleutel weggooien,pinokkio kunnen ze beter president maken van nederland ,die lijkt me eerlijker dan rutte en al die andere politici.

  0 likes
 14. en er werd nog wel zoveel aandacht aan geschonken door de media. Yeah right 😉

  0 likes
 15. Wat begrijpen mensen niet, of wat is er verkeerd aan, iedereen even veel geven? .. voorlichting is ook ver te zoeken.

  Vergeten de mensen soms dat alle uitkeringen en subsidies en toeslagen dan zullen verdwijnen?
  Think again als je denkt dat je zomaar geld krijgt, want dat geld dat is jou kinderbijslag en jou zorgtoeslag en jou huurtoeslag en jou kinderopvang subsidie etc etc.

  Misschien dat je je huur er ook van kan betalen. Jeetje, dat lijkt me geen gezond systeem he? zomaar je huur kunnen betalen zonder er wat voor te doen…

  Ik vraag me zo sterk af wat de negatieve punten zijn om de petitie niet te willen tekenen. Het basisinkomen geeft een stressloze mogelijkheid op overleven voor iedereen.
  Als je je baan verliest kun je nog steeds je huur betalen. Momenteel kun je dat met je uitkering misschien een jaartje volhouden. zo simpel is het toch?!

  0 likes
 16. Nog een dikke 9000 stemmen! Teken de petitie hier:
  https://secure.avaaz.org/en/petition/our_chance_to_end_poverty/

  Nieuwe ronde, nieuwe kansen…

  0 likes
 17. Is het niet gewoon zo dat de mensen niet afhankelijk willen zijn van de overheid en al helemaal niet van europa?

  Denk het wel.

  0 likes
 18. [quote name=”Lex”]Wat begrijpen mensen niet, of wat is er verkeerd aan, iedereen even veel geven? .. voorlichting is ook ver te zoeken.

  Vergeten de mensen soms dat alle uitkeringen en subsidies en toeslagen dan zullen verdwijnen?
  Think again als je denkt dat je zomaar geld krijgt, want dat geld dat is jou kinderbijslag en jou zorgtoeslag en jou huurtoeslag en jou kinderopvang subsidie etc etc.

  Misschien dat je je huur er ook van kan betalen. Jeetje, dat lijkt me geen gezond systeem he? zomaar je huur kunnen betalen zonder er wat voor te doen…

  Ik vraag me zo sterk af wat de negatieve punten zijn om de petitie niet te willen tekenen. Het basisinkomen geeft een stressloze mogelijkheid op overleven voor iedereen.
  Als je je baan verliest kun je nog steeds je huur betalen. Momenteel kun je dat met je uitkering misschien een jaartje volhouden. zo simpel is het toch?![/quote]

  Er verdwijnt helemaal niets het krijgt in Nederland gewoon een ander naampje.

  Een gezin met kinderen in Nederland krijgt nu al net zoveel netto na alle voordeeltjes als een werkende met modaal inkomen na belastingen hoe kan je dan zeggen dat er verschil in inkomen bestaat!

  En wederom geen woord waar dit geld dat iedereeen gaat ontvangen vandaan komt, de Overheid heeft immers zelf geen rooie cent is kan alleen uitgeven wat zij ophaald aan belastingen bij de werkenden!!! Blijft het maar ontwijken met mooie verhaaltjes, maar het blijft bij de huidige uitkeringen op één hoop gooeien, het een andere naam geven en vervolgens die uitgaven(welke al 70% van de overheidsuitgaven betreft) verder ophogen omdat werkenden nu ook een extraatje gaan ontvangen die zelf eerst moeten financieren!

  0 likes
 19. We zouden het allemaal goed kunnen hebben. De verdeling zou anders moeten. Tot nu toe steeds een illusie. Wat doet de mens eraan? Niets.

  0 likes
 20. [quote name=”TheEnzo”]Is het niet gewoon zo dat de mensen niet afhankelijk willen zijn van de overheid en al helemaal niet van europa?

  Denk het wel.[/quote]
  En daarom willen ze een inkomen dat moet worden afgedwongen door de overheid door de werkenden hiervoor te belasten. Een soort vrijheid maar dan enkel voor hen die te beroerd zijn om te werken net als anderen en zelf de broek op te houden.

  Het is zo makkelijk beslissen over de vruchten van anderen hun arbeid. Ik wil alles en die werkenden mogen dat bekostigen, want daar komt dit keihard op neer. Blijkbaar is afnemen,waar de een arbeid voor verricht en dit vervolgens weggeeft aan een ander die dit niet doet, eerlijk en sociaal en zo. Volgens mij is het gewoon diefstal, beloning voor fout gedrag en vooral Asociaal.

  0 likes
 21. [quote name=”karel appel”]gewoon de belastingen verminderen heeft hetzelfde effect !
  Anders moet je maar oordoppen uitdelen op een concert ipv het geluid minder te zetten !
  Gezond verstand , daar heeft onze samenleving nood aan.[/quote]
  overheidsuitgaven naar het budget van 2005, stoppen met subsidies voor DUURzame onzin en de belastingen omlaag, dan kan spontaan iedereen ineens weer rondkomen van de royale uitkeringen, toeslagen, kwijtscheldingen en salarissen die men krijgt. Het leven is namelijk enkel maar duur door de hoge overheidsafpersing.

