Binnenland

Herstel-NL wekt wantrouwen: ‘Trap hier niet in’

Help ons door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De afgelopen dagen was er veel aandacht voor Herstel-NL, een groep die vindt dat de huidige coronamaatregelen niet proportioneel zijn. Eergisteren kwam de groep met een plan voor verregaande versoepelingen. In de ogen van Herstel-NL – een groep artsen, wetenschappers, economen en ondernemers, hebben te veel mensen hinder van de huidige maatregelen.

Er verschenen reclameposters van Herstel-NL, de hashtag #HerstelNL was trending op Twitter en veel mensen veranderden op social media hun profielfoto in een oranje open slotje. Tegelijkertijd groeide echter het wantrouwen richting de mensen achter de groep.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Barbara Baarsma

Politicus Eelco van Hoecke twittert bijvoorbeeld: “Ik wantrouw de motieven van Herstel-NL vanwege enkel de aanwezigheid van Barbara Baarsma van D66. Of ben ik te wantrouwig?” Baarsma, één van de mede-initiatiefnemers van Herstel-NL, raakte begin deze week nog in opspraak.

Ze pleit al jaren voor een CO2-taks, om ‘het klimaat te redden’. Ze is lid van D66 en schreef mee aan partijprogramma’s. Onlangs is ze benoemd tot CEO van Rabo Carbon Bank. Dit onderdeel van de bank houdt zich bezig met alles wat te maken heeft met CO2-reductie.

Coen Teulings

Hoogleraar Coen Teulings, één van de gezichten van Herstel-NL, was gisteravond te gast bij Op1 om de plannen van de groep toe te lichten. Ook bij hem zetten mensen vraagtekens. Ze wijzen erop dat hij de afgelopen jaren enkele artikelen heeft geschreven voor het World Economic Forum.

Mensen struikelen ook over de primaire doelstellingen van Herstel-NL. Eén van die doelstellingen is het ‘inrichten van veilige zones’. “Hier gelden strenge veiligheidsregels bedoeld om kwetsbaren te beschermen in het maatschappelijke verkeer. Zones kunnen plekken zijn, maar ook bepaalde tijdstippen. Buiten de zones is alles weer mogelijk.”

Hoe zien die veilige zones eruit? “In de veilige zone vind je mensen van álle leeftijdsgroepen, ze zijn toegankelijk voor iedereen, veilige zones onderscheiden zich alleen doordat er de allerstrengste veiligheidsregels gelden en dat op overtreding strenge sancties staan. Het is ook niet de bedoeling dat mensen elkaar aanspreken op daar al dan niet aanwezig zijn, als ze zich maar conform de regels van de veilige zone gedragen.”

Misleiders

Jensen ageert in zijn show tegen de plannen van Herstel-NL. Hij noemt de mensen achter de groep ‘misleiders’. “Binnen een paar zinnen wist ik al wat hier aan de hand is en ik wil iedereen daarvoor waarschuwen,” zegt hij. “Trap niet in het plan van Herstel-NL. Beleid gebaseerd op het niet-bestaande gevaar van dit virus is fout en leidt je naar exact hetzelfde waar onze eigen overheid en de grote spelers op de achtergrond [voor staan].”

“Dit is gevaarlijk, dit dient genegeerd te worden,” benadrukt Jensen.

4.9 72 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

77 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jenne Sr.
Jenne Sr.
3 jaren geleden

Deze onmenselijke politieke strebers staan voor niets, als het moet over lijken, echte of onechte !

Mart
Mart
3 jaren geleden

Ik ben er al ingetrapt. Ze moeten mij maar komen halen.

Teun
Teun
3 jaren geleden

Ik wantrouw dit artikel enkel en alleen al vanwege de vermelding van de mening van Robert Jensen.
Deze media-minkukel kan en mag niet serieus genomen worden!

Arnie
Arnie
3 jaren geleden

In Polen tijdens de tweede wereldoorlog werden ghetto’s ingericht voor de joden, wie als niet jood de ghetto betrad werd zwaar bestraft, en wie eruit wilde werd nog zwaarder bestraft.
Zie ik hier een gelijkenis, anti vaccers opgesloten in ghetto’s….

Back to top button
77
0
We lezen graag je reactie!x