Archeologie

‘Sensationele vondst’: Eerste piramide ontdekt in Kazachstan

Help door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een afgelegen gebied op de steppe van Kazachstan is een nog onbekende piramide ontdekt. Het bouwwerk moet ooit sterk hebben geleken op de Egyptische piramides. De piramide die in Kazachstan is gevonden, is alleen een stuk ouder.

Archeologen hebben de piramide vorig jaar ontdekt, maar hielden hun ‘sensationele vondst’ stil. Wetenschappers gaan de komende dagen een nog ongeopende grafkamer van het piramidecomplex verkennen.

Machtige stam

De piramide is meer dan 3000 jaar geleden jaar geleden gebouwd in Saryarka voor een leider van een machtige lokale stam, aldus archeoloog Viktor Novozhenov. Alles wat de onderzoekers gaan aantreffen wordt overgebracht naar het archeologiemuseum van de Staatsuniversiteit van Karaganda.

Voor het eerst 'Egyptische' piramide ontdekt in Kazachstan
Piramide van Djoser (Wikicommons)

“De vorm van dit schitterende bouwwerk doet ons denken aan de beroemde Piramide van Djoser in Egypte,” zei Novozhenov. In de Sovjettijd werden politieke ballingen verscheept naar Karaganda.

Eerste

Er zijn in de regio inmiddels 27 constructies gevonden die dateren van verschillende tijdperken. Het grootste gebouw bestaat uit vijf stenen trappen. De grafkamer is ruim zeven meter breed. Hoewel er eerder al piramides zijn aangetroffen in Egypte, Mexico en China, is dit de eerste die in Kazachstan is gevonden.

De Britse egyptoloog Toby Wilkinson beargumenteerde in The Guardian dat piramides altijd gericht zijn naar de Poolster en op basis van hun vorm kunnen worden gezien als lanceerplatform voor de reis van de farao naar het hiernamaals tussen de sterren. Hij voegde toe dat de oude Egyptenaren hun inspiratie voor de piramides mogelijk uit de ruimte haalden.

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
5 jaren geleden

‘Hij voegde toe dat de oude Egyptenaren hun inspiratie voor de piramides mogelijk uit de ruimte haalden.’; toch een teken van buitenaardscontact?

De Overheid
De Overheid
5 jaren geleden

De mensheid moet eens gaan weten een begrijpen dat wij niet de eerste civilisatie zijn van dit sterrenstelsel!!! 3.2 miljoen jaar gelden was er een type 2 civilisatie wat op iedere planeet te vinden is qua geometrie (oude bouwwerken) Wij zijn een type 0 civilisatie!! Toen is er heel veel gebeurd waardoor Mars de naam gekregen heeft dat het de planeet van de oorlog is waaruit ook de Kuiper gordel is ontstaan.

Zo moet dan ook gezien worden dat vele bouwwerken uit die tijd kunnen zijn en niet 3000 jaar oude maar veeeeeel ouder!

Het is op het net wel te vinden en het is mega interessant.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

3
0
We lezen graag je reactie!x