Buitenland

Oekraïnedebat krijgt bizarre wending: ‘Verbijsterend wat er zojuist gebeurde in de Kamer’

Help door dit artikel met kennissen op je social media te delen!

FVD-voorman Thierry Baudet wilde de Russische militaire operatie maandag tijdens het Oekraïnedebat niet veroordelen. Hij sprak zijn begrip uit voor het Russische optreden. “Ik vind het verschrikkelijk. Het is de schuld van het Westen,” zei Baudet.

Het associatieverdrag dat de EU en Oekraïne hebben gesloten, is volgens hem de oorzaak van het optreden. Het verdrag bracht Oekraïne dichter bij lidmaatschap van de NAVO en EU en dat is voor Rusland onacceptabel.

GroenLinks-leider Jesse Klaver zei tijdens het debat dat FVD en PVV verantwoordelijk zijn voor Russische inmenging in de Nederlandse politiek. Hij wil dat beide partijen worden uitgesloten van vertrouwelijke briefings.

Iets opmerkelijks

Een meerderheid van de Tweede Kamer steunde een voorstel van Klaver om onderzoek te doen naar de mogelijke financiering met Russisch geld van politieke partijen en politici.

Klaver zei dat ‘het tijd is dat we de beerput bij Forum voor Democratie helemaal gaan dreggen’. De reactie van FVD: “Het kartel suggereert dat FVD gefinancierd wordt door Rusland. Onzin natuurlijk. Maar laat dat onderzoek naar buitenlandse geldstromen maar komen, geen enkel probleem. En kijk dan ook vooral naar Amerikaans, Chinees of Israëlisch geld bij andere partijen!”

Vervolgens gebeurde er iets opmerkelijks. Baudet mocht een motie over het associatieverdrag met Oekraïne van Kamervoorzitter Vera Bergkamp (D66) niet indienen omdat de motie niets te maken zou hebben met het onderwerp.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Nog niet eerder meegemaakt

“Wauw, dit heb ik nog niet eerder meegemaakt in de Tweede Kamer,” reageerde Baudet. “Verbijsterend wat er zojuist gebeurde in de Kamer.”

“Tijdens het Oekraïnedebat wordt voortdurend gesproken over het belang van de democratie. Een gekozen volksvertegenwoordiger wordt in hetzelfde debat belet moties in stemming te brengen en de Kamer zwijgt! Tijd voor een debat over onze eigen democratie?” vraagt advocaat Amira Lotfy, FVD-lijsttrekker in Sittard-Geleen.

Gabrielle Popken, voor FVD werkzaam als adviseur in het Europees Parlement, voegt toe: “Als er ooit een moment is om deze motie in te dienen, dan lijkt me dat wel nu, tijdens dit debat. Ongelooflijk en een democratie onwaardig.”

5 11 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
166 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin
Edwin
4 maanden geleden

Welke democratie?

deze
deze
4 maanden geleden

top!!

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
4 maanden geleden

LS…

Ali Yussuf Bolsjewiek Klaver !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

166
0
We lezen graag je reactie!x