Homepagina » Universum » ISON stelt wetenschap voor raadsel
ISON stelt wetenschap voor raadsel

ISON stelt wetenschap voor raadsel

Komeet ISON, die over een maand een ontmoeting zal hebben met onze zon, stelt de vooraanstaande komeetdeskundige John Bortle voor een raadsel.

Hij is verbaasd over het voorkomen van ISON en zegt dat de meest recente foto’s er ‘erg vreemd’ uitzien.

“Je ziet een heldere, kleine komeet met een lange staart en een veel grotere, maar veel zwakkere en diffuse coma,” zei hij. “Mensen die grotere telescopen gebruiken, maken ook vaak opmerkingen over het vreemde voorkomen van ISON, terwijl mensen die relatief kleine telescopen en verrekijkers gebruiken een grotere, zwakke, uniforme komeetmassa zien. Deze komeet bevindt zich momenteel op een dusdanige afstand van de zon dat hij er niet zo uit zou moeten zien.”

Nog nooit zoiets gezien

Bortle heeft vele honderden kometen gevolgd, maar merkt nu op: “In 50 jaar tijd heb ik nog nooit een komeet gezien die er in dit stadium, waarin ISON de baan van de aarde doorkruist, zo uitzag.”

Op 19 oktober jongstleden werd ISON plotseling een stuk helderder, maar vier dagen later leek er al een einde te komen aan het spektakel. Komeet ISON leek langzamerhand uit te doven, waarop velen zich afvroegen wat er precies aan de hand was.

Gedraagt zich anders dan de doorsnee komeet

Op basis van waarnemingen van 4 september jongstleden blijkt dat ISON meer als een massief lichaam in plaats van een doorsnee ‘pluizige’ komeet reageert op de zon.

C/2012 S1 (ISON) zal de zon op 28 november naderen tot een afstand van 1,8 miljoen kilometer. ISON werd in september vorig jaar ontdekt door Vitali Nevski en Artyom Novichonok.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

43 reacties

 1. En, dus?
  Reden genoeg om allerlei vergaande conclusies te trekken?

  0 likes
 2. Maar waarom is dit dan zo vreemd? En wat is eventueel een verklaring?
  Och ja, mensen, dieren en planten zijn er ook in alle maten en vormen

  0 likes
 3. Hoe lang willen de zogenaamde deskundigen die poppenkast nog vol houden ? En desinformatie verspreiden.Nasa zwijgt in alle talen.Waarom ? Volgens mijn bescheiden mening weet nasa heel goed wat er aankomt,Dit is gewoon angst en paniek proberen te zaaien,Als het al een z,g komeet is word dezer op veilige afstand langs de aarde gestuurd.maar het is in ieder geval een mooi stukje te doorzichtig theater.

  0 likes
 4. Oeh, let op! Komen de verhalen weer dat er op die dag de wereld vergaat oid… zal je net zien!

  Komeetje komt langs en hoep, daar komen de indianenverhalen!!

  0 likes
 5. Wat ik al eerder neertikte hier: Deze komeet is uit elkaar aan het vallen.

  0 likes
 6. Op dit moment zijn er 4 kometen n.l ISON, Encke,Lovejoy en LINEAR. Vooral de laatstgenoemde schijnt erg helder geworden.
  Al deze kometen liggen in hetzelfde nachtdeel(ten Oosten), Lovejoy helemaal rechtsboven ten opzichte van de andere 3 kometen. ISON zou je mogelijk 28 november met het blote oog kunnen zien rond 04:00, een stuk bóven de Maan (die dan 29% zichtbaar is)Ongeveer half november zal de helderheid van ISON zijn gestegen tot magntiude 6, de limiet voor het blote oog.
  Hopelijk dat het dan een heldere hemel is dan sta ik klaar met telescoop en camera.

  0 likes
 7. ”Deze komeet bevindt zich momenteel op een dusdanige afstand van de zon dat hij er niet zo uit zou moeten zien.”

  Alsof er vaststaat hoe een komeet in een dergelijke situatie zich moet gedragen. Er zit nogal een verschil tussen verschillende kometen (massa, materiaal, etc)

  Niet zo janken, het is maar een komeet, die zien we wel vaker.

