Homepagina » Mens en Dier » Man leeft in bomen en poetst tanden met dennenappels (video)
Man leeft in bomen en poetst tanden met dennenappels

Man leeft in bomen en poetst tanden met dennenappels (video)

Veertien jaar geleden besloot Mick Dodge zijn gewone leven vaarwel te zeggen. Hij verruilde de samenleving voor het regenwoud. Hij leeft van het land, slaapt in boomstronken en doet aan ruilhandel.

Dodge is sinds kort te zien in een televisieserie over zijn leven in de bergen en het Hoh-regenwoud in de Amerikaanse staat Washington.

De oud-marinier heeft in de loop der jaren een zeer goede conditie opgebouwd. Begin jaren negentig werkte hij op legerbasis Fort Lewis, maar hij nam ontslag om de wildernis in te trekken.

De 62-jarige Dodge verblijft in de wintermaanden in een warme blokhut, maar kan niet langer dan een paar dagen binnen blijven. Hij gaat het liefst zo diep mogelijk het bos in, waar hij uren, soms dagen kan verdwalen. Hij eet wat hij onderweg tegenkomt. Om zijn nek hangt de tand van een aangespoelde zeeleeuw. Hij leeft van de verbinding met de natuur.

Gewoonlijk draagt de Vietnamveteraan geen schoenen, sandalen of ander schoeisel. Hij filtert of kookt het water dat hij drinkt niet. Hij is een groot voorstander van natuurlijk, vrijstromend water.

In 1991 besloot Dodge op blote voeten te leven, waardoor hij genas van plantaire fasciitis, zijn rugpijn verdween en hij geen last meer had van hamertenen. Hij was in staat om beter te interacteren met de natuurlijke wereld. Er ging letterlijk een wereld voor hem open.

Bron: AP.org, MNN.com Foto: Screaming Flea Productions

Gerelateerd:

 Vond je deze informatie belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Wel snotverdikkeme! Terug in het systeem met deze schavuit! Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren, wanneer deze vogelvrije ideeën krijgt die de wereldorde ondermijnen….alle drones uitrukken!

  0 likes
 2. Heel bijzonder, bewonderenswaardig, maar je moet wel in de gelegenheid zijn en geen verantwoordelijkheden hebben of hoeven te nemen. Dat is het misschien wel; ik vraag me af of hij wel verantwoordelijkheden kan nemen. Hij me de last te dragen van een geschiedenis, waar we niet jaloers op hoeven te zijn. Hij kan niet lang binnen zitten, welke onrust draagt hij mee? Ik heb er ook een aantal ontmoet, veteranen uit dezelfde tijd en dezelfde oorlog, allemaal PTSS.
  Afgezien daarvan is het geweldig hoe hij laat zien dat wij degenen zijn die ‘verdwaald’ zijn, ver weg van onze werkelijke behoeften, zoekende zijn terwijl het zo dichtbij is…..maar niet eenvoudig….of juist wel.

  0 likes
 3. Wow geweldig! Was er maar zulke natuur hier in nederland was dan was ik allang off the grid and into the wild!

  0 likes
 4. Geweldig Respect voor deze Man!!

  0 likes
 5. Enen heel cynishc gezegd is het niet al te snugger dat deze man in de publiciteit treedt omdat de Amerikaanse overheid in het kader van Agenda 21 niet wil dat er allerlei selfsupporting mensen rondlopen in de natuur. Mogelijk wordt er een actie ondernomen om de man op te pakken en odner het mom van een geestelijke aandoening op te sluiten. Zo achterbaks is de Amerikaanse overheid wel

  0 likes
 6. Als iedereen daar een voorbeeld aan zou nemen, dan creëren we met ons allen een ‘terug naar de natuur-mentaliteit’.
  De kunst is dan wel technologisch door te blijven ontwikkelen en de vraag is dan ook; valt dit wel te rijmen?

  0 likes
 7. Als je meer filmpjes ziet op internet over deze ‘legend’ dan kom je al gauw tot de conclusie dat het allemaal gespeeld is !

