Natuur en Milieu

40 jaar wetenschap: biologische landbouw is de sleutel tot wereldwijde voedselzekerheid

Help anderen door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Biologische landbouw is de sleutel tot wereldwijde voedselzekerheid. Dat concluderen wetenschappers van de Washington State University.

Biologische gewassen blijken beter bestand tegen ongewone weersomstandigheden zoals droogte. Met het oog op de voorspelde groei van de wereldbevolking is biologische landbouw een haalbare en duurzame optie, zo stellen de onderzoekers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Ze bestudeerden honderden studies over biologische landbouw en vergeleken die met de conventionele landbouw. Ze concludeerden vervolgens dat de biologische landbouw voldoende opbrengst kan leveren, winstgevend is voor boeren, het milieu beschermt en het welzijn van boeren verbetert.

Minder vervuiling

“Bij ernstige droogte kunnen biologische gewassen resulteren in een hogere opbrengst,” zegt hoofdonderzoeker John Reganold. “Dat komt omdat bodems die op biologische wijze bewerkt worden, meer water vasthouden.”

Biologische landbouw heeft volgens diverse studies ook milieuvoordelen. Zo stoten biologische bedrijven minder CO2 uit, hebben ze een betere bodemkwaliteit en minder last van bodemerosie. Daarnaast veroorzaken ze minder water- en milieuvervuiling.

Eén procent

Biologische landbouwmethoden leiden tot meer biodiversiteit, waardoor de bestuiving eenvoudiger wordt en de veerkracht van de natuurlijke omgeving verbetert.

Omdat maar één procent van de landbouwgrond op aarde gebruikt wordt voor biologische landbouw, is er volgens Reganold nog een wereld te winnen. De studie is verschenen in het blad Nature Plants.

[IPS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JaNee
JaNee
8 jaren geleden

Inderdaad, dat is de toekomst die we in moeten slaan. Als je diepgang en informatie zoekt, hierover. Kijk dan op http://humisme.nl voor gratis cursussen over bodum, klimaat, voeding etc.

Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Ik hoop op een dag elke richting uit te kunnen lopen en zekerheid te hebben binnen een uur een biologische boerderij tegen het lijf te lopen.

tobyi or nothing
tobyi or nothing
8 jaren geleden

Biologische landbouwmethoden leiden tot meer biodiversiteit, waardoor de bestuiving eenvoudiger wordt en de veerkracht van de natuurlijke omgeving verbetert. VOOR OVERVLOED ZORGT

Dan wel met koperen ploegen of legeringen van koper-goud koper-zilver koper-platina koper-zink de aarde open snijden deze de wond verminderen ook houten ploeg ook doet dit eerst genoemde doen gelijktijdig bemesten waardoor ook al een hogere opbrengst is.
in Oostenrijk is dit in 1870 al onder zocht tijdens de landbouw mechanisatie daar de legering ploegen kunstmest overbodig maakten hebben kunstmest leveranciers de patenten op deze ploegen opgekocht en in de ijskast gedaan. eens tijd dat ze er uit komen…

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x