Homepagina » Universum » 8,8 miljard aardachtige, bewoonbare planeten ontdekt
8,8 miljard aardachtige, bewoonbare planeten ontdekt

8,8 miljard aardachtige, bewoonbare planeten ontdekt

De aarde is veel minder uniek dan gedacht. Uit nieuw onderzoek is gebleken dat de Melkweg miljarden planeten bevat die net zo groot zijn als de aarde en rond sterren draaien zoals onze zon.

Bovendien bevinden ze zich in het Goudlokjegebied, het gebied op een dergelijke afstand van de ster dat er leven mogelijk is zoals dat hier voorkomt.

Sterrenkundigen hebben voor het eerst berekend dat alleen al in ons sterrenstelsel 8,8 miljard sterren zijn met aardachtige planeten in de bewoonbare zone. Dat zijn meer planeten dan er mensen zijn op aarde. De studie is maandag gepubliceerd in het tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences.

Atmosfeer

Wetenschappers willen in de toekomst met krachtige ruimtetelescopen gaan kijken naar de atmosfeer van deze planeten.

De berekening is gemaakt dankzij de Kepler-telescoop, die kijkt naar circa 150.000 sterren. Daarvan zijn 42.000 vergelijkbaar met onze zon. De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat 22 procent van alle sterren als de zon een planeet zo groot als de aarde heeft in het Goudlokjegebied.

Blote oog

Er wordt in het heelal naar planeten als de aarde gezocht omdat de kans op leven daar het grootst wordt geacht. Zo’n planeet moet onder meer een vast oppervlak hebben, maar ook een goede temperatuur. Daarnaast moet de dampkring niet te dicht en niet te dun zijn.

“Als je ’s nachts naar de duizenden sterren in de lucht kijkt, is de dichtstbijzijnde zonachtige ster met een planeet als de aarde waarschijnlijk slechts 12 lichtjaar van ons verwijderd,” zei hoofdonderzoeker Erik Petigura. “De ster is met het blote oog te zien.”

Bron: AP

Gerelateerd:

 Vond je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

 1. [quote name=”Lucky Luck”][quote name=”Jippiiii”][/quote]
  Je bent pas echt arrogant als je denkt dat jouw gedachte de enige juiste waarheid is, vooral omdat er tot op heden nergens buiten de aarde leven is ontdekt.[/quote]

  Formeel is er nog niks ontdekt inderdaad. Maar het is wel aannemelijk dat het er wel is. Het zou bijvoorbeeld goed kunnen dat er leven is op een maan van Jupiter, genaamd Europa. Deze maan bestaat geheel uit water. Echter is de kap van deze maan bevroren. De vraag is wat er onder die kap zit, ja water, maar ook leven? Een probleem waar de wetenschap mee worstelt zijn de technologische beperkingen. De mens is nog niet verder geweest dan de maan. De gehele ruimtevaart staat nog in de kinderschoenen. Dus als we iets willen ontdekken zullen we er zelf echt naar toe moeten.

  2 likes
 2. De bron van dit bericht is bijna net zo suggestief als de vermakelijke Ancient Aliens YouTube-links die op deze sites geplaatst worden.

  ‘Stel je voor, dat het waar is…’

  1 likes
 3. helaas gaan de verhuisbedrijven niet zo ver en de hypotheek staat er ook niet garand voor anders had ik mijn koffers gepakt

  0 likes
 4. [quote name=”Pieter”]De bron van dit bericht is bijna net zo suggestief als de vermakelijke Ancient Aliens YouTube-links die op deze sites geplaatst worden.

  ‘Stel je voor, dat het waar is…'[/quote]
  Dan hebben we de Universal Champions league met van gaal als trainer.

  0 likes
 5. Ik vraag me af waarom er staat dat er zoveel zijn ontdekt als het om een berekening gaat.
  Desalniettemin vind ik het best aannemelijk.

  0 likes
 6. Al met al verbreedt zich ons inzicht wel steeds meer. Vermakelijk of niet.
  Het is de tijd voor allerlei soorten van infotmatie, die uit de ruimtes buiten ons gezichtsveld komt.
  Helemaal goed !!
  Door het ons met behulp van voor testellen zijn we al out of the box…
  Dank je.

  0 likes
 7. Iedereen zijn of haar eigen planeet. Probleem opgelost!

  Als het waar is natuurlijk

  0 likes
 8. [quote name=”Pieter”]De bron van dit bericht is bijna net zo suggestief als de vermakelijke Ancient Aliens YouTube-links die op deze sites geplaatst worden.