  0 likes
 22. [quote name=”M. Brandenburg”][quote name=”IIS”]We willen meer en meer soeverein kunnen leven in alle vrijheid en willen en pleiten om meer en meer los te komen van de overheid en zijn EU (Nazi)staat. [/quote]
  Ach men wil vrijer leven, maar verzwijgt dat het een ander is die dat basisinkomen moet bekostigen, omdat de staat per definitie geen geld heeft en enkele inkomsten heeft uit belastingheffing, welke weer wordt opgebracht door de werkenden… Basis inkoomen is als occupy, we willen alles en zij moeten het betalen en dan leven wij(behalve zij die het opbrengen via de balstingen) heel vrij en kunnen wij doen wat we leuk vinden. Ik wordt soms een beetje misselijk van die mensen die maar op kosten van een ander willen leven en roepen dat de staat het dan betaald. Hoe simplistisch kan je tegen de overheid met lege zakken aankijken.

  Trouwens werd ik wel gelukkig van het percentage dat een basisinkomen ziet zitten, het houdt namelijk in dat 99,943% van de bevolking in de EU het werken voor luiaards die willen leven op kosten van de belastingbetaler niet ziet zitten. Dat zijn percentages die een mens gelukkig stemmen.[/quote]
  En zo zie je maar dat je je er totaal niet in hebt verdiept en alleen maar aannames doet!

  0 likes
 23. [quote name=”M. Brandenburg”][quote name=”Pascal”]Dat betekend dat we 285.000 mensen hebben die nog niet door hebben dat GELD de BASIS is van onze eigen SLAVERNIJ!! Ik denk dat ze op andere planeten geheel geen geld hebben en dat alles uit liefde gebeurd. Iedereen helpt iedereen zoals het hoort. Zo worden AH, DIRK, LIDL, ALDI, JUMBO, C1000 en meer allemaal voedselbanken. Ik denk ook dat daaruit de voedselbanken zijn ontstaan voor de planning van een verder verloop.[/quote]
  Ik denk dat ze op andere planeten ook roze olifantjes hebben en dansende worstjes….[/quote]

  En ik denk dat jij zo vastzit in een systeem dat niet meer werkt. Werk lekker door tot je 90ste zou ik zeggen. Het staat je helemaal vrij.

  Na 40 pensioenjaren vind ik het mooi geweest. Ik ben voor een basisinkomen omdat ik geen zin heb om 55 jaar te werken voor een schamel pensioentje terwijl jouw vriendjes (voor wie jij je graag uitslooft) over de kop van de burgers hun zakken vullen.

  Vroeg of laat komt de waarheid boven water en valt het hele “Brandenburg en consorten” kaartenhuis in elkaar.

  0 likes
 24. Bij mij is een EU-basisinkomen welkom; ze hebben bij mij/ons(- wij hadden een stichting -) nu ook alles afgepakt en bezitten we niets meer. Kan ik meteen lekker naar het buitenland verhuizen en vermijd ik hier het overstromingsgevaar door dijkdoorbraken. Begin ik aldaar opnieuw een Maitreya-Rampenbestrijdingscentrum en daar ik hiervoor eerder ben onderuit gehaald.
  Gaan we o.a. op wereldschaal Vrije Energie aan de man brengen.

  0 likes
 25. [quote name=”M. Brandenburg”][quote name=”IIS”]We willen meer en meer soeverein kunnen leven in alle vrijheid en willen en pleiten om meer en meer los te komen van de overheid en zijn EU (Nazi)staat. [/quote]
  Ach men wil vrijer leven, maar verzwijgt dat het een ander is die dat basisinkomen moet bekostigen, omdat de staat per definitie geen geld heeft en enkele inkomsten heeft uit belastingheffing, welke weer wordt opgebracht door de werkenden… Basis inkoomen is als occupy, we willen alles en zij moeten het betalen en dan leven wij(behalve zij die het opbrengen via de balstingen) heel vrij en kunnen wij doen wat we leuk vinden. Ik wordt soms een beetje misselijk van die mensen die maar op kosten van een ander willen leven en roepen dat de staat het dan betaald. Hoe simplistisch kan je tegen de overheid met lege zakken aankijken.

  Trouwens werd ik wel gelukkig van het percentage dat een basisinkomen ziet zitten, het houdt namelijk in dat 99,943% van de bevolking in de EU het werken voor luiaards die willen leven op kosten van de belastingbetaler niet ziet zitten. Dat zijn percentages die een mens gelukkig stemmen.[/quote]

  Je hebt er echt niks van begrepen he?

  0 likes
 26. Geen uitkeringen meer, geen pensioen, geen AOW, geen toeslagen meer nodig.
  Dat zal ook veel banen gaan kosten zeg, bij het rijk.
  Maar dat betekend ook, geen wetten meer, dat je niet samen mag eten met je bejaarde vrienden, want stel je zou eens samen eten en de kosten delen, dat mag niet van de staat!
  Of stel je kunt als uitkeringsgerechtigde zelf wat geld verdienen (zelfstandig 500 per maand? Of afwisselende bedragen), maar dat is niet voldoende volgens de uitkeringsinstanties, dus mag je dat werk niet doen. Of trekt men alles alweer af voor je het verdiend hebt.
  Of je dan wat nachten samen slaapt met je nieuwe geliefde, maakt dan ook niets meer uit, want de staat bemoeit zich daar dan niet meer mee.
  Velen halveren hun werk, en hebben meer tijd voor de kinderen en of hun relatie.
  Is enkel maar gezonder.
  Dat zorgt ervoor dat er meer banen zijn en zeg nu zelf,
  schoonmaak werk is minder erg als je het enkele uren moet doen, ipv hele dagen.
  Dan maakt het alles wat minder erg, en minder stressvol.
  Tzt zal dit er toch door moeten komen want, tzt, zal er door automatisering steeds meer banenverlies optreden.
  Het zorgt er ook voor dat mensen minder afgunstig zijn, is enkel goed voor de onderlinge betrekkingen.
  Er is minder sprake, hopelijk niet meer van criminele activiteiten.
  Want je hebt toch geld?
  En wil je extra bijverdienen voor je vakanties en uit eten gaan en kleding dan doe je dat.
  Waarom moeten wij nog steeds leven in gevangenschap, want dat is het toch die baan jaar in jaar uit verplicht, hoe kun je dagelijks goed functioneren, elke dag werken, werken, elk mens is een menselijk wezen met een dagje minder mogelijkheden en of energie.
  Willem Alexander maakt het niets uit hoe anderen moeten leven, hij gaat wel op vakantie 40 x per jaar.
  Jij niet en dat is het grote verschil.