  0 likes
 8. Vrijheid blijheid,maar doet aan ruilhandel staat dus wel in contact met anderen,heeft genoeg ervan om naar iemands pijpen te dansen,mmmm!kan ik inkomen dat je dan gelukkiger kan zijn maar niet voor iedereen en als je de oorlogsgruwel heb meegemaakt is een keuze in eenzaamheid te begrijpen ..!

  0 likes
 9. [quote name=”Kalki”]Als iedereen daar een voorbeeld aan zou nemen, dan creëren we met ons allen een ‘terug naar de natuur-mentaliteit’.
  De kunst is dan wel technologisch door te blijven ontwikkelen en de vraag is dan ook; valt dit wel te rijmen?[/quote]
  Ja, maar dan kun je niet meer lekker vanauit je luie stoel klagen over “de elite”.

  0 likes
 10. Wat zouden jullie doen wanneer een familielid dit gedrag gaat vertonen.

  0 likes
 11. [quote name=”nunki”]Wat zouden jullie doen wanneer een familielid dit gedrag gaat vertonen.[/quote]
  dennenappels gaan zoeken .

  0 likes
 12. Moet je in het Hoh-regenwoud ook een aankomende ramp bestrijden?
  Of ben je rampen vrij, aldaar?
  In de gewone maatschappij kom je er al niet meer onderuit of je moet wel de 1 of andere ramp bestrijden.

  0 likes
 13. [quote name=”nunki”]Wat zouden jullie doen wanneer een familielid dit gedrag gaat vertonen.[/quote]

  Vaker bij hem of haar op bezoek gaan en van degene leren. Wellicht heeft degene helemaal gelijk om meer contact met de natuur te maken. Stel je voor dat je echt gelukkig zou worden en dat ook werkelijk zo beleeft omdat de natuur je gezond houdt. PS tussen gebouwen en muren leven haalt ons uit onze natuurlijke trilling waardoor we ziek, zwak en misselijk worden.

  0 likes
 14. [quote name=”nunki”]Wat zouden jullie doen wanneer een familielid dit gedrag gaat vertonen.[/quote]
  Heel veel respect voor deze persoon hebben. Ik zou wel hopen dat deze persoon geregelt van zich laat horen, hoe het met hem of haar is gesteld.

  0 likes
 15. [quote name=”Natsu”]Wow geweldig! Was er maar zulke natuur hier in nederland was dan was ik allang off the grid and into the wild![/quote]

  Wat bindt je zo aan Nederland?
  Waarom zou je je moeten conformeren naar landsgrenzen die ooit door weet-je-veel-wie zijn vastgesteld?

  0 likes
 16. Wij moderne mensen, zijn helemaal de weg kwijt. De verbinding met ons zelf en met die van onze broeders/zusters en moeder Aarde.

  We zijn helemaal ontspoort.
  Ik baal hier dagelijks van, maar ik zie het niet als een uitweg om de bossen in te duiken. Ik ben gesteld op een luxe fornuis, een zacht bed de luxe om divers en gevarieerd te eten.

  Maar toch zou ik mijn leven willen ruilen voor zoiets wat deze man heeft gedaan. Dat is pas leven en overleven.

  Wij moderne mens worden ge-leefd met de gevolgen van dien, we zijn gestoord en ontspoort en we zijn ziek en worden alleen maar zieker.

  Kijk om je heen, wat zie je ?
  Ik zie enkel een wereld gecreeerd door de mens, glas, steen, beton en ellende.
  En de mensen om me heen zijn alleen bezig zich zelf te verijken met geld en materialistische ondingen.
  Want dat is de beloning voor het slaaf zijn.

  Je waardeloze centen omruilen voor waardeloze spullen.

  Kijk mij eens gelukkig zijn, kijk eens wat een huis, wat een auto, wat een spullen ik allemaal wel niet heb.

  Zooooo, jij hebt het echt goed voor elkaar man !

  bah, bah, bah

  0 likes
 17. deze man is een oplichter na wat filmpjes bekeken te hebben van zijn levensstijl zit er ook een filmpje tussen waar hij meelwormen opeet. Deze meelwormen vindt hij zogenaamd op een dode bever en meelwormen zittern nu eenmaal niet op/in kadavers Als de filmset klaar is stapt ie onder de douche om vervolgens in zn dikke auto naar zn villa te gaan.

