Buitenland

7 nepnieuwsverhalen uit Oekraïne waar mensen met open ogen intuinden

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

De meeste verhalen over de Russische militaire operatie in Oekraïne zijn nep. In veel gevallen gaat het om doelbewuste misleiding gericht op het uitlokken van een reactie.

1. De Geest van Kiev

Vrijdagochtend werd gemeld dat een Oekraïense straaljagerpiloot in minder dan twee dagen zes Russische vliegtuigen had neergehaald. De media noemden de piloot ‘de Geest van Kiev’. Het probleem is dat er vrijwel geen bewijs is dat dit daadwerkelijk is gebeurd. “Er is nul bewijs dat de ‘Geest van Kiev’ bestaat,” schrijft Newsweek.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Beelden van ‘de Geest’ in de lucht boven Oekraïne, die gedeeld werden door het Oekraïense leger, blijken afkomstig te zijn uit een videogame. Desalniettemin heeft hij nu al zijn eigen Wikipedia-pagina.

2. ‘Russische vliegtuigen vliegen over Kiev’

Veel mensen delen een filmpje waarin te zien zou zijn dat Russische vliegtuigen laag over Kiev vliegen. De Britse krant The Times gebruikte de beelden voor een artikel getiteld ‘Houden sancties een Russische bom tegen?’

De beelden zijn niet gemaakt in Kiev, maar in Moskou. Het gaat om een oefening voor de vrijheidsparade van 2020.

(Video verwijderd? Klik hier...)

3. ‘Zelensky bezoekt de troepen’

Op Twitter worden massaal foto’s verspreid van de Oekraïense president Zelensky in militair uniform. “Welke andere leiders zouden schouder aan schouder vechten met hun eigen troepen?” vragen mensen. De foto’s zijn vrijwel allemaal een jaar oud. Ze zijn gemaakt toen Zelensky in april een bezoek bracht aan Oekraïense militairen.

4. ‘Explosie bij elektriciteitscentrale in Loehansk’

Op social media circuleerde ook een filmpje van een explosie die zich zou hebben voorgedaan bij een elektriciteitscentrale in Loehansk. Het filmpje ging viraal en werd honderdduizenden keren bekeken. Ook de media gebruikten de beelden en claimden dat de centrale was ontploft na te zijn geraakt door Russische raketten. Het blijkt te gaan om een chemische fabriek in Tianjin in China die in 2015 is ontploft.

(Video verwijderd? Klik hier...)

5. Videospelletjes

Media lieten daarnaast beelden zien van Oekraïense troepen die een Russisch vliegtuig zouden neerhalen. Ook deze beelden gingen viraal en werden zelfs getoond op de Spaanse tv. De beelden bleken afkomstig te zijn uit het videospel ARMA 3.

6. ‘Russisch oorlogsschip, krijg de klere’

Oekraïense grenswachten die op Slangeneiland waren gestationeerd, zouden tegen een Russisch oorlogsschip hebben gezegd dat ze ‘de klere’ konden krijgen. De westerse media meldden dat alle 13 grenswachten vervolgens werden gedood door de Russen. Die berichtten dat ze ongedeerd waren. Zowel de pers als de Oekraïense overheid heeft inmiddels schoorvoetend toegegeven dat de grenswachten nog in leven zijn.

7. Beelden van droneaanval in Syrië

Er ging ook nog een filmpje rond, dat gedeeld werd door het Oekraïense leger, van Russische troepenbewegingen langs de grens met Oekraïne. De dronebeelden toonden naar verluidt hoe een konvooi van Russische voertuigen werd vernietigd. Het bleek te gaan om beelden die in 2020 zijn gemaakt van een Turkse droneaanval in Syrië.

Dit zijn zeven verhalen over de oorlog in Oekraïne die aantoonbaar nep zijn, en dit is slechts het topje van de ijsberg.

“De kostbaarste van alle dwaasheden is hartstochtelijk te geloven in wat duidelijk onwaar is. Het is de voornaamste bezigheid van de mens.” – journalist H.L. Mencken.