  0 likes
 27. Daarnaast de fraude bende in de samenleving wie is er nog oprecht en eerlijk?
  De meeste mensen omdat ze geen fraude mogen plegen, maar de mensen aan de top doen het z.g.a. als allemaal.
  Denk aan Brussel!

  Ze eten echte biefstukken, niet van een paard! Ze drinken gezondere wijnen, want zij kunnen die betalen dankzij jou!
  Zij krijgen hun zonnestralen wel dankzij de vakanties en hier zitten we maanden zonder zonlicht.
  Zij lachen wel hoor, maar jij?
  Het is zo’n ouderwets systeem waarbij zij die frauderen, jou op de vingers mogen tikken over wat jij zg fout zou doen! Heeft u 50 euro niet opgegeven aan de belasting, nou nou!
  Of geloof jij nog echt dat Frans Weekers niet 2 miljoen in zijn achterzak heeft gestopt?

  0 likes
 28. [quote name=”Kees”]We zouden het allemaal goed kunnen hebben. De verdeling zou anders moeten. Tot nu toe steeds een illusie. Wat doet de mens eraan? Niets.[/quote]

  ehhhh…..
  Wie is WE?
  En wat is goed?
  knuf

  0 likes
 29. het is ons aangeleerd dat we moeten werken voor ons geld, een basis inkomen geeft zoveel voordeel, minder stress, dus minder zorgkosten, besparing van grondstoffen omdat veel overbodige producten niet meer gemaakt worden, werk waar je gelukkig van wordt(dus minder ziektes) omdat je dus zelf mag kiezen wat je gaat doen ipv nu opgelegd werk omdat je zo lekker veel verdient, geen graaiers meer door een plafond op het inkomen, enz. enz.
  het is jammer dat er in de nieuws media geen of totaal geen aandacht aan wordt geschonken

  0 likes
 30. #[email protected] ‘Er is minder sprake, hopelijk niet meer van criminele activiteiten.’:
  Daar alleen al voor, zou er een basisinkomen moeten komen.

  0 likes
 31. [quote name=”Pascal”]Dat betekend dat we 285.000 mensen hebben die nog niet door hebben dat GELD de BASIS is van onze eigen SLAVERNIJ!! Ik denk dat ze op andere planeten geheel geen geld hebben en dat alles uit liefde gebeurd. Iedereen helpt iedereen zoals het hoort. Zo worden AH, DIRK, LIDL, ALDI, JUMBO, C1000 en meer allemaal voedselbanken. Ik denk ook dat daaruit de voedselbanken zijn ontstaan voor de planning van een verder verloop.[/quote]

  Heb je dan nog niet door dat het basisinkomen nu net de basis zou kunnen vormen om naar een samenleving te groeien waar geen geld nodig is? Zolang er niets verandert aan het huidig systeem, zal de mens in slavernij blijven leven. Het basisinkomen is mischien niet het ideaal, maar ‘t is in elk geval al een stapje dichterbij naar een samenleving waar iedereen elkaar helpt zoals het hoort. Eenmaal men inziet dat dit werkt, kan men daar eventueel nog veel verder in gaan…

  0 likes
 32. Velen snappen de werking van een basisinkomen nog niet. Ook denken velen nog in oude patronen “hoe moet dit bekostigd worden?”. Geld is niets meer dan een getal en wordt ook regelmatig bijgedrukt (dus uit het niets). Een basisinkomen zorgt ervoor dat een ieder veel minder stress heeft, producten worden goedkoper (je hebt immers geen “normaal” salaris meer nodig) en vooral, er is geen armoede meer. Geen armoede betekent ook dat mensen weer meer gaan uitgeven. Dit is slechts een hele kleine greep uit de voordelen. Helaas is deze petitie te anoniem gebleven. Waar het wel bekend(er) werd was er ineens een enorme stijging in ondertekenaars. Volgende keer beter!

  0 likes
 33. Geld,geld,geld het is me toch wat.
  Er worden gewoon ongelooflijk veel nutteloze dingen mee gedaan.
  Neem nu maar eens bijvoorbeeld de wereld van de voetbal en andere sporten… hoeveel miljarden en miljarden kruipen daar niet? Met alleen dat, kan je heel Africa voorzien van een deftiger bestaan.
  Zet dan nog eens elk onzinnig idee van iemand die weer eens een miljoenenauto wil of een miljoenenhuis wil bouwen en verdeel dit onder de mensen die ècht geld nodig hebben.
  en nog niet gesproken van al het geld dat niet gebruikt wordt maar gewoon op rekeningen opgeslagen staat,
  en wat van de filmsterrenwereld.. of de zovele onzinnige technologische uitvindingen.. of speelgoed.. of straten en steden die gewoon zomaar ‘een moderner jasje nodig hebben’.. of de olieindustrie.. of al het geld dat in gokken wordt gestoken..?
  enzovoorts, achjaa, duizenden voorbeelden toch? Het wordt uiteindelijk te belachelijk voor woorden.