  ‘Stel je voor, dat het waar is…'[/quote]
  Wel Alle planeten ook wat wij de zon noemen (is gewoon een planeet gelijk de aarde).foto,s van nasa geven aan dat de achterzijde van de zon blauw is) zijn bewoond.En waarom moeten het mensachtigen zijn? En dan heb ik het niet over eencellige.En Anciënt aliens vermakelijk,s graad 0% educatief 100 % maar ieder zijn eigen mening.

  0 likes
 9. Ik denk dat we langzaam voorbereid worden op iets ………dit hebben we nog nooit op AD en telegraaf gezien en nu plotseling is het er ! Zelfs dat k…. vaticaan is er mee bezig ! Of het is het grote bedrog of……..er is wel degelijk iets wat gaat gebeuren We kunnen alleen maar afwachten dus….. voor nu trusten allemaal we zien het allemaal wel ben voorbereid op alles.

  0 likes
 10. Het zou werkelijk arrogant zijn, om te denken en vooral te geloven dat WIJ de enige planeet zijn waar leven is, planeten waar leven bestaat zoals wij mensen, dieren planten enz!
  Natuurlijk zijn wij NIET de enige! Heh!

  0 likes
 11. [quote name=”Cohindra”]Iedereen zijn of haar eigen planeet. Probleem opgelost!

  Als het waar is natuurlijk[/quote]

  Haha dat zou typisch een gedachte van een doorsnee mens zijn. Zo veel mogelijk exploïteren.

  0 likes
 12. [quote name=”Jippiiii”]Het zou werkelijk arrogant zijn, om te denken en vooral te geloven dat WIJ de enige planeet zijn waar leven is, planeten waar leven bestaat zoals wij mensen, dieren planten enz!
  Natuurlijk zijn wij NIET de enige! Heh![/quote]
  Je bent pas echt arrogant als je denkt dat jouw gedachte de enige juiste waarheid is, vooral omdat er tot op heden nergens buiten de aarde leven is ontdekt.

  0 likes
 13. [quote name=”Lucky Luck”][quote name=”Jippiiii”]Het zou werkelijk arrogant zijn, om te denken en vooral te geloven dat WIJ de enige planeet zijn waar leven is, planeten waar leven bestaat zoals wij mensen, dieren planten enz!
  Natuurlijk zijn wij NIET de enige! Heh![/quote]
  Je bent pas echt arrogant als je denkt dat jouw gedachte de enige juiste waarheid is, vooral omdat er tot op heden nergens buiten de aarde leven is ontdekt.[/quote]
  Zo arrogant is Jipiiii niet.
  Is je dan echt niet opgevallen dat ninefornews.nl er juist van uitgaat dat er WEL
  zoiets bestaat als buitenaardse intelligentie? Of kwam je per toeval op deze site en clickte je toevallig op dit onderwerp??
  Heb je dan nooit de vele comments gelezen, hoe durf je de conclusie te trekken dat Jippii de enige is die dit denkt?

  Jippii sprak over arrogantie in algemene termen, en viel niemand op deze site persoonlijk aan.
  Jammer dat jij dat als een persoonlijke aanval opvatte.

  Rest mijn nu nog EEN vraag:
  Als je buitenaards leven al per definitie ONZIN vindt, wat doe je in godsnaam op een site als deze?

  IAO Abraxas

  0 likes
 14. sorry maar wel grappig lees eens de gerelateerde artikelen die eronder bevinden.

  100 miljard planeten in onze melkweg
  60 miljard planeten in onze melkweg
  17 miljard planeten in onze melkweg
  en nu 8.8 miljard planeten in onze melkweg

  zijn ze nou goed bezig of niet?? ze raken de tel kwijt of nemen het inschatten op een enorme schaaaaaaaalll.

  0 likes
 15. [quote name=”Lucky Luck”][quote name=”Jippiiii”]Het zou werkelijk arrogant zijn, om te denken en vooral te geloven dat WIJ de enige planeet zijn waar leven is, planeten waar leven bestaat zoals wij mensen, dieren planten enz!
  Natuurlijk zijn wij NIET de enige! Heh![/quote]
  Je bent pas echt arrogant als je denkt dat jouw gedachte de enige juiste waarheid is, vooral omdat er tot op heden nergens buiten de aarde leven is ontdekt.[/quote]
  waarschijnlijk omdat wij helemaal niet zo slim zijn als wij willen denken onze zonnestelsel bestaat maar 4,5 miljard jaar en wij zitten ook nog een aan de buitenkant van onze sterrenstelsen bereken maar dat je meer dan een miljard sterrenstelsels hebt met per sterrenstelsel miljarden zonnestelsels net als de onze. het is heeeeel naïef om te denken er is niks omdat wij niks vinden kom op man we zijn zelf nog geen 100 jaar bezig met echte ontdekkingen of “ruimte reizen”

  0 likes
 16. Arrogant ? @lucky luke Het was vroeger van Copernicus , maar vooral van/door Galilei bijzonder arrogant om te stellen, dat de aarde ( en bij uitbreiding alle planeten in ons zonnestelsel) rond de zon draait en niet omgekeerd. Later (nu) wordt er een beetje beschaamd gelachen met de reacties van toen, die waarschijnlijk gelijkaardig waren aan jouw reactie. Bewezen is er ms nog niets, maar statistische zekerheid is er absoluut wel. Stel je maar eens voor dat er absoluut geen leven is buiten de aarde. Wat een gigantische kosmische grap is dat dan ? Mijn overtuiging ( die niet bewezen is :)) is dat het in onze melkweg alleen al wemelt van leven.

