Natuur en Milieu

40 jaar wetenschap: biologische landbouw is de sleutel tot wereldwijde voedselzekerheid

Help anderen door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Biologische landbouw is de sleutel tot wereldwijde voedselzekerheid. Dat concluderen wetenschappers van de Washington State University.

Biologische gewassen blijken beter bestand tegen ongewone weersomstandigheden zoals droogte. Met het oog op de voorspelde groei van de wereldbevolking is biologische landbouw een haalbare en duurzame optie, zo stellen de onderzoekers.

Ze bestudeerden honderden studies over biologische landbouw en vergeleken die met de conventionele landbouw. Ze concludeerden vervolgens dat de biologische landbouw voldoende opbrengst kan leveren, winstgevend is voor boeren, het milieu beschermt en het welzijn van boeren verbetert.

Minder vervuiling

“Bij ernstige droogte kunnen biologische gewassen resulteren in een hogere opbrengst,” zegt hoofdonderzoeker John Reganold. “Dat komt omdat bodems die op biologische wijze bewerkt worden, meer water vasthouden.”

Biologische landbouw heeft volgens diverse studies ook milieuvoordelen. Zo stoten biologische bedrijven minder CO2 uit, hebben ze een betere bodemkwaliteit en minder last van bodemerosie. Daarnaast veroorzaken ze minder water- en milieuvervuiling.

Eén procent

Biologische landbouwmethoden leiden tot meer biodiversiteit, waardoor de bestuiving eenvoudiger wordt en de veerkracht van de natuurlijke omgeving verbetert.

Omdat maar één procent van de landbouwgrond op aarde gebruikt wordt voor biologische landbouw, is er volgens Reganold nog een wereld te winnen. De studie is verschenen in het blad Nature Plants.

[IPS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JaNee
JaNee
6 jaren geleden

Inderdaad, dat is de toekomst die we in moeten slaan. Als je diepgang en informatie zoekt, hierover. Kijk dan op http://humisme.nl voor gratis cursussen over bodum, klimaat, voeding etc.

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Ik hoop op een dag elke richting uit te kunnen lopen en zekerheid te hebben binnen een uur een biologische boerderij tegen het lijf te lopen.

tobyi or nothing
tobyi or nothing
6 jaren geleden

Biologische landbouwmethoden leiden tot meer biodiversiteit, waardoor de bestuiving eenvoudiger wordt en de veerkracht van de natuurlijke omgeving verbetert. VOOR OVERVLOED ZORGT

Dan wel met koperen ploegen of legeringen van koper-goud koper-zilver koper-platina koper-zink de aarde open snijden deze de wond verminderen ook houten ploeg ook doet dit eerst genoemde doen gelijktijdig bemesten waardoor ook al een hogere opbrengst is.
in Oostenrijk is dit in 1870 al onder zocht tijdens de landbouw mechanisatie daar de legering ploegen kunstmest overbodig maakten hebben kunstmest leveranciers de patenten op deze ploegen opgekocht en in de ijskast gedaan. eens tijd dat ze er uit komen…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

15
0
We lezen graag je reactie!x