  Er is eigenlijk geen probleem, we maken er alleen een van.

  Waar zijn we toch mee bezig.

  0 likes
 34. 285.000 is na lange niet genoeg om kracht bij te zetten!!!!

  0 likes
 35. Nog geen 30% van de doelstelling bereikt; de volgende keer moet het beter en dan 100%.

  0 likes
 36. Nou niet moeilijk dat we er niet komen als het bericht zelfs niet eens bij alle mensen terecht komt ik zou het petitievervalsing noemen maar goed ik noem het initiatief een positieve stap van een negatief beleid en 1 ding is zeker verandering in de positieve richting is een feit, is het niet de initiatieven dan het beleid.

  0 likes
 37. [quote name=”Vonzie”][quote name=”M. Brandenburg”][quote name=”IIS”][/quote]
  Ach men wil vrijer leven, maar verzwijgt dat het een ander is die dat basisinkomen moet bekostigen, omdat de staat per definitie geen geld heeft en enkele inkomsten heeft uit belastingheffing, welke weer wordt opgebracht door de werkenden… Basis inkoomen is als occupy, we willen alles en zij moeten het betalen en dan leven wij(behalve zij die het opbrengen via de balstingen) heel vrij en kunnen wij doen wat we leuk vinden. Ik wordt soms een beetje misselijk van die mensen die maar op kosten van een ander willen leven en roepen dat de staat het dan betaald. Hoe simplistisch kan je tegen de overheid met lege zakken aankijken.

  Trouwens werd ik wel gelukkig van het percentage dat een basisinkomen ziet zitten, het houdt namelijk in dat 99,943% van de bevolking in de EU het werken voor luiaards die willen leven op kosten van de belastingbetaler niet ziet zitten. Dat zijn percentages die een mens gelukkig stemmen.[/quote]
  En zo zie je maar dat je je er totaal niet in hebt verdiept en alleen maar aannames doet![/quote]
  En wederom een reactie zonder uitleg hoe een overheid zonder geld dit basisinkomen gaat bekostigen. Een overheid leeft van belastingen en produceert helemaal niets behalve inflatie. En als 238.000 mensen op 500 miljoen eussr inwoners voor is dan is maar 0.0057% van die mensen voor, terwijl het initiatief regelmatig in het nieuws is!!! En ik verdiep me er niet in, geen van de voorstanders kon mij in al die tijd tot nu toe nog niet uitleggen, waar het geld voor een basisinkomen miraculeus vandaan gaat komen. En ik verdiep me er niet in?? Het uitblijven van die duidelijke onderbouwde uitleg is eigenlijk alles zeggend! Misschien iemand die het zoegnaamd wel dieper heeft bestuudeerd, die kan uitleggen, wie de overheid van dit geld gaat voorzien!! Let op het mag niet van andere mensen komen succes in het verdiepen.

  0 likes
 38. [quote name=”donderpoes26″][quote name=”M. Brandenburg”][quote name=”IIS”]We willen meer en meer soeverein kunnen leven in alle vrijheid en willen en pleiten om meer en meer los te komen van de overheid en zijn EU (Nazi)staat. [/quote]
  Ach men wil vrijer leven, maar verzwijgt dat het een ander is die dat basisinkomen moet bekostigen, omdat de staat per definitie geen geld heeft en enkele inkomsten heeft uit belastingheffing, welke weer wordt opgebracht door de werkenden… Basis inkoomen is als occupy, we willen alles en zij moeten het betalen en dan leven wij(behalve zij die het opbrengen via de balstingen) heel vrij en kunnen wij doen wat we leuk vinden. Ik wordt soms een beetje misselijk van die mensen die maar op kosten van een ander willen leven en roepen dat de staat het dan betaald. Hoe simplistisch kan je tegen de overheid met lege zakken aankijken.

  Trouwens werd ik wel gelukkig van het percentage dat een basisinkomen ziet zitten, het houdt namelijk in dat 99,943% van de bevolking in de EU het werken voor luiaards die willen leven op kosten van de belastingbetaler niet ziet zitten. Dat zijn percentages die een mens gelukkig stemmen.[/quote]

  Je hebt er echt niks van begrepen he?[/quote]
  Leg eens uit waar dat geld vandaan gaat komen dan!! Of besef jij niet dat de overheid enkel geld van andere uitgeeft?? Want dat houdt in dat jij het niet heeft begrepen, of bent u opgegroeid met het idee dat er een geldboompje staat op het binnenhof dat zonder gevolgen geplukt kan worden van zijn vruchten. Anders wilt u namelijk anderen plukken van hun vruchten, wat nog steeds diefstal is ongeacht hoe je het idealisme erachter wilt noemen. Ik wacht wederom af op een bevredigende uitleg waar het geld vandaan gaat komen. Tot nu toe komen mensen als u enkel met one-liners, maar niemand die het kan vertellen. Voor mij alles zeggend, geen argumenten dan op de man.

