Gezondheid

77.000 jaar oud bewijs gevonden voor gebruik van medicinale planten

Help anderen door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een internationaal team archeologen heeft naar eigen zeggen 77.000 jaar oude resten gevonden van medicinale planten en matrassen in een schuilplaats in Zuid-Afrika.

De ontdekking is 50.000 jaar ouder dan eerdere vondsten en biedt een fascinerende kijk op de gewoonten van vroegmoderne mensen in het land.

Het team staat onder leiding van Lyn Wadley van de Universiteit van Witwatersrand in Johannesburg en bestaat verder uit Christopher Miller van de Universiteit van Tübingen, Christine Sievers en Marion Bamford van de Universiteit van Witwatersrand en Paul Goldberg en Francesco Berna van de Universiteit van Boston. De ontdekking is deze week gepubliceerd in het tijdschrift Science.

De ontdekking is gedaan tijdens opgravingen bij de Sibudugrot in de Zuid-Afrikaanse provincie KwaZoeloe-Natal. Er zijn tenminste 15 verschillende lagen met plantenresten gevonden die tussen 38.000 en 77.000 jaar oud zijn. Het gaat om een centimeters dikke laag bestaande uit stengels en bladeren van zegge en riet.

Deze laag werd afgedekt met een zeer dunne laag bladeren die door plantkundige Marion Bamford zijn geïdentificeerd als bladeren van de Cryptocarya woodii. De bladeren van deze boom bevatten chemicaliën die insecten weren en houden vliegen buiten de deur.

“De manier waarop de bladeren zijn uitgekozen en de matrassen zijn gemaakt suggerereert dat de bewoners van Sibudu veel kennis hadden van de planten uit de omgeving en dat ze zich bewust waren van hun medicinale waarde,” zei Lyn Wadley van de Universiteit van Witwatersrand. “Zegge en riet werd verzameld langs de nabijgelegen rivier de uThongathi. Het materiaal werd niet alleen gebruikt om op te slapen maar ook als comfortabele ondergrond om op te leven en te werken.”

Bron: Sciencedaily.com

Gerelateerd: 2.000 jaar oude kruidenmiddelen gevonden op de zeebodem

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x