  0 likes
 17. #8 pietje meldt dat we wellicht voorbereid worden op disclosure.
  Dat was ook het eerste wat bij mij opkwam. Misschien gat het net zoals in de film “Contact” dat we een serie priemgetallen gaan ontvangen, welke verzonden worden door ET’s.

  0 likes
 18. [quote name=”pietje bell”][quote name=”Pieter”]De bron van dit bericht is bijna net zo suggestief als de vermakelijke Ancient Aliens YouTube-links die op deze sites geplaatst worden.

  ‘Stel je voor, dat het waar is…'[/quote]
  Wel Alle planeten ook wat wij de zon noemen (is gewoon een planeet gelijk de aarde).foto,s van nasa geven aan dat de achterzijde van de zon blauw is) zijn bewoond.En waarom moeten het mensachtigen zijn? En dan heb ik het niet over eencellige.En Anciënt aliens vermakelijk,s graad 0% educatief 100 % maar ieder zijn eigen mening.[/quote]

  Ik ben bang dat jou mening in deze niet zo heel zwaar telt. De zon is geen planeet maar een ster. En ondanks dat ik er van overtuigd ben dat er zeker wel ergens leven is. Acht ik de kans dat dat aan de achterkant van de zon is bijzonder klein… nogal warm daar.

  Ik ben bijzonder benieuwd waar je de wijsheid vandaan haalt dat de zon aan de “achterkant” blauw is vandaan haalt. De zon draait in ongeveer 25 dagen om zijn as. Dus de blauwe kleur zouden we regelmatig moeten kunnen zien.

  Ik hoop dat je niet echt vind dat de serie Ancient Aliens een educatieve serie is. Het enige educatieve is, dat je met out of de box denken een hoop geld kan verdienen. Waar hoeft het niet te zijn.
  Ik zal niet zeggen dat alles met een grote dikke duim verzonnen is (ik heb niet alle afleveringen gezien). Maar verdomde veel is wel zonder heel veel problemen te weerleggen. Geef de mensen uit de oudheid wat meer credits, niet alles is door Aliens gebouwd of bedacht.

  0 likes
 19. [quote name=”Brian”]sorry maar wel grappig lees eens de gerelateerde artikelen die eronder bevinden.

  100 miljard planeten in onze melkweg
  60 miljard planeten in onze melkweg
  17 miljard planeten in onze melkweg
  en nu 8.8 miljard planeten in onze melkweg

  zijn ze nou goed bezig of niet?? ze raken de tel kwijt of nemen het inschatten op een enorme schaaaaaaaalll.[/quote]

  Dat is meer het probleem van de titels die de heren bij deze site maken.
  Zoals in dit artikel. Er zijn geen 8,8 miljard bewoonbare planeten ontdekt. Er is berekend dat dit zo zou kunnen zijn. Ik geloof dat het aantal ontdekte planeten buiten ons zonnestelsel op z’on 2000 planeten staat.

  Daarvan draait een deel binnen de (door ons bekende) leefbare zone. Dat extrapolerend op het geschatte aantal sterren in ons sterrenstelsel komen ze op de 1 of andere manier op dat aantal… “bewoonbare” planeten plus of min een paar.

  0 likes
 20. Het leuke is dat er onwijs veel mensen bezig zijn met elkaar vertellen wat wel en niet waar is, ik heb een tip, en hier mag iedereen mee doen wat hij/zij wil. Zoek het bij jezelf, al de antwoorden liggen toch echt bij jezelf. Succes daar mee.

  0 likes
 21. [quote name=”octavium”][quote name=”pietje bell”][quote name=”Pieter”]De bron van dit bericht is bijna net zo suggestief als de vermakelijke Ancient Aliens YouTube-links die op deze sites geplaatst worden.

