Homepagina » Archeologie » ‘Sensationele vondst’: Eerste piramide ontdekt in Kazachstan
Voor het eerst 'Egyptische' piramide ontdekt in Kazachstan

‘Sensationele vondst’: Eerste piramide ontdekt in Kazachstan

In een afgelegen gebied op de steppe van Kazachstan is een nog onbekende piramide ontdekt. Het bouwwerk moet ooit sterk hebben geleken op de Egyptische piramides. De piramide die in Kazachstan is gevonden, is alleen een stuk ouder.

Archeologen hebben de piramide vorig jaar ontdekt, maar hielden hun ‘sensationele vondst’ stil. Wetenschappers gaan de komende dagen een nog ongeopende grafkamer van het piramidecomplex verkennen.

Machtige stam

De piramide is meer dan 3000 jaar geleden jaar geleden gebouwd in Saryarka voor een leider van een machtige lokale stam, aldus archeoloog Viktor Novozhenov. Alles wat de onderzoekers gaan aantreffen wordt overgebracht naar het archeologiemuseum van de Staatsuniversiteit van Karaganda.

Voor het eerst 'Egyptische' piramide ontdekt in Kazachstan

Piramide van Djoser (Wikicommons)

“De vorm van dit schitterende bouwwerk doet ons denken aan de beroemde Piramide van Djoser in Egypte,” zei Novozhenov. In de Sovjettijd werden politieke ballingen verscheept naar Karaganda.

Eerste

Er zijn in de regio inmiddels 27 constructies gevonden die dateren van verschillende tijdperken. Het grootste gebouw bestaat uit vijf stenen trappen. De grafkamer is ruim zeven meter breed. Hoewel er eerder al piramides zijn aangetroffen in Egypte, Mexico en China, is dit de eerste die in Kazachstan is gevonden.

De Britse egyptoloog Toby Wilkinson beargumenteerde in The Guardian dat piramides altijd gericht zijn naar de Poolster en op basis van hun vorm kunnen worden gezien als lanceerplatform voor de reis van de farao naar het hiernamaals tussen de sterren. Hij voegde toe dat de oude Egyptenaren hun inspiratie voor de piramides mogelijk uit de ruimte haalden.

[MailOnline]


Vind je deze informatie goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

3 reacties

 1. ‘Hij voegde toe dat de oude Egyptenaren hun inspiratie voor de piramides mogelijk uit de ruimte haalden.’; toch een teken van buitenaardscontact?

  3 likes
  • Nee

   de poolster staat in de ruimte.
   de piramde staat er op gericht.

   De rest is verhaal.
   en van uit het verhaal gezien is er een teken van buitenaards contact.
   en mensen zijn dol op verhalen.

   11 likes
 2. De mensheid moet eens gaan weten een begrijpen dat wij niet de eerste civilisatie zijn van dit sterrenstelsel!!! 3.2 miljoen jaar gelden was er een type 2 civilisatie wat op iedere planeet te vinden is qua geometrie (oude bouwwerken) Wij zijn een type 0 civilisatie!! Toen is er heel veel gebeurd waardoor Mars de naam gekregen heeft dat het de planeet van de oorlog is waaruit ook de Kuiper gordel is ontstaan.

  Zo moet dan ook gezien worden dat vele bouwwerken uit die tijd kunnen zijn en niet 3000 jaar oude maar veeeeeel ouder!

  Het is op het net wel te vinden en het is mega interessant.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

beschaving

Bewijs voor mysterieuze wereldomvattende beschaving die aarde beheerste? 250+ verbluffende foto’s

Volgens Jimmy van het populaire YouTube-kanaal Bright ...

kazachstan

Sneeuw legt hoofdstad Kazachstan lam: record van 1964 geëvenaard. Bekijk deze bizarre beelden

In Nur-Sultan, de hoofdstad van Kazachstan, is ...