  0 likes
 8. [quote name=”Nibber”]Oeh, let op! Komen de verhalen weer dat er op die dag de wereld vergaat oid… zal je net zien!

  Komeetje komt langs en hoep, daar komen de indianenverhalen!![/quote]
  wanneer je beter op de berichtgeving zou hebben gelet, dan wis je dat deze komeet interessant is voor de mensen die het leuk vinden daar deze zeer helder en mogelijk overdag duidelijk zichtbaar zal zijn. en dat heeft niks met indianenverhalen te maken maar met berekeningen van astronomen.

  0 likes
 9. uh ja als dat rotsblok nu kan neerstorten zonder schade aan te richten dan kunnen ze er hier op aarde nog de bruikbare mineralen uit halen denk bijvoorbeeld aan goud en ijzer dat in vrijwel alle kometen en ander ruimte puin zit

  0 likes
 10. Adrian Reid Navarro

  Waarom zijn er zoveel mensen die alles af lopen te kraken hier?!
  Waarom kom je dan op deze site?
  Deze site is om mensen te informeren over het ongeloofelijke, maar toch zie ik zoveel mensen die alles afkraken, hun geest niet verruimen en al helemaal niet kritisch nadenken.

  Ik weet het ook niet wat het is, maar weet wel dat het iets heel oongewoonlijks is, wat heel dicht langs de aarde komt op een hele belangrijke tijd voor onze wereld!

  Dus ja, waarom zouden het niet de aliens kunnen zijn die ons hebben geschapen en naar de aarde komen om ons voor eens en voor altijd te redden van de kwade mensen op de wereld? Of in ieder geval om contact met ons te maken, zodat de mensheid in een klap bewust is.

  0 likes
 11. Je kunt zeggen wat je wilt, maar aan deze “komeet” zit een luchtje.
  Je ziet, hoort en leest helemaal niets over deze komeet, waarvan vorig jaar nog werd gezegd, dat het de komeet van de eeuw zou worden. Gaandeweg werd de informatie steeds minder, en nu zwijgt NASA in alle toonaarden. Je moet toegeven dat dat wel wat opvallend is. Toen komeet Halley 27 jaar geleden langs kwam, werd er veel meer over gesproken, en dat in een tijd, waarin internet nog niet bestond zoals nu. Wie zullen het wel zien…., over een paar weken zullen we het weten.

  0 likes
 12. [quote name=”Adrian Reid Navarro”]Waarom zijn er zoveel mensen die alles af lopen te kraken hier?!
  Waarom kom je dan op deze site?
  Deze site is om mensen te informeren over het ongeloofelijke, maar toch zie ik zoveel mensen die alles afkraken, hun geest niet verruimen en al helemaal niet kritisch nadenken.

  Ik weet het ook niet wat het is, maar weet wel dat het iets heel oongewoonlijks is, wat heel dicht langs de aarde komt op een hele belangrijke tijd voor onze wereld!

  Dus ja, waarom zouden het niet de aliens kunnen zijn die ons hebben geschapen en naar de aarde komen om ons voor eens en voor altijd te redden van de kwade mensen op de wereld? Of in ieder geval om contact met ons te maken, zodat de mensheid in een klap bewust is.[/quote]

  Persoonlijk kom ik hier niet om alles af te kraken. Ik kom hier voor nieuwe informatie. Informatie, geen desinformatie. En veel van wat er hier gepubliceerd wordt is niet op feiten gestoeld, maar op hoop, vrees, fantasie, etc. Ik denk dat de mensen die ‘alles afkraken’ JUIST kritisch nadenken omdat ze niet klakkeloos aannemen dat onverklaarbare zaken per definitie met hogere machten of met buitenaardse intelligentie te maken hebben. Wat jij noemt ‘je geest verruimen’.

  In dit geval: het zouden inderdaad aliens kunnen zijn, laten we vooral niets uitsluiten. En ik zou het ook te gek vinden. Maar ik zie geen reden daar van uit te gaan. Er is simpelweg geen enkele aanleiding toe.

