Homepagina » Gezondheid » Sensatiezucht en simplificatie vieren hoogtij bij berichtgeving over vaccinatie. Zo wordt schokkende informatie verzwegen
Sensatiezucht en simplificatie vieren hoogtij bij berichtgeving over vaccinatie. Zo wordt schokkende informatie verzwegen

Sensatiezucht en simplificatie vieren hoogtij bij berichtgeving over vaccinatie. Zo wordt schokkende informatie verzwegen

Sensatiezucht en simplificatie vieren hoogtij bij de berichtgeving over vaccinatie, constateert de Amerikaanse socioloog Robert McChesney van de Universiteit van Illinois. Hier kan nog een derde kwalificatie aan worden toegevoegd: verzwijging.

Alle drie worden ze veelvuldig ingezet bij de berichtgeving over vaccinatie, een gevoelig onderwerp waar journalisten al decennia hun tanden op stukbijten.

Maag-darm-leverarts Andrew Wakefield gooide de knuppel in het hoenderhok door te stellen dat de BMR-vaccinatie bij sommige kinderen een darmontsteking veroorzaakte die een trigger voor het ontwikkelen van autisme zou kunnen zijn.

Nooit had beweerd

Een groeiend aantal ouders besloot daarop hun kinderen niet te laten vaccineren.

Hier kwamen de effecten van simplificatie en sensatiezucht door de pers om de hoek kijken, aangezien Wakefield nooit had beweerd dat de BMR-vaccinatie de veroorzaker van autisme was.

De pers, geïntimideerd door de beschuldigingen over zijn gekleurde berichtgeving, bediende zich voortaan van het derde instrument: verzwijging.

Schokkende bevindingen

Medisch journalist Rob Wipond constateerde dit fenomeen ook bij de berichtgeving over een verontrustende reactie op griepvaccinaties in 2009/2010.

Onderzoekers van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC ontdekten dat vrouwen die tegen de griepvariant pH1N1 ingeënt waren en deze een jaar later opnieuw toegediend kregen, tot bijna acht keer meer kans hadden op een miskraam.

Schokkende bevindingen, waarvan de reguliere pers geen melding maakte.

Slechte dienst

Wipond kwam tot de ontdekking dat de CDC het nieuws had beïnvloed door journalisten te informeren tijdens een besloten bijeenkomst.

Duidelijk geïnstrueerd door de deskundigen, repte geen van de journalisten over de 7,7 maal verhoogde kans op een miskraam.

Professor Chris del Mar van de Bond University in Australië stelt dat de pers het publiek een slechte dienst bewezen heeft. “En het griepvaccin is niet eens effectief,” zei hij.

[Medisch Contact]


Vind je dit artikel belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

5 reacties

 1. Bill Gates heeft behalve van computervirussen ook veel verstand van andere virussen. Hij voorspelt een pandemie die minstens 30 miljoen mensen het leven gaat kosten. Zou hij helderziend zijn of weet hebben van smerige plannen in geheime laboratoria ?

  We staan dicht bij een universeel griepvaccin: de Bill and Melinda Gates Foundation biedt momenteel zo’n 10 miljoen euro aan beurzen aan om dat te bewerkstelligen.
  zo zegt hij.
  Met andere woorden laat je dan snel inenten ALLEMAAL, anders ben je er geweest !

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2020747/bill-gates-pandemie-gaat-30-miljoen-levens-kosten

  Ze moeten echt denken dat we allemaal totaal geschift en naïef zijn. Aan mijn lijf geen polonaise ! NOOIT !

  15 likes
 2. Het is heel simpel als je niks te verbergen hebt doe dan een bijsluiter erbij, en ja ik hoor iedereen al roepen , doen ze niet etc……..maar ik heb al zoveel bijsluiters gezien, dat ik wel eens aan iemand vraag, bijsluiter al gelezen? Bij de apotheek zeggen ze dan, probeer maar als je er last van krijgt hebben ze wel iets anders……. aan de mensen die veel medicijnen slikken, ja die zeggen ,joh dat moet je niet lezen! Zelfs bij alle natuurlijke middelen zit een bijsluiter…….Moraal van het verhaal, we zijn allemaal verschillend, waar de een beter van wordt, valt de ander neer….. Zolang daar dus niet naar gekeken wordt, blijven we met het zelfde probleem zitten…….Mensen zijn energetische en biologische wezens , begin natuurlijk , lukt dat niet kan je chemische middelen proberen …… niet alles is slecht…..Maar ik vind het wel te zot dat ik de keuze niet mag maken…….Enige tijd geleden stond hier op deze site een artikel over homeopatische vaccinatie, nou ben ik eens gaan zoeken wat daar dan in zit, weet t niet allemaal meer uit m’n hoofd , maar ik las wel,, eende lever, ja dat is natuurlijk , maar ik vond dat nou ook niet zo’n leuk idee, maar goed het is geen kwik of kippen embryo’s………( wat ook natuurlijk) is……..We blijven nog wel even met het probleem zitten …..

  6 likes
 3. Iedereen moet zelf beslissen of hij of zij vaccineert of niet….ik vaccineer absoluut niet!!!

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

hoogleraar

Hoogleraar en universitair docent schrijven vlijmscherp artikel over coronabeleid: ‘Draconisch’

Hoogleraar Michaéla Schippers en universitair docent Erwin ...

de jonge

De Jonge bombardeert Kamerbrief over coronavaccin tot STAATSGEHEIM: ‘Informatie kan ernstige schade toebrengen’

Het kabinet zet maar liefst 700 miljoen ...