  0 likes
 39. Nee ik werk niet tot mijn 55ste sterker nog ik ben 42 en ben verhuisd naar Brazilie, omdat ik door inzet en altijd focussen op een doel mijn doel al bereikt heb. Ik werk nu omdat ik het leuk vind, niet omdat het noodzakelijk is. Hiervoor heb ik nooit als een parasiet op de inkomsten van anderen geteerd, maar ben volledig vrij en zelfverantwoordelijk te werk gegaan. Ik heb nog nooit een cent aangenomen van de overheid, zelfs de keren in het begin dat ik zonder baan zat, iets met principes an dergelijke. Deze principes hebben er voor gezorgd dat ik nu hier zit en een afkeer heb ontwikkeld tegen hen die alles willen, werkschuw zijn en vooral willen genieten op de kosten(dat is een basisinkomen) op kosten van een ander. Maar leg me nog eens uit waarom dit verkeerd is. U bent nr 4 die reageert zonder kostenuitleg.

  En dat hele basisinkomen gedoe heeft men al geprobeerd, het heet communisme en heeft toen niet gewerkt en zal nu ook niet werken, daar hoeven we enkel maar voor naar Cuba te kijken en soortgelijke landen. Uw systeem zal in elkaar donderen zoals elk systeem waar er een paar zijn die voor een groter groeiende groep moet werken, zodat de werkschuwe kunnen hobbyen en genieten van het leven. Wie gaat uw rekening betalen?? Het gebrek aan kostendekking bevestigt de scepsis.

  0 likes
 40. [quote name=”Kalki”]Bij mij is een EU-basisinkomen welkom; ze hebben bij mij/ons(- wij hadden een stichting -) nu ook alles afgepakt en bezitten we niets meer. Kan ik meteen lekker naar het buitenland verhuizen en vermijd ik hier het overstromingsgevaar door dijkdoorbraken. Begin ik aldaar opnieuw een Maitreya-Rampenbestrijdingscentrum en daar ik hiervoor eerder ben onderuit gehaald.
  Gaan we o.a. op wereldschaal Vrije Energie aan de man brengen.[/quote]
  Wie heeft alles afgepakt??? Wie heeft u gestopt?? De mannen in zwart??? En wie gaat u vervolgens dat basisinkomen geven?? Dezelfden als wie alles van u hebben afgepakt. Want iemand anders kan niet van u afpakken, tenzij u wanbeleid voert, dan bent u slachtoffer van eigen tekortkomingen, maar anders wijst u naar de overheid!

  Een wijs iemand zei in de jaren tachtig ooit (hint;deze man was president); ‘Een overheid die groot genoeg is om u alles te geven dat u nodig heeft, is een overheid groot genoeg om alles af te nemen’, dat is een waarheid als een koe en voor mij als onafhankelijk persoon compleet onacceptabel. Elke droom die ik had heb ik zelf verwezenlijkt met hard werk en met vallen en opstaan. Het feit dat men wijst naar een basisinkomen, dat vervolgens wordt toegewezen door die overheid, accepteert een slaaf te zijn voor zie overheid en keurt goed dat die overheid het geld dat het nodig heeft voor een basisinkomen, eerst zal moeten stelen bij hen die altijd in zichzelf hebben geïnvesteerd en dus zoveel moeten gaan afdragen, zodat anderen het voor niets gaan krijgen. Daar is geen onderzoek voor nodig, daar heb je enkel gezond verstand voor nodig om te begrijpen. Of je weet het al maar hebt zo´n blinde afgunst dat je het terecht vindt dat jouw inkomen uit andermans zak komt. En het nog gaat recht spreken ook.

  0 likes
 41. [quote name=”Santana”]Geen uitkeringen meer, geen pensioen, geen AOW, geen toeslagen meer nodig.
  Dat zal ook veel banen gaan kosten zeg, bij het rijk.
  Maar dat betekend ook, geen wetten meer, dat je niet samen mag eten met je bejaarde vrienden, want stel je zou eens samen eten en de kosten delen, dat mag niet van de staat!
  Of stel je kunt als uitkeringsgerechtigde zelf wat geld verdienen (zelfstandig 500 per maand? Of afwisselende bedragen), maar dat is niet voldoende volgens de uitkeringsinstanties, dus mag je dat werk niet doen. Of trekt men alles alweer af voor je het verdiend hebt.[/quote] (excuses voor het inkorten van uw verhaal)
  De banen bij het rijk ben ik helemaal met u eens, en u geeft indirect zonder het te beseffen direct de oorzaak aan van het probleem te weinig geld. De roverheid, die groeit en groeit namelijk. Ambtenaren kosten geld. Ambtenaren zijn vooral bezig met het bedenken van mee wetten, om zo zichzelf te blijven voorzien van bestaansrecht. Zonder een grote overheid nemen de kosten van de inwoners af. Zonder overheid kan je gewoon het merendeel van wat je verdient direct uitgeven aan zaken die je nodig hebt, welke voor elk persoon anders zijn, voor de een een hutje op de hei voor de ander 6 vakanties, dit is persoonlijk en gaat niemand wat aan. Ik kan mij dan ook helemaal vinden in bijna het hele verhaald, de vraag blijft enkel in een wereld met een extreem kleine overheid, waarom moeten anderen dan nog steeds voor jouw zorgen, je wilt alles zelf beslissen, neem dan ook die verantwoordelijkheid en houdt je eigen broek op. Stop dat laatste in uw verhaal en ik ben het compleet met u eens. Mensen willen voor alles zelf beslissen, maar om de één of andere reden, blijft het voor zichzelf zorgen spontaan buitenschot. Doe dan ook alles zelf, wees niet selectief in hoe je andermans geld wilt ontvangen. Het begint namelijk bij de eigen verantwoordelijkheid, van ieder mens op het eigen leven!

