Mens en Dier

Man leeft in bomen en poetst tanden met dennenappels (video)

Help door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Veertien jaar geleden besloot Mick Dodge zijn gewone leven vaarwel te zeggen. Hij verruilde de samenleving voor het regenwoud. Hij leeft van het land, slaapt in boomstronken en doet aan ruilhandel.

Dodge is sinds kort te zien in een televisieserie over zijn leven in de bergen en het Hoh-regenwoud in de Amerikaanse staat Washington.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De oud-marinier heeft in de loop der jaren een zeer goede conditie opgebouwd. Begin jaren negentig werkte hij op legerbasis Fort Lewis, maar hij nam ontslag om de wildernis in te trekken.

De 62-jarige Dodge verblijft in de wintermaanden in een warme blokhut, maar kan niet langer dan een paar dagen binnen blijven. Hij gaat het liefst zo diep mogelijk het bos in, waar hij uren, soms dagen kan verdwalen. Hij eet wat hij onderweg tegenkomt. Om zijn nek hangt de tand van een aangespoelde zeeleeuw. Hij leeft van de verbinding met de natuur.

Gewoonlijk draagt de Vietnamveteraan geen schoenen, sandalen of ander schoeisel. Hij filtert of kookt het water dat hij drinkt niet. Hij is een groot voorstander van natuurlijk, vrijstromend water.

In 1991 besloot Dodge op blote voeten te leven, waardoor hij genas van plantaire fasciitis, zijn rugpijn verdween en hij geen last meer had van hamertenen. Hij was in staat om beter te interacteren met de natuurlijke wereld. Er ging letterlijk een wereld voor hem open.

Bron: AP.org, MNN.com Foto: Screaming Flea Productions

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hr
Hr
10 jaren geleden

Wel snotverdikkeme! Terug in het systeem met deze schavuit! Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren, wanneer deze vogelvrije ideeën krijgt die de wereldorde ondermijnen….alle drones uitrukken!

Gera
Gera
10 jaren geleden

Heel bijzonder, bewonderenswaardig, maar je moet wel in de gelegenheid zijn en geen verantwoordelijkheden hebben of hoeven te nemen. Dat is het misschien wel; ik vraag me af of hij wel verantwoordelijkheden kan nemen. Hij me de last te dragen van een geschiedenis, waar we niet jaloers op hoeven te zijn. Hij kan niet lang binnen zitten, welke onrust draagt hij mee? Ik heb er ook een aantal ontmoet, veteranen uit dezelfde tijd en dezelfde oorlog, allemaal PTSS.
Afgezien daarvan is het geweldig hoe hij laat zien dat wij degenen zijn die ‘verdwaald’ zijn, ver weg van onze werkelijke behoeften, zoekende zijn terwijl het zo dichtbij is…..maar niet eenvoudig….of juist wel.

Natsu
Natsu
10 jaren geleden

Wow geweldig! Was er maar zulke natuur hier in nederland was dan was ik allang off the grid and into the wild!

Buddy
Buddy
10 jaren geleden

Geweldig Respect voor deze Man!!

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x