  0 likes
 13. [quote name=”nunki”]Wat ik al eerder neertikte hier: Deze komeet is uit elkaar aan het vallen.[/quote]
  dit is juist

  0 likes
 14. [quote name=”StefanZ”]Je kunt zeggen wat je wilt, maar aan deze “komeet” zit een luchtje.
  Je ziet, hoort en leest helemaal niets over deze komeet, waarvan vorig jaar nog werd gezegd, dat het de komeet van de eeuw zou worden. Gaandeweg werd de informatie steeds minder, en nu zwijgt NASA in alle toonaarden. Je moet toegeven dat dat wel wat opvallend is. Toen komeet Halley 27 jaar geleden langs kwam, werd er veel meer over gesproken, en dat in een tijd, waarin internet nog niet bestond zoals nu. Wie zullen het wel zien…., over een paar weken zullen we het weten.[/quote]

  Inderdaad!!
  De mensen die dat niet zien die zijn of naief of hebben geen onderzoek gedaan.

  Het is namelijk geen gewone komeet en dat wil niet gelijk zeggen dat het einde van de wereld er aankomt.

  Jammer dat er zo weinig inhoudelijk reacties zijn waardoor we gezamenlijk meer over deze komeet te weten kunnnen komen.

  Ik vind het gewoon interessant 🙂 en volg deze al een paar maanden.
  Het is geen gewone komeet en ik verbaas me er ook over dat er zo weinig over gemeld word….

  0 likes
 15. Komeet ISON is geen doem komeet, tenminste ik lees er totaal niets van/over. Het is gewoon komeet die waarschijnlijk veel groter is dan een doorsnee komeet en vlak langs de aarde/zon voorbij zal gaan. Na dit evenement zal iedereen weer alles vergeten en alle desinformatie weer ingeslikt worden en kunnen we weer rustig gaan slapen. Waar komen die doem verhalen toch vandaan?
  Ik las dit: http://www.huffingtonpost.com/david-j-eicher/how-to-see-comet-ison-thi_b_4183748.html

  Ik las niet dat Aliens ons kwamen redden of een UFO zal landen.

  0 likes
 16. Steve Rother zegt het volgende over ISON in het onderstaande filmpje: ISON is starseeding the earth.

  http://www.youtube.com/watch?v=XPZNQgSxFiU

  0 likes
 17. Is toch wel één en ander te vinden hoor, over deze komeet. Gewoon YouTube googlen op Ison. Je kunt er ook Ison 2013 van maken of Ison 2013 update, dan krijg je meer info over waar wanneer enzo.
  En ja, helemaal mee eens dat NASA weinig info geeft, shutdown kwam op heel goed moment want toen zou Ison langs Mars komen alwaar NASA mee kon kijken en nee hoor, shutdown dus mooi nix (typisch NASA) en nu vraagt men zich af wat er met Mars is gebeurd (helderheid ineens veel sterker, andere uitstraling) terwijl de NASA waarschijnlijk precies weet wat er gebeurde met Mars toen Ison langskwam(dacht toch wel dat zijzelf wel beeld hadden; willen ze alleen niet met ons delen) Ben wel heel benieuwd of Ison nou Wormwood uit de bijbel is (Nibiru/Herculobus)maar daar komen we december wel achter, want mocht de nieuwe paus Rome gaan ontruimen én dit aankondigen terwijl er 2 zonnen aan de hemel staan, dan krijgt Nostradamus ook nog gelijk met zijn voorspelling hierover.De laatste paus is dit al dus ben benieuwd; november Ison zichtbaar (als tweede zon zoals NASA verkondigde)en december de paus met 2 zonnen?!?

  0 likes
 18. Wel toevallig dat NASA technische problemen ondervind waardoor ze geen foto kunnen tonen.. Ik heb namelijk een site gezien waar men een schilder liet komen om de maan te schilderen, waarop men dan live uitzending lag te filmen… dus ze kunnen ons wijsmaken wat ze willen.