  0 likes
 42. [quote name=”Santana”]Daarnaast de fraude bende in de samenleving wie is er nog oprecht en eerlijk?
  De meeste mensen omdat ze geen fraude mogen plegen, maar de mensen aan de top doen het z.g.a. als allemaal.
  Denk aan Brussel!
  Ze eten echte biefstukken, niet van een paard! Ze drinken gezondere wijnen, want zij kunnen die betalen dankzij jou!
  Zij krijgen hun zonnestralen wel dankzij de vakanties en hier zitten we maanden zonder zonlicht.
  Zij lachen wel hoor, maar jij?
  Het is zo’n ouderwets systeem waarbij zij die frauderen, jou op de vingers mogen tikken over wat jij zg fout zou doen! Heeft u 50 euro niet opgegeven aan de belasting, nou nou!
  Of geloof jij nog echt dat Frans Weekers niet 2 miljoen in zijn achterzak heeft gestopt?[/quote]
  Fraude hebben vooral betrekking op zaken die de overheid regelt, dat is het frappante, de fraude met belastinggeld is vele malen groter dan de fraude in de rest van de economie. Echter we blijven kijken naar die overheid om ons te voorzien in ons dagelijks brood, terwijl een minimaal half zo grote overheid en het stoppen met alles subsidies op elk terrein(alsmede de afdracht aan de EUSSR, de E.E.G werkte namelijk beter en koste bijna niets, daarnaast gaf het aantoonbaar ook meer groei en welvaart) de begroting met honderden miljarden zou doen afnemen, geld dat direct naar de belastingbetalers terug vloeit. Mensen zouden zich eens moeten verdiepen in Singapore of Hongkong, en zich moeten afvragen, hoe komt het dat de armoede daar bijna niet bestaand is en men er geen basisinkomen voor nodig heeft. Begrijp de basis van het succes daar en je hebt het nooit meer over een basisinkomen, tenzij je echt werkschuw bent.

  0 likes
 43. [quote name=”Kalki”]#[email protected] ‘Er is minder sprake, hopelijk niet meer van criminele activiteiten.’:
  Daar alleen al voor, zou er een basisinkomen moeten komen.[/quote]
  Indien je minder criminaliteit wil, zal je moeten toestaan dat mensen een wapen mogen bezitten. Het is niet voor niets dat de landen met hoogste wapenbezit het laagst staan op criminaliteit. Uitzondering is de VS, echter haal je daar de 4 steden met de strengste wapenwetten eruit(tevens de steden heel frappant met het hoogste aantal moorden en criminaliteit) Dan valt de VS van een plaats in de top 4, naar een plaats in de laatste 4. Veel zeggend. Een crimineel die weet dat hij niet de enige is met een wapen zal zich 10 keer bedenken alvorens zijn daad uit te voeren. Criominaliteit heet trouwens niets te doen met armoe, daarvoor vervallen teveel mensen met geld er ook in. Het is het meer en meer willen, zonder daarvoor de arbeid te willen leveren. U kent het wel ik wil alles en die ander moet er voor betalen, want dat is eerlijk. Waarom heeft hij een Porsche en ik niet eens een fiat, schoften zijn het. Ik wil dat ook maar ik ga niet in mijzelf investeren, ik steel het gewoon, veel minder werk en veel meer inkomsten. Het idee dat armoe leidt tot criminaliteit, is het zeggen dat de mens geen benul heeft van goed op slecht.

  OOk het voorbeeld van een moeder die brod steelt voor haar kind. Deze moeder kan eerst vragen of de bakker haar het brood wil geven, vervolgens kan zij aanbieden kluisjes te verrichten voor dat brood, en als ultieme redmiddel kan zij het brood stelen. Om achteraf het alsnog te betalen wanneer zij in de situatie komt. Normen en waarden enzo!

  0 likes
 44. [quote name=”M. Brandenburg”]
  Leg eens uit waar dat geld vandaan gaat komen dan!! Of besef jij niet dat de overheid enkel geld van andere uitgeeft?? Want dat houdt in dat jij het niet heeft begrepen, of bent u opgegroeid met het idee dat er een geldboompje staat op het binnenhof dat zonder gevolgen geplukt kan worden van zijn vruchten. Anders wilt u namelijk anderen plukken van hun vruchten, wat nog steeds diefstal is ongeacht hoe je het idealisme erachter wilt noemen. Ik wacht wederom af op een bevredigende uitleg waar het geld vandaan gaat komen. Tot nu toe komen mensen als u enkel met one-liners, maar niemand die het kan vertellen. Voor mij alles zeggend, geen argumenten dan op de man.[/quote]

  “Doordat werkende mensen al een basisinkomen hebben, zouden werkgevers minder moeten betalen, wat onze concurrentiekracht ten goede zou komen. Het basisinkomen vervangt andere uitkeringen, zoals die voor invaliditeit, ziekte, pensioen en het bestaansminimum. Op die manier krijg je dus een belangrijke administratieve vereenvoudiging en dus besparing”

  Doorgerekend door Peter De Keyzer, hoofdeconoom van BNP Paribas Fortis.

  http://www.knack.be/nieuws/belgie/geef-iedereen-een-basisinkomen/article-normal-113348.html

  0 likes
 45. -tenzij je echt werkschuw bent
  -waarom moeten anderen dan nog steeds voor jouw zorgen
  -neem dan ook die verantwoordelijkheid en houdt je eigen broek op
  – En wie gaat u vervolgens dat basisinkomen geven
  -Elke droom die ik had heb ik zelf verwezenlijkt met hard werk en met vallen en opstaan

  Nogal wat verwijten M.Brandenburg.
  Misschien voelt u zich uitgeknepen door de regering, nu met u vele anderen.
  Misschien bent u het niet eens met het systeem zoals het is, maar met u vele anderen.
  Verdiep u eens in uw medemens, ipv enkel over uw eigen situatie na te denken.

