Natuur en Milieu

Wetenschapper Australische universiteit ontslagen na kritische uitspraken over klimaatverandering. Dit hadden ze niet verwacht

Help door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De beste manier om een ‘klimaatscepticus’ de mond te snoeren? Ontslag. Dit overkwam wetenschapper Peter Ridd, tot voor kort verbonden aan de James Cook University in Australië.

Ridd had kritiek op het werk van zijn collega’s over de impact van klimaatverandering op het Groot Barrièrerif, waarna de universiteit hem de laan uitstuurde.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij liet het er niet bij zitten en sleepte zijn voormalige werkgever voor de rechter. Die stelde hem in het gelijk en oordeelde dat hij onterecht ontslagen was.

Orwelliaans

Ridd zei ook tegen Sky TV dat organisaties zoals het Australische instituut voor zeewetenschappelijk onderzoek ‘niet langer vertrouwd’ kunnen worden.

In een e-mail schreef dr. Ridd dat één van zijn collega’s, een koraalonderzoeker, geen verstand had van het weer en allerlei doemideeën verspreidde over het Groot Barrièrerif.

Ridd schreef in een andere e-mail dat zijn universiteit, net als veel andere universiteiten, ‘Orwelliaans van aard is’.

Intellectuele vrijheid

Rechter Sal Vasta oordeelde dat hij onterecht is ontslagen: “De universiteit speelde niet op de bal, maar op de man.”

De uitspraken van Ridd vallen onder intellectuele vrijheid, zei de rechter, toevoegende dat de universiteit dit concept kennelijk niet heeft begrepen.

Zelf zei hij blij te zijn met het vonnis. Daarnaast wil hij zijn oude functie terug.

Mond gesnoerd

Decaan Chris Cocklin hield vol dat dr. Ridd niet is ontslagen vanwege zijn denkbeelden.

“We hebben Peter Ridd nooit de mond gesnoerd,” schreef hij in een verklaring.

Bekijk ook onderstaande video:

[ABC]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Straalmans
Straalmans
4 jaren geleden

De domheid van een collega aanvallen, nee, dat mag niet op deze universiteit. Daar geldt: unilateraal.

Eksegese
Eksegese
4 jaren geleden

Nog niet alle rechters zijn corrupt. Als de uitspraak echter van groot belang blijkt te zijn en snode plannen echt doorkruist komt er vanzelf een hoger beroep waarbij er 100 procent zeker een chantabele en dus corrupte rechter het welgevallige oordeel zal vellen. Zo werkt dat namelijk en zo houdt men ook de schijn van onafhankelijke rechtspraak in tact.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
4 jaren geleden

Het is overal aan de gang. Reguliere media,pers, staan onder curatele van de elite. Schjijten in hun broek om de waarheid over een facistisch land als SA te schrijven.
We zien met eigen ogen dat vliegtuigen via een rasterpateoon gif boven ons hoofd uitstrooien en dan nog niets over durven publiceren.
We zien aantoonbaar het demoniseren van Rusland op volstrekt verzonnen feiten.
De politieke Gutmensch luistert naar de racistische uitspraken van Aboutablet en kijken weg.
En als je dan ook nog de waarheid zegt dat klimaatverandering het gevolg is van het sproeien van tankvliegtuigen ja dan is het met je gebeurd.

Elise
Elise
4 jaren geleden

Via lobby’s worden er dealtjes gemaakt met werknemers van overheden/overheidsinstellingen.(hier draait het om een universiteit) Gaat om geld en om het NWO systeem rond te krijgen.(agenda 21/30).
Die agenda gaat alles slopen.
In hoeverre speelt geoengeneering een rol bij opwarming/weer opschuiven. Er ligt een deken van energie(wifi),spiegeltjes/chemie rondom aarde.
Jaren geleden zei universiteit Wageningen dat wifi enz. schadelijk is voor leven.(test met bomen/plantjes) Later zeiden ze er niks meer over. Misschien zijn ze er toen achter gekomen dat bomen wifi belemmerd. En is dat de reden van boomkap. Vrijwel alle goed bedoelde wetenschap wordt uiteindelijk misbruikt.
Als we en ander leven het kunnen overleven, dan moet er nu rust/aanpassingen komen in het systeem wat betreft leven. Het is niet 1 minuut voor 12, maar het is al 4 uur in de nacht.

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x