  0 likes
 19. [quote name=”StefanZ”]Je kunt zeggen wat je wilt, maar aan deze “komeet” zit een luchtje.
  Je ziet, hoort en leest helemaal niets over deze komeet, waarvan vorig jaar nog werd gezegd, dat het de komeet van de eeuw zou worden. Gaandeweg werd de informatie steeds minder, en nu zwijgt NASA in alle toonaarden. Je moet toegeven dat dat wel wat opvallend is. Toen komeet Halley 27 jaar geleden langs kwam, werd er veel meer over gesproken, en dat in een tijd, waarin internet nog niet bestond zoals nu. Wie zullen het wel zien…., over een paar weken zullen we het weten.[/quote]
  Dat je er niets over hoort ligt toch echt aan jezelf. Nasa’s eigen Hubblesite heeft een Blog waar regelmatig nieuws op wordt geplaatst:
  http://hubblesite.org/hubble_discoveries/comet_ison
  De Hubble heeft begin oktober een nieuwe opname van ISON gemaakt. SDO, STEREO, SOHO, Swift, Messenger, Spitzer en Chandra zijn allemaal geprepareerd om ISON waar te nemen als die in hun bereik komt. Verschillende astronomische nieuwssites berichten regelmatig over ISONSteeds meer amateurastronomen fotograferen ISON. Op Spaceweather.com vind je dagelijks nieuwe foto’s. En als ISON de voorpagina’s niet meer haalt dan komt dat omdat de helderheid bijna twee volle magnitudes is achtergebleven bij de verwachtingen van vorig jaar. Maar dat is niets bijzonders voor een nieuwe komeet, dat zijn net katten: ze hebben een staart en ze doen waar ze zin in hebben. Andere “kometen van de eeuw” zijn ISON voorgegaan, zoals Kohoutek in 1973. Halley 1986 viel ook behoorlijk tegen. Voor wie de laatste helderheidsmetingen van Lovejoy, ISON, Encke en de zojuist geexplodeerde LINEAR van week tot week wil volgen deze link:
  http://www.aerith.net/comet/weekly/current.html
  Overigens zal geen van deze kometen met het blote oog zichtbaar worden, je hebt zeker een verrekijker nodig, hopelijk met uitzondering van ISON een paar dagen voor en na zijn Periheliumpassage op 28 november.

  0 likes
 20. [quote name=”eduard”]uh ja als dat rotsblok nu kan neerstorten zonder schade aan te richten dan kunnen ze er hier op aarde nog de bruikbare mineralen uit halen denk bijvoorbeeld aan goud en ijzer dat in vrijwel alle kometen en ander ruimte puin zit[/quote]
  ISON komt niet dichterbij dan 63 miljoen km van de Aarde

  0 likes
 21. [quote name=”Siri”]Is toch wel één en ander te vinden hoor, over deze komeet. Gewoon YouTube googlen op Ison. Je kunt er ook Ison 2013 van maken of Ison 2013 update, dan krijg je meer info over waar wanneer enzo.
  En ja, helemaal mee eens dat NASA weinig info geeft, shutdown kwam op heel goed moment want toen zou Ison langs Mars komen alwaar NASA mee kon kijken en nee hoor, shutdown dus mooi nix (typisch NASA) en nu vraagt men zich af wat er met Mars is gebeurd (helderheid ineens veel sterker, andere uitstraling) terwijl de NASA waarschijnlijk precies weet wat er gebeurde met Mars toen Ison langskwam(dacht toch wel dat zijzelf wel beeld hadden; willen ze alleen niet met ons delen) Ben wel heel benieuwd of Ison nou Wormwood uit de bijbel is (Nibiru/Herculobus)maar daar komen we december wel achter, want mocht de nieuwe paus Rome gaan ontruimen én dit aankondigen terwijl er 2 zonnen aan de hemel staan, dan krijgt Nostradamus ook nog gelijk met zijn voorspelling hierover.De laatste paus is dit al dus ben benieuwd; november Ison zichtbaar (als tweede zon zoals NASA verkondigde)en december de paus met 2 zonnen?!?[/quote]
  Ik kijk dagelijks naar Mars (als het helder is) en ik heb niets zien veranderen, alle opnamen die rond 1 oktober zijn gemaakt laten daar ook niets van zien (zie onder andere de fotogalerij op spaceweather.com of http://blog.theskylive.com/) dus wie zijn die “men” die zich iets zouden afvragen? Bovendien heeft de NASA wel degelijk beelden vrijgegeven die door de Curiosity van ISON zijn gemaakt, alleen stelde dat weinig voor. NASA heeft nooit gezegd dat ISON een tweede Zon zou worden. De meest optimistische schattingen hadden het in september vorig jaar over een magnitude van -14, net iets helderder dan de volle maan (en dat lijkt ISON nu bij lange na niet te halen). De Zon is nog bijna een miljoen maal helderder.