  Het lijkt wel of u hierbij denkt dat mensen die kiezen voor het basisinkomen werkschuw zijn, dat is nu jammer.
  Ik o.a. werk al vele jaren. En met mij vele anderen die ook een basisinkomen verkiezen.
  Hoe wij dit alles gaan betalen?
  Er is BTW, en Belasting, er zijn werkende mensen, want wil je extra’s in je leven dan zul je moeten werken uiteraard.
  Nu kunnen vele mensen met een uitkering niet eens aan het werk komen want er is niet genoeg werk voor iedereen.
  Mensen die nu fulltime werken, kunnen partime gaan werken dat idem schept weer vele banen.

  Leest u dit eens:
  https://decorrespondent.nl/10/waarom-we-iedereen-gratis-geld-moeten-geven/125997080-441de985
  En bekijkt u eens waar u over oordeelt, de mensen die van een uitkering moeten rondkomen, waarom dit systeem in stand gehouden wordt?
  Misschien snapt u dan de reden van een systeem dat niet langer werkt in deze moderne tijden
  http://gemi.st/13186724

  0 likes
 46. Waarom denken mensen dat we een basisinkomen kunnen betalen met belasting? We betalen ons er al scheel aan, en we komen nog 20 miljard per jaar te kort.

  Dit gaat gewoon niet werken. Je moet de banken tacklen, niet de inwoners meer geld geven. Dat leid namelijk tot inflatie. Zodra er meer geld beschikbaar is, wil de bakker meer geld voor zn brood. Dat heet kapitalisme, alles eruit halen wat er in zit. Je betaald niet wat een product waard is aan arbeid en grondstoffen, maar de hoogste prijs waarmee ze weg kunnen komen.

  Dat merkte je toch ook na de komst van de Euro? Consumenten wisten niet echt de waarde van de munt, resultaat? verkopers maakte ELK product duurder. Waarom? ze konden er mee weg komen. De consument had niet door dat ze van de een op andere dag 10% meer betaalde, voor vele producten.

  Het is een ruige wereld. Als iedereen het beste met je voor had, dan had dat basis inkomen misschien nog wel een goed idee geweest. Maar dat is niet het geval. Iedereen bekommert zich om zn eigen portemonnee. En het vuile ervan is, dat de meeste dat gewoon PRIMA vinden. Verander dat, ipv geld uitdelen. De oplossing KAN niet zo makkelijk zijn.

  0 likes
 47. [quote name=”Roeland”]Waarom denken mensen dat we een basisinkomen kunnen betalen met belasting? We betalen ons er al scheel aan, en we komen nog 20 miljard per jaar te kort.

  Dit gaat gewoon niet werken. Je moet de banken tacklen, niet de inwoners meer geld geven. Dat leid namelijk tot inflatie. Zodra er meer geld beschikbaar is, wil de bakker meer geld voor zn brood. Dat heet kapitalisme, alles eruit halen wat er in zit. Je betaald niet wat een product waard is aan arbeid en grondstoffen, maar de hoogste prijs waarmee ze weg kunnen komen.

  Dat merkte je toch ook na de komst van de Euro? Consumenten wisten niet echt de waarde van de munt, resultaat? verkopers maakte ELK product duurder. Waarom? ze konden er mee weg komen. De consument had niet door dat ze van de een op andere dag 10% meer betaalde, voor vele producten.

  Het is een ruige wereld. Als iedereen het beste met je voor had, dan had dat basis inkomen misschien nog wel een goed idee geweest. Maar dat is niet het geval. Iedereen bekommert zich om zn eigen portemonnee. En het vuile ervan is, dat de meeste dat gewoon PRIMA vinden. Verander dat, ipv geld uitdelen. De oplossing KAN niet zo makkelijk zijn.[/quote]
  Kapitalisme is juist door concurentie lagere prijzen, vandaar dat de mobiele telefoon nu een smartfoon is en steeds goedkoper wordt ondanks dat er meer en meer technologie in zit, vandaar dat uw TV steeds dunner wordt, met betere kwaliteit, scherper beeld, en de prijs ondanks de door overheden veroorzaakte inflatie goedkoper wordt. Is altijd wel grappig dat mensen roepen kapitalisme maakt alles duurder, terwijl we meer dan honderjaar ervaring hebben, dat bij echt kapitalisme(bedrijfsleven en staat compleet gescheiden, en de overheid absoluut geen invloed op de economie) dat prijzen dan dalen. Juist landen aar de overheid meer en meer bepaald wordt alles duurder en onbetaalbaar.

  Het blijft frappant dat mensen blind zijn voor feiten.

