Homepagina » Gezondheid » Sensatiezucht en simplificatie vieren hoogtij bij berichtgeving over vaccinatie. Zo wordt schokkende informatie verzwegen
Sensatiezucht en simplificatie vieren hoogtij bij berichtgeving over vaccinatie. Zo wordt schokkende informatie verzwegen

Sensatiezucht en simplificatie vieren hoogtij bij berichtgeving over vaccinatie. Zo wordt schokkende informatie verzwegen

Sensatiezucht en simplificatie vieren hoogtij bij de berichtgeving over vaccinatie, constateert de Amerikaanse socioloog Robert McChesney van de Universiteit van Illinois. Hier kan nog een derde kwalificatie aan worden toegevoegd: verzwijging.

Alle drie worden ze veelvuldig ingezet bij de berichtgeving over vaccinatie, een gevoelig onderwerp waar journalisten al decennia hun tanden op stukbijten.

Maag-darm-leverarts Andrew Wakefield gooide de knuppel in het hoenderhok door te stellen dat de BMR-vaccinatie bij sommige kinderen een darmontsteking veroorzaakte die een trigger voor het ontwikkelen van autisme zou kunnen zijn.

Nooit had beweerd

Een groeiend aantal ouders besloot daarop hun kinderen niet te laten vaccineren.

Hier kwamen de effecten van simplificatie en sensatiezucht door de pers om de hoek kijken, aangezien Wakefield nooit had beweerd dat de BMR-vaccinatie de veroorzaker van autisme was.

De pers, geïntimideerd door de beschuldigingen over zijn gekleurde berichtgeving, bediende zich voortaan van het derde instrument: verzwijging.

Schokkende bevindingen

Medisch journalist Rob Wipond constateerde dit fenomeen ook bij de berichtgeving over een verontrustende reactie op griepvaccinaties in 2009/2010.

Onderzoekers van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC ontdekten dat vrouwen die tegen de griepvariant pH1N1 ingeënt waren en deze een jaar later opnieuw toegediend kregen, tot bijna acht keer meer kans hadden op een miskraam.

Schokkende bevindingen, waarvan de reguliere pers geen melding maakte.

Slechte dienst

Wipond kwam tot de ontdekking dat de CDC het nieuws had beïnvloed door journalisten te informeren tijdens een besloten bijeenkomst.

Duidelijk geïnstrueerd door de deskundigen, repte geen van de journalisten over de 7,7 maal verhoogde kans op een miskraam.

Professor Chris del Mar van de Bond University in Australië stelt dat de pers het publiek een slechte dienst bewezen heeft. “En het griepvaccin is niet eens effectief,” zei hij.

[Medisch Contact]


Vind je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

5 reacties

 1. Bill Gates heeft behalve van computervirussen ook veel verstand van andere virussen. Hij voorspelt een pandemie die minstens 30 miljoen mensen het leven gaat kosten. Zou hij helderziend zijn of weet hebben van smerige plannen in geheime laboratoria ?

  We staan dicht bij een universeel griepvaccin: de Bill and Melinda Gates Foundation biedt momenteel zo’n 10 miljoen euro aan beurzen aan om dat te bewerkstelligen.
  zo zegt hij.
  Met andere woorden laat je dan snel inenten ALLEMAAL, anders ben je er geweest !

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2020747/bill-gates-pandemie-gaat-30-miljoen-levens-kosten

  Ze moeten echt denken dat we allemaal totaal geschift en naïef zijn. Aan mijn lijf geen polonaise ! NOOIT !

  15 likes
 2. Het is heel simpel als je niks te verbergen hebt doe dan een bijsluiter erbij, en ja ik hoor iedereen al roepen , doen ze niet etc……..maar ik heb al zoveel bijsluiters gezien, dat ik wel eens aan iemand vraag, bijsluiter al gelezen? Bij de apotheek zeggen ze dan, probeer maar als je er last van krijgt hebben ze wel iets anders……. aan de mensen die veel medicijnen slikken, ja die zeggen ,joh dat moet je niet lezen! Zelfs bij alle natuurlijke middelen zit een bijsluiter…….Moraal van het verhaal, we zijn allemaal verschillend, waar de een beter van wordt, valt de ander neer….. Zolang daar dus niet naar gekeken wordt, blijven we met het zelfde probleem zitten…….Mensen zijn energetische en biologische wezens , begin natuurlijk , lukt dat niet kan je chemische middelen proberen …… niet alles is slecht…..Maar ik vind het wel te zot dat ik de keuze niet mag maken…….Enige tijd geleden stond hier op deze site een artikel over homeopatische vaccinatie, nou ben ik eens gaan zoeken wat daar dan in zit, weet t niet allemaal meer uit m’n hoofd , maar ik las wel,, eende lever, ja dat is natuurlijk , maar ik vond dat nou ook niet zo’n leuk idee, maar goed het is geen kwik of kippen embryo’s………( wat ook natuurlijk) is……..We blijven nog wel even met het probleem zitten …..

  6 likes
 3. Iedereen moet zelf beslissen of hij of zij vaccineert of niet….ik vaccineer absoluut niet!!!

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

duitse

Duitse journalist filmt in ‘overvol coronaziekenhuis’. Dit is wat hij ontdekte

In de Virchow-kliniek van het Charité-ziekenhuis in ...

coronamaatregelen

Hoogleraar legt uit waarom onze coronamaatregelen echt levensgevaarlijk zijn

De coronamaatregelen kosten meer levens dan ze ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.