  0 likes
 22. [quote name=”RjSeeker”]Komeet ISON is geen doem komeet, tenminste ik lees er totaal niets van/over. Het is gewoon komeet die waarschijnlijk veel groter is dan een doorsnee komeet en vlak langs de aarde/zon voorbij zal gaan. Na dit evenement zal iedereen weer alles vergeten en alle desinformatie weer ingeslikt worden en kunnen we weer rustig gaan slapen. Waar komen die doem verhalen toch vandaan?
  Ik las dit: http://www.huffingtonpost.com/david-j-eicher/how-to-see-comet-ison-thi_b_4183748.html

  Ik las niet dat Aliens ons kwamen redden of een UFO zal landen.[/quote]
  ISON is niet groter dan een doorsnee-komeet. Met ca. 5 km diameter is ISON zelf een doorsnee-komeet. ISON gaat niet vlak langs de Aarde (minimale afstand is 63 miljoen km). ISON gaat wel vlak langs de Zon, en daardoor wordt ie even erg helder (als ie ‘t al overleeft).

  0 likes
 23. [quote name=”Onbekende”]Wel toevallig dat NASA technische problemen ondervind waardoor ze geen foto kunnen tonen.. Ik heb namelijk een site gezien waar men een schilder liet komen om de maan te schilderen, waarop men dan live uitzending lag te filmen… dus ze kunnen ons wijsmaken wat ze willen.[/quote]
  NASA heeft twee Hubble-foto’s (mei en oktober) een Spitzer-opname(juni) en opnamen met de HiRISE van de MarsReconnaisanceOrbiter (rond 1 oktober) (niet de Curiosity) gepubliceerd. En als je de NASA niet vertrouwt: pak een verrekijker en kijk zelf. ISON moet met een magnitude van 7,9 met een 10×50 ondertussen te vinden zijn.

  0 likes
 24. Alles nog even laten bezinken ,en op een rijtje gezet.De eindtijd is nu.In de tijd van Atlantis en Lemuria waren er twee manen,dus het zou helemaal niet onmogelijk zijn,dat er 2 nieuwe manen horende bij de nieuwe tijd.Met de z,g komeet meekomen ,en dezer onze oude maan mee terug op sleeptouw neemt.De aarde is aan het uitzetten wordt groter dus zouden 2 manen goed in het nieuwe plaatje passen,

  0 likes
 25. Adrian Reid Navarro

  [quote name=”Laurens”]

  Persoonlijk kom ik hier niet om alles af te kraken. Ik kom hier voor nieuwe informatie. Informatie, geen desinformatie. En veel van wat er hier gepubliceerd wordt is niet op feiten gestoeld, maar op hoop, vrees, fantasie, etc. Ik denk dat de mensen die ‘alles afkraken’ JUIST kritisch nadenken omdat ze niet klakkeloos aannemen dat onverklaarbare zaken per definitie met hogere machten of met buitenaardse intelligentie te maken hebben. Wat jij noemt ‘je geest verruimen’.

  In dit geval: het zouden inderdaad aliens kunnen zijn, laten we vooral niets uitsluiten. En ik zou het ook te gek vinden. Maar ik zie geen reden daar van uit te gaan. Er is simpelweg geen enkele aanleiding toe.[/quote]

  Luister je kan me van alles verwijten, maar niet dat ik klakkeloos dingen geloof.
  Heb je de bijbel wel eens gelezen? Daarin staat aan het einde der tijden iets of iemand naar de aarde zal komen om de goede mensen te verlossen van het kwaad. Ik heb het dus totaal niet over een doemcenario. Natuurlijk is het wel doemcenario voor de gierige, oneerleke en onrechtvaardige mensen hier op aarde!
  En heb je wel eensw na gedacht over waar de Mensheid vandaan komt? Want als je gelooft dat we geëvolueert zijn tot de mens, heb je dus duidelijk niet kritisch nagedacht.
  Ik bedoel de hele wereld was in balans, tot dat de mensen langs kwamen.
  Denk het ongeloofelijke, want het leven is ongeloofelijk!