[OffGuardian]

4.8 13 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

90 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ton
Ton
2 jaren geleden

Ja .. alles word geregisseerd door het WEF collectief ..
Weg met die lui en voor NED ………. NEXIT.!!!!

Verzet is niet zomaar
Verzet is niet zomaar
2 jaren geleden

Ze proberen onze gedachten van de westerse oorlogsmisdaden te vervormen omtrend covid19. WIJ ZULLEN DIT NOOIT VERGETEN . OOK NIET DOOR TE BRULLEN OVER RUSLAND .
Er is geen enkele oorlog goed aangezien het alleen naar om macht gaat van elite en de burgers die geen oorlog willen zijn er altijd de slachtoffers door.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Oekraïense Burgers die proberen te ontkomen uit de steden worden bij Controleposten door de OekroNazis uit de auto gesleurd & Standrechtelijk Geëxecuteerd omdat ze moeten blijven om te dienen als Menselijk schild…Grote hoeveelheden Wapens worden uitgedeeld aan iedereen die ze wil hebben,
Iedereen die in de gevangenis zit en bereid is de wapens op te nemen, zal worden vrijgelaten en bewapend….als direct gevolg hiervan schieten Bendes rovende Plunderaars elkaar nu neer in Kiev en andere steden…

Tegelijkertijd onderhandelen een Oekraïense en een Russische delegatie met elkaar in Wit-Rusland…De Russen gaan echter wel gewoon door met hun Operatie-DeNazificatie

1. Kiev: de stad is van drie richtingen afgesloten, maar de Russen hebben één Corridor open gelaten waar iedereen die weg wil veilig uit kan komen.
2. Marioepol: de Russen zijn de omsingelde stad binnengevallen en er vinden gevechten plaats.
3. Charkov: aan beide zijden vinden zware gevechten plaats met artillerie en MLRS.
4. Volnovakha: omsingeld, maar de Russen bestormen de stad niet.
5. Schastie en Novaia Astrakhan: zijn bevrijd
6. de kerncentrale van Zaparozhie & Tsjernobyl staan onder Russische controle.

Rusland beheerst het Luchtruim boven de Oekraïne. De VS-NAVO-basis in Achakkov is volledig verwoest…wat laat zien dat Rusland elke bedreiging voor zichzelf of voor het Russische leger waar dan ook in Oekraïne zal vernietigen…Een duidelijke waarschuwing aan de Noord-Atlantische-Terroristen-Organisatie om beter géén Troepen te sturen naar Oekraïne…

Betrouwbare Nieuwsbronnen:

1. The Vineyard of the Saker
2. Southfront
3. “Reminiscence of the Future…” van Andrei Martyanov
4. “Moon of Alabama” van Bernhard Horstmann
5. Andrei Bezrukov

Met hun onophoudelijke Bombardementen van MK-ULTRA-Propagandamachines, False-Flags, Fake-Nieuws, Rookgordijnen, PSYOPS, Centcom, 77th-Brigade, MI6, CIA, Mossad, Desinformatie-Agenten, Trollen, HasbaRats…proberen de AngloZioNazis op dit moment wanhopig de Publieke Opinie & hun Hersenloze Kudde Schapen voor zich te winnen…De Informatie-Oorlog is Wat dat betreft weer in volle gang…
Na WOI & WOII zijn de AngloZioNazis met hun COVID-1984 Wag-The-Dog nu ook officieel WOIII gestart…Rusland heeft lang geprobeerd dit te voorkomen maar na de zoveelste provocatie & alle Wapenleveranties door het Westen konden ze niet anders…

Monica
Monica
2 jaren geleden

De big tech is een rotte appel en gemanipuleerd door de amerikanen. Stoppen met de big tech; faceboek, twitter, nieuws van MSM, zij verkopen jouw privacy aan derden dat zegt alles.

Back to top button
90
0
We lezen graag je reactie!x