  ‘Stel je voor, dat het waar is…'[/quote]
  Wel Alle planeten ook wat wij de zon noemen (is gewoon een planeet gelijk de aarde).foto,s van nasa geven aan dat de achterzijde van de zon blauw is) zijn bewoond.En waarom moeten het mensachtigen zijn? En dan heb ik het niet over eencellige.En Anciënt aliens vermakelijk,s graad 0% educatief 100 % maar ieder zijn eigen mening.[/quote]

  Ik ben bang dat jou mening in deze niet zo heel zwaar telt. De zon is geen planeet maar een ster. En ondanks dat ik er van overtuigd ben dat er zeker wel ergens leven is. Acht ik de kans dat dat aan de achterkant van de zon is bijzonder klein… nogal warm daar.

  Ik ben bijzonder benieuwd waar je de wijsheid vandaan haalt dat de zon aan de “achterkant” blauw is vandaan haalt. De zon draait in ongeveer 25 dagen om zijn as. Dus de blauwe kleur zouden we regelmatig moeten kunnen zien.

  Ik hoop dat je niet echt vind dat de serie Ancient Aliens een educatieve serie is. Het enige educatieve is, dat je met out of de box denken een hoop geld kan verdienen. Waar hoeft het niet te zijn.
  Ik zal niet zeggen dat alles met een grote dikke duim verzonnen is (ik heb niet alle afleveringen gezien). Maar verdomde veel is wel zonder heel veel problemen te weerleggen. Geef de mensen uit de oudheid wat meer credits, niet alles is door Aliens gebouwd of bedacht.[/quote]
  De zon bewoond… *gniffel!*

  0 likes
 22. alles is dubbelzijdig in woord en beeld .
  u kan zelf bepalen wat voor u waar is omdat u de vrije wil hebt om denken en te oordelen enkel en alleen om uzelf goed te voelen . dus laat u door niemand lijden en voel gewoon aan waar voor de waarheid ligt . en net zoals de zon is er al iemand daar geweest om aan te voelen of het wel degelijk warm is ? of is het een soort straling die helemaal niet warm is maar pas hier op aarde warm aanvoelt . ?

  0 likes
 23. UItegaa[quote name=”shagademus”][quote name=”Cohindra”]Iedereen zijn of haar eigen planeet. Probleem opgelost!

  Als het waar is natuurlijk[/quote]

  Haha dat zou typisch een gedachte van een doorsnee mens zijn. Zo veel mogelijk exploïteren.[/quote]
  We hoeven maar nee Venezuiele te kijken om te zien dat dat niet werkt, de grote verlosser Chavez beloofde iedereen een stukje land, dat werd afgenomen van de grote producenten van het land. Nu hebben heel veel mensen hun eigen stukje land, maar nog meer mensen hebben honger en leven in armoe met deze socialitische gedachte. Het land is afgegleden naar randje afgrond, en zijn opvolger omarmt wederom ietsje meer het kapitalisme, de rekningen moeten immers betaald worden.

  Maar blijft staan als je iedereen een planeet/stukje land geeft, dat de absolute meerderheid zal vervallen in armoe en honger.

  Dat is pas menselijk, het verzorgen van de ander tot hij de dom is om voor zichzelf te zorgen, om vervolgens te wijzen naar de bedrijven die zogenaamd de overheid ertoe hebben gedwongen om zo sociaal te zijn, om vervolgens weer naar de overheid te kijken om de persoonlijke problemen op te lossen, wat zal resulteren in nog meer vrijheid.

  Nee iedereen een eigen planeet is een geweldig idee, het zal namelijk enkel hen overlaten die meer willen dan pure armoe.

  0 likes
 24. [quote name=”M. Brandenburg”]
  We hoeven maar nee Venezuiele te kijken om te zien dat dat niet werkt, de grote verlosser Chavez beloofde iedereen een stukje land, dat werd afgenomen van de grote producenten van het land. Nu hebben heel veel mensen hun eigen stukje land, maar nog meer mensen hebben honger en leven in armoe met deze socialitische gedachte.[/quote]

  dat zou kunnen. Dat bevestigd alleen maar dat de meesten niet zelf kunnen denken, noch samenwerken als ‘t nodig is.
  Een van de hoofdredenen waarom het hier zo slecht gaat op deze bol.

  0 likes
 25. “Sterrenkundigen hebben voor het eerst berekend dat alleen al in ons sterrenstelsel 8,8 miljard sterren zijn met aardachtige planeten in de bewoonbare zone.”
  Meten is weten, dus als ze klaar zijn met tellen, dan geloof ik het pas 😉

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

minister

Minister Schouten van Landbouw goede vriendjes met ‘hoofdschuldige aan stikstofprobleem’. Dit is schokkend

We eten in Nederland nauwelijks kalfsvlees, maar ...

stikstofprobleem

Iedereen zal me hierom verketteren, maar volgens mij is er geen stikstofprobleem. Ex-bestuurder doet boekje open

Iedereen zal me hierom verketteren, maar volgens ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.