  0 likes
 26. [quote name=”Nibber”]Komeetje komt langs en hoep, daar komen de indianenverhalen!![/quote]

  Ja, dat zou best eens zo kunnen zijn..

  Comet ISON the Hopi Indian Blue Star:
  http://www.youtube.com/watch?v=AwDesOsMUN0

  0 likes
 27. Yep , Een heleboel AMATEUR astronomen berichten het een en ander, maar NASA houdt zijn mond stijf dicht. Hubble heeft begin oktober een fotootje gemaakt. Begin oktober…het is nu 5 weken later. EEN foto in vijf weken tijd, voor de komeet van de eeuw, is wel wat magertjes vind je niet. Alle andere “recente” foto’s zijn van nog langer terug.De andere satellieten zijn al lang in staat om ISON waar te nemen, maar staat nog steeds in de “aanslag”. Geloof je het zelf? De helderheid is achter gebleven op dat wat voorspeld is. Hoe kan dat nou. Elke komeet heeft ong. dezelfde levensloop. Kan wat verschillen, maar TWEE volle magnitude ernaast zitten, is wel ERG veel.

  0 likes
 28. Ik word altijd een beetje geïrriteerd, wanneer mensen met een boekje gaan gooien, omdat DAAR de waarheid in zou staan. Als iets onbetrouwbaar is, is het wel een door de mens geschreven boekje. Het geloof (God, Allah, Zeus enz.) bestaat niet, en is verzonnen door macht wellustige mensen, die het onwetende volk op die manier wilden onderdrukken.

  0 likes
 29. [quote name=”Adrian Reid Navarro”]

  Luister je kan me van alles verwijten, maar niet dat ik klakkeloos dingen geloof.
  Heb je de bijbel wel eens gelezen? Daarin staat aan het einde der tijden iets of iemand naar de aarde zal komen om de goede mensen te verlossen van het kwaad. Ik heb het dus totaal niet over een doemcenario. Natuurlijk is het wel doemcenario voor de gierige, oneerleke en onrechtvaardige mensen hier op aarde!
  En heb je wel eensw na gedacht over waar de Mensheid vandaan komt? Want als je gelooft dat we geëvolueert zijn tot de mens, heb je dus duidelijk niet kritisch nagedacht.
  Ik bedoel de hele wereld was in balans, tot dat de mensen langs kwamen.
  Denk het ongeloofelijke, want het leven is ongeloofelijk![/quote]

  “… maar niet dat ik klakkeloos dingen geloof. Heb je de Bijbel wel eens gelezen”
  – Lol, zelf vinden dat je dingen niet klakkeloos gelooft, en dan met de bijbel aankomen als voorbeeld?!? Nog zo’n fraai stuk sluitend bewijs. Heb je enig idee hoe zeer je jezelf tegenspreekt?

  “Ik heb het dus totaal niet over een doemcenario.”
  – Ik ook niet. Ik heb het over geen enkel scenario, OMDAT WE HET NIET WETEN.

  “Want als je gelooft dat we geëvolueert zijn tot de mens, heb je dus duidelijk niet kritisch nagedacht. Ik bedoel de hele wereld was in balans, tot dat de mensen langs kwamen.”
  – Dus omdat wij als soort iets te succesvol zijn en de aarde aan het uitputten zijn is evolutie niet mogelijk? Dat moet je toch echt eens toelichten, ik zie geen verband.

  0 likes
 30. [quote name=”StefanZ”]Ik word altijd een beetje geïrriteerd, wanneer mensen met een boekje gaan gooien, omdat DAAR de waarheid in zou staan. Als iets onbetrouwbaar is, is het wel een door de mens geschreven boekje. Het geloof (God, Allah, Zeus enz.) bestaat niet, en is verzonnen door macht wellustige mensen, die het onwetende volk op die manier wilden onderdrukken.[/quote]

  je hebt gelijk.