  0 likes
 18. [quote name=”andre”]deze man is een oplichter na wat filmpjes bekeken te hebben van zijn levensstijl zit er ook een filmpje tussen waar hij meelwormen opeet. Deze meelwormen vindt hij zogenaamd op een dode bever en meelwormen zittern nu eenmaal niet op/in kadavers Als de filmset klaar is stapt ie onder de douche om vervolgens in zn dikke auto naar zn villa te gaan.[/quote]
  Klopt helemaal! Ik kweek namelijk ook meelwormen voor mijn schildpadden (en onszelf, smaken naar noten 😉 ) Ik bewaar ze tussen de havermout en zemelen.

  0 likes
 19. [quote name=”andre”]deze man is een oplichter na wat filmpjes bekeken te hebben van zijn levensstijl zit er ook een filmpje tussen waar hij meelwormen opeet. Deze meelwormen vindt hij zogenaamd op een dode bever en meelwormen zittern nu eenmaal niet op/in kadavers Als de filmset klaar is stapt ie onder de douche om vervolgens in zn dikke auto naar zn villa te gaan.[/quote]

  Hoezo ‘dikke auto naar zn villa te gaan’; hij is geen Hollander.

  0 likes
 20. [quote name=”padja”][quote name=”Natsu”]Wow geweldig! Was er maar zulke natuur hier in nederland was dan was ik allang off the grid and into the wild![/quote]

  Wat bindt je zo aan Nederland?
  Waarom zou je je moeten conformeren naar landsgrenzen die ooit door weet-je-veel-wie zijn vastgesteld?[/quote]

  Ik doe dat ook, omdat ik wél weet wie die grenzen gemaakt hebben. En enorm veel respect voor vele van hen heb. Immer zij zijn de reden dat ik nu zo een goed leven heb.

  0 likes
 21. [quote name=”andre”]deze man is een oplichter na wat filmpjes bekeken te hebben van zijn levensstijl zit er ook een filmpje tussen waar hij meelwormen opeet. Deze meelwormen vindt hij zogenaamd op een dode bever en meelwormen zittern nu eenmaal niet op/in kadavers Als de filmset klaar is stapt ie onder de douche om vervolgens in zn dikke auto naar zn villa te gaan.[/quote]

  Wat een bullshit verzinsel!
  Het zijn larven (bottle fly maggots) en gaan op rottend vlees zitten. zie hieronder.

  Rotting Meat
  Blow or bottle fly maggots are called calliphorid, and are found most commonly in rotting meat throughout the United States. These maggots hatch from eggs laid by adult flies in rotten meat and dead animals. The maggots eat the meat to fuel their growth until reaching a pupate stage, during which they enter a red cocoon and transform into flies. Maggots will leave their decaying food source to find a suitable place to pupate. Often during this journey maggots may be discovered in open areas, like carpets or countertops.

  Deze maden/larven gebruikt men ook wel eens als ‘medicijn’ voor diabetes wonden of andere wonden.
  http://www.mnn.com/health/fitness-well-being/stories/maggots-may-help-heal-diabetes-wounds

  Je kunt ze ook los kopen en opeten of mee vissen, wat je wil.
  http://www.giantmicrobes.com/us/products/maggot.html

  0 likes
 22. Een wereld los van PC’s is waar die man in leeft; zou hij daardoor makkelijker in staat zijn om te teleporteren?

  0 likes
 23. tja knap hoor dat deze man dat doet in het woud leven maar hij heeft in vietnam gedient heeft hij soms last van post traumatische stress en is daarom in het woud gaan wonen dat lees ik hier niet ?????????

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Ongewenste gedachten! Heb jij er last van?

Het hebben van ongewenste gedachten is iets ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

protesten

Hoe zit het nou met de George Floyd-protesten? De onbeantwoorde vragen

Veel Amerikanen zijn in de afgelopen weken ...

zweden

Zweden (geen lockdown) verrast iedereen met groei economie

Terwijl de economie in de meeste Europese ...