  0 likes
 48. [quote name=”Santana”]-tenzij je echt werkschuw bent

  Hoe wij dit alles gaan betalen?
  Er is BTW, en Belasting, er zijn werkende mensen, want wil je extra’s in je leven dan zul je moeten werken uiteraard.
  Nu kunnen vele mensen met een uitkering niet eens aan het werk komen want er is niet genoeg werk voor iedereen.
  Mensen die nu fulltime werken, kunnen partime gaan werken dat idem schept weer vele banen.

  Leest u dit eens:
  https://decorrespondent.nl/10/waarom-we-iedereen-gratis-geld-moeten-geven/125997080-441de985

  http://gemi.st/13186724%5B/quote%5D
  Ik zal het stuk over verwijten negeren, dat is een stukje persoonlijkheid dat nooit zal veranderen. basis blijft, de Nederlandse overheid heeft geen rooie cent. Het geld dat zij heeft zijn de aardgas baten, van deze aardgasbaten zijn tot nu toe al 70 procentjes verdwenen aan uitkeringen. Iedereen negeert het feit dat de overheid geen rooie cent heeft, de overheid produceert enkel schulden en heeft dus geen inkomen om iedereen een basis inkomen te geven. Dit geld dient uit de markt te komen. Op dit moment worden uitkeringen en salarissen van Ambtenaren volledig betaald met het geld dat wordt opgehaald bij hen die niet voor de overheid werken. vervolgens wordt dat geld keer op keer herverdeeld. Nederland kent een extreem gul sociaal systeem, dat er voor zorgt dat en gezin met uitkeringen en dergelijke netto al net zo veel heeft te besteden als een zelfde gezin met modaal inkomen. Het artikel heb ik al lang geleden gelezen en zegt helemaal niets! De door u genoemde hoofdeconoom zat er al toen deze de ellende van de door de Amerikaanse overheid veroorzaakte financiële crisis niet aankomen. Niet echt iemand die je wilt vertrouwen, daarnaast is hij een keynes-adept wat al weer voldoende zegt. We volgens Keyens al meer dan 100 jaar en het brengt ons van de regen in moesson!!

  0 likes
 49. Voor hen die economie niet zo begrijpen twee zeer vermakelijke clips, waar Keyens en Hayek in een leuke rap elkaar bevechten. Keyens is voor de overheid zorgt voor u(iets dat vele hier willen met een basisinkomen, en iets dat ze in Nederland al tientallen jaren hebben), Hatyek legt even haarfijn uit waarom overheid ver weg moet blijven van economie. De laastet honderd jaar hebben overheden Keyens gevolgd, de uitkomst kennen we we kijken niet naar overheden maar wijzen naar banken die niet de macht hebben maar de overheidsregels volgen. Haarfijn wordt uit de doeken gedaan waarom een overheid die herverdeeld niet werkt, en waarom die overheid de economie keer op keer de nek omdraait, dit wordt prachtig uitgelegd door Hayek.

  Part 1 http://www.youtube.com/watch?v=d0nERTFo-Sk

  part 2 http://www.youtube.com/watch?v=GTQnarzmTOc

  Maar AUB laten we stoppen met verwijzen naar economen die de crises niet zagen aankomen, de financiële crisis en de huidige overhedenschulden crisis, werden door de beste man afgewimpeld toen economen van de Oostenrijkse school hier al jaren van te voren voor waarschuwden, een econoom die er zelf aan bijgedragen heeft dat de Fortis bank kapot ging. Gelukkig was onze tak van Fortis Verzekeringen in andere handen!

  0 likes
 50. [quote name=”M. Brandenburg”]
  Kapitalisme is juist door concurentie lagere prijzen, vandaar dat de mobiele telefoon nu een smartfoon is en steeds goedkoper wordt ondanks dat er meer en meer technologie in zit, vandaar dat uw TV steeds dunner wordt, met betere kwaliteit, scherper beeld, en de prijs ondanks de door overheden veroorzaakte inflatie goedkoper wordt. Is altijd wel grappig dat mensen roepen kapitalisme maakt alles duurder, terwijl we meer dan honderjaar ervaring hebben, dat bij echt kapitalisme(bedrijfsleven en staat compleet gescheiden, en de overheid absoluut geen invloed op de economie) dat prijzen dan dalen. Juist landen aar de overheid meer en meer bepaald wordt alles duurder en onbetaalbaar.

  Het blijft frappant dat mensen blind zijn voor feiten.[/quote]

  Ja de prijzen worden lager, niet voor de consument, maar omdat ze onder druk worden gezet door de concurrent. Dat vind ik een wezenlijk verschil.
  Komt daarbij dat de winst voorop staat, niet de consument. Kijk maar in de handleiding van je smartphone. Er staat dat je het ding ten alle tijden 2 cm van je lichaam vandaan moet houden, want het is slecht voor je cellen. Niemand doet dit. Maakt Samsung dat wat uit? Nee… ‘we hebben toch gewaarschuwd’. Het maakt ze niet uit dat ze een potentieel schadelijk product aan de man brengen. Ze willen euro’s.

  Concurrentie is niet het toverwoord van kapitalisme. Het toverwoord is winstaccumulatie. Daarbij alle moraal achterwegen latend. Het gaat niet om het volk of je klant, het gaat om zoveel mogelijk geld eruit halen als mogelijk is.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

coronavaccin

Nederland zegt massaal NEE tegen coronavaccin: 80 procent laat zich NIET inenten

Als er een coronavaccin is, willen 6 ...

pieter omtzigt

‘Pieter Omtzigt lag te ver voor. Dus verklaart het CDA-bestuur de stemming ongeldig’

Wie wordt de nieuwe lijsttrekker van het ...