  Ik word overingens ook altijd een beetje geïriteerd over alle onzin die er over de nasa geschreven wordt hier 🙂

  0 likes
 31. Adrian Reid Navarro

  [quote name=”StefanZ”]Ik word altijd een beetje geïrriteerd, wanneer mensen met een boekje gaan gooien, omdat DAAR de waarheid in zou staan. Als iets onbetrouwbaar is, is het wel een door de mens geschreven boekje. Het geloof (God, Allah, Zeus enz.) bestaat niet, en is verzonnen door macht wellustige mensen, die het onwetende volk op die manier wilden onderdrukken.[/quote]

  Duidelijk heb jij dat boekje niet gelezen, ik overigens ook niet, maar heb me er wel erg in verdiept én heeeeeel kritisch over nagedacht. Het boekje leert je hoe een goed mens te zijn en een goed leven te LEVEN! Helaas heeft onze samenleving dit allemaal achter zich gelaten, precies zoals in het boekje vermeld staat.
  Ik was altijd heel skeptisch over het boekje, maar heb wel een moraal en weet wat goed en kwaad is.
  Pas nadat ik m’n eigen theoriën heb gemaakt over het leven heb ik het vergeleken met het boekje. En wat blijkt we denken precies het zelfde, maar verteld het boekje het net op een andere manier.
  Nu noem ik me voor alsnog geen christenen, maar deel wel min of meer het zelfde idee met ze.

  Lees de 10 geboden, en als je het dan nogsteeds bullshit vind ben je een slecht persoon zonder een goed moraal.

  Nogmaal ik zeg ook niet dat dit het is, het is maar een theorie, net als de evolutie theorie en big bang theorie.

  0 likes
 32. Adrian Reid Navarro

  Oke ik weet niet eens waarom ik hier op in ga, want blijkbaar doe je niet eens de moeite om de bijbel te begrijpen. Jammer..
  Daar gaan we dan!

  “Lol, zelf vinden dat je dingen niet klakkeloos gelooft, en dan met de bijbel aankomen als voorbeeld?!? Nog zo’n fraai stuk sluitend bewijs. Heb je enig idee hoe zeer je jezelf tegenspreekt?”
  -Ik neem de bijbel niet klakkeloos over! Ik heb zelf eerst mijn eigen theoriën gemaakt, met aliens in gedachten, en daarna vergeleken met de bijbel. Wat blijkt ik zie veeel overeenkomsten. En toch ben ik tot de dag van vandaag kritisch over de bijbel, omdat sommige dingen anders worden beschreven dan hoe ik ze zie. Dus nogmaals ik neem de bijbel niet klakkeloos over, en ben ook geen christenen!

  “Ik ook niet. Ik heb het over geen enkel scenario, OMDAT WE HET NIET WETEN.”
  – Precies we weten het niet, als je de bijbel niet gelezen hebt..
  Ik weet WEL dat er veel oorlog, armoede, aardbevingen, tsunamies en trompetgeschal is. Precies zoals de eindtijd in de bijbel word omschreven.
  En voor als je het nog niet wist: een scenario is een scenario, er kan ook wat anders gebeuren, maar daar heb ik jou niet over gehoord.

  “Dus omdat wij als soort iets te succesvol zijn en de aarde aan het uitputten zijn is evolutie niet mogelijk? Dat moet je toch echt eens toelichten, ik zie geen verband.”
  – Ten eerste geloof ik wel in evolutie, maar niet dat het tot de mensheid heeft geleid.
  Voor dat de mens op aarde werd gezet was al het leven op aarde in balans. er werd niks verspild, ALLES had één nut voor een ander dier of organisme.
  Toen was er de mens, en verspillen we, is er geen balans, en hebben we al helemaal geen nut voor de rest van het leven op aarde. Waar o waar zou de evolutie hebben bedacht om z’n spelregels te veranderen ?

  Nou jij weer 😉

  Ps: ik ben dus geen christen als dat nog niet duidelijk was.

