Universum

ISON stelt wetenschap voor raadsel

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Komeet ISON, die over een maand een ontmoeting zal hebben met onze zon, stelt de vooraanstaande komeetdeskundige John Bortle voor een raadsel.

Hij is verbaasd over het voorkomen van ISON en zegt dat de meest recente foto’s er ‘erg vreemd’ uitzien.

“Je ziet een heldere, kleine komeet met een lange staart en een veel grotere, maar veel zwakkere en diffuse coma,” zei hij. “Mensen die grotere telescopen gebruiken, maken ook vaak opmerkingen over het vreemde voorkomen van ISON, terwijl mensen die relatief kleine telescopen en verrekijkers gebruiken een grotere, zwakke, uniforme komeetmassa zien. Deze komeet bevindt zich momenteel op een dusdanige afstand van de zon dat hij er niet zo uit zou moeten zien.”

Nog nooit zoiets gezien

Bortle heeft vele honderden kometen gevolgd, maar merkt nu op: “In 50 jaar tijd heb ik nog nooit een komeet gezien die er in dit stadium, waarin ISON de baan van de aarde doorkruist, zo uitzag.”

Op 19 oktober jongstleden werd ISON plotseling een stuk helderder, maar vier dagen later leek er al een einde te komen aan het spektakel. Komeet ISON leek langzamerhand uit te doven, waarop velen zich afvroegen wat er precies aan de hand was.

Gedraagt zich anders dan de doorsnee komeet

Op basis van waarnemingen van 4 september jongstleden blijkt dat ISON meer als een massief lichaam in plaats van een doorsnee ‘pluizige’ komeet reageert op de zon.

C/2012 S1 (ISON) zal de zon op 28 november naderen tot een afstand van 1,8 miljoen kilometer. ISON werd in september vorig jaar ontdekt door Vitali Nevski en Artyom Novichonok.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
biko steve
biko steve
8 jaren geleden

En, dus?
Reden genoeg om allerlei vergaande conclusies te trekken?

Kev
Kev
8 jaren geleden

Maar waarom is dit dan zo vreemd? En wat is eventueel een verklaring?
Och ja, mensen, dieren en planten zijn er ook in alle maten en vormen

pietje bell
pietje bell
8 jaren geleden

Hoe lang willen de zogenaamde deskundigen die poppenkast nog vol houden ? En desinformatie verspreiden.Nasa zwijgt in alle talen.Waarom ? Volgens mijn bescheiden mening weet nasa heel goed wat er aankomt,Dit is gewoon angst en paniek proberen te zaaien,Als het al een z,g komeet is word dezer op veilige afstand langs de aarde gestuurd.maar het is in ieder geval een mooi stukje te doorzichtig theater.

Nibber
Nibber
8 jaren geleden

Oeh, let op! Komen de verhalen weer dat er op die dag de wereld vergaat oid… zal je net zien!

Komeetje komt langs en hoep, daar komen de indianenverhalen!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

43
0
We lezen graag je reactie!x