Gezondheid

300 wetenschappers: “Genetisch gemodificeerd voedsel niet bewezen veilig”

Help ons door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een oproep hameren 300 wetenschappers erop dat genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s) niet bewezen veilig zijn. De zogenaamde consensus in de wetenschappelijke gemeenschap is een ‘kunstmatige constructie die ten onrechte overgenomen wordt’, schrijven ze.

De wetenschappers reageren op de goedkeuring voor verkoop van een genetisch aangepaste appelsoort in de Verenigde Staten. De oproep is verschenen in het tijdschrift Environmental Sciences Europe.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

De media hebben ten onrechte gemeld dat de wetenschap het erover eens is dat dergelijke producten geen gevaar vormen. “Vooraanstaande onderzoeksinstituten erkennen dat bepaald genetisch aangepast voedsel aanzienlijke risico’s met zich mee kan brengen,” aldus Doug Gurian-Sherman van de niet-gouvernementele organisatie Center for Food Safety. “Helaas citeren sommige media selectief uit de vakliteratuur en schrijven ze hun artikelen niet met kennis van zaken.”

In het geval van de genetisch aangepaste appel schreven sommige media dat het fruit veilig is voor consumptie. “Maar er is geen enkele onafhankelijke studie uitgevoerd naar de veiligheid van dit product,” zei voedselwetenschapper Michael Hansen van belangenvereniging Consumers Union. “De media zouden veel nauwkeuriger verslag moeten doen over zulke onderwerpen. We zien maar heel weinig kritische berichtgeving over de nadelen van dergelijke gewassen en het gebrek aan onafhankelijke studies.”

Als wetenschappers onderzoek willen doen naar commerciële producten, worden ze door fabrikanten vaak verplicht om een contract met geheimhoudingsclausule te ondertekenen. Op deze manier oefenen ze een grote invloed uit op de conclusies van onderzoeken en dat is volgens de wetenschappers onaanvaardbaar.

De VS erkent zelfs in de Codex Alimentarius, een verzameling richtlijnen voor voedselveiligheid, dat overheden bijzonder voorzichtig moeten zijn met het erkennen van genetisch gemodificeerde organismen.

[IPS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise49
Elise49
9 jaren geleden

Men zegt dat men voedsel in de toekomst wil laten uitprinten. Lijkt mij dat het gemanipuleer van voedsel (onderzoek)een begin is om dit te kunnen gaan uitvoeren.

Frans
Frans
9 jaren geleden

De CIA en de FED worden ook erkend!!??
En zij zijn duidelijk tegen de menselijkheid in alle opzichten. Fijn zo’n Codex Alimentarius.
Als dekmantel ja . Net zo als de NASA die ook dekmantel is voor de zeer geheime acties die zij uitvoeren.
De industrie wil steeds meer macht. En macht heeft niets met menselijkheid te maken.

Zij hebben alles wat de burger ten goede komt, zou moeten komen, maar het ligt gewoon in de kast.
De indianen zeiden het al; gij spreekt met gespleten tong.
Het ene zeggen het andere doen.

Ton
Ton
9 jaren geleden

En weer het stilzwijgen van de mainstream media over de gevaren van genetisch gemodificeerd voedsel. Frankenstein Monsanto kan weer tevreden zijn, die gaan gewoon stug door met het vergiftigen van de populatie. Het verhaal van Frankenstein is misschien wel een mooie metafoor voor Monsanto (om een voorbeeld te noemen), ze creëren iets monsterlijks zonder zich te bekommeren over de schadelijke gevolgen op de langere termijn.

Dnnnoz
Dnnnoz
9 jaren geleden

Managers van de lokale supermarkt groente afdelingen weten nieteens wat ggo is. Mensen die ik erover vertel noemen mij een complot denker. Ouders vertellen mij “gewoon goed afspoelen”

Europa heeft vele GMO vrije regio’s, Nederland subsidieerd GMO.
Wij betalen letterlijk belasting aan Monsanto en Bayer, zo ziek is NL.

1 op de 4 mensen sterft aan kanker, daar mag je geen grapjes over maken.
Grapjes over de even dodelijke moslimcultuur in het midden oosten? Vrijheid van meningsuiting.

Nederland met hun ‘complot denkers’ er gun een ander niks ‘werkelozen zijn gewoon lui en moeten schoffelen’ mentaliteit is het meest walgelijke land in het westen.
Zelf de oh zo slechte ISIS beweging laten hen medemensen daar niet schooien bij een voedselbank en het het stof kruipen voor amper genoeg geld om de huur te betalen.

De regering, het bedrijfsleven zijn niet het probleem. Dat is de dogmatische mentaliteit van nl burgers. Het koningrijk der narcisten.

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x