  0 likes
 33. [quote name=”StefanZ”]Yep , Een heleboel AMATEUR astronomen berichten het een en ander, maar NASA houdt zijn mond stijf dicht. Hubble heeft begin oktober een fotootje gemaakt. Begin oktober…het is nu 5 weken later. EEN foto in vijf weken tijd, voor de komeet van de eeuw, is wel wat magertjes vind je niet. Alle andere “recente” foto’s zijn van nog langer terug.De andere satellieten zijn al lang in staat om ISON waar te nemen, maar staat nog steeds in de “aanslag”. Geloof je het zelf? De helderheid is achter gebleven op dat wat voorspeld is. Hoe kan dat nou. Elke komeet heeft ong. dezelfde levensloop. Kan wat verschillen, maar TWEE volle magnitude ernaast zitten, is wel ERG veel.[/quote]
  Hoe kun je in goede rede beweren dat alle kometen ongeveer dezelfde levensloop hebben? Het wordt tijd dat je je daar eens in gaat verdiepen. Kometen zijn berucht om hun slechte voorspelbaarheid. Op de website http://www.aerith.net/comet/weekly/current.html vind je enkele tientallen kometen en ik nodig je uit eens op een paar kometen te klikken en dan zul je zien dat er geen twee dezelfde lichtkromme hebben. Bij diverse kometen staat een opmerking over een plotselinge helderheidsverandering of een tegenvallende helderheid. Vandaar ook de quote van de bekende kometenjager Levy: kometen zijn net katten: ze hebben een staart en doen waar ze zin in hebben.
  Vertel me eens welke van de genoemde ruimtetelescopen allang naar ISON had kunnen kijken? Ze hangen naar de Zon te kijken of draaien om Mercurius en zijn geen van alle ontworpen om ISON waar te nemen. En dan: ISON is best interessant, maar het enige wat er bijzonder aan is is zijn baan zo vlak langs de zon en de daardoor verwachte helderheid. Voor astronomen is het de zoveelste komeet en die zijn er niet blij mee als de kostbare waarneemtijd van Hubble telkens wordt onderbroken om weer een foto van ongeveer hetzelfde te maken. Daar zijn aardse telescopen nu ook prima toe in staat.

  0 likes
 34. Adrian Reid Navarro.

  Ach…De Bijbel is een leuk verhalen boek, voor bij het haardvuur, met dezelfde lading als de sprookjes van Grimm. Zelfs de kerk relativeert de verhalen die er in staan, en zegt, dat je de verhalen niet te letterlijk moet nemen. Lekker makkelijk, wanneer duidelijk wordt, dat de aarde ouder is dan 6000 jaar, zeggen dat je die jaren “anders” moet lezen, zodat het weer een beetje klopt. Zo ken ik er nog wel een paar. Dat je het niet hebt gelezen, maar je er wel in hebt verdiept, begrijp ik niet helemaal. Als je je er in verdiept hebt, moet je hem ook hebben gelezen, anders heeft die opmerking geen zin. Het besef van goed en kwaad, is iets dat wordt aangeleerd. Het feit dat we monogaam zijn bijvoorbeeld, is helemaal niet natuurlijk, maar is ons opgedrongen door het geloof. Het geloof heeft meer kwaad gedaan dan goed (denk recentelijk maar aan het kindermisbruik, of aan de sterfte gevallen in de “biblebelt” van afgelopen week). Mensen die zogenaamd dat boekje volgen, omdat daar in staat hoe we moeten/mogen leven. Het zou verboden moeten worden…

  0 likes
 35. Het laatste offplanet nieuws…Ison is geen komeet…maar een Mega Starship van het Andromida starsystem. En is nu uit het oog, achter Mars geparkeerd.En is veel groter dan de 2000 mijlen tellende schip The New Jerusalem die lang voor Venus hing.Ook die heeft een nieuwe lokatie en is ook als Mega Orb gezien.Recentelijk telde men nog 8 andere moeder Lichtschepen/steden.Yes… our Brothers en Sisters are watshing us. Aldus Saint Germain on Hollowearthnetwork.com

  0 likes
 36. ISON,is een KOMEET met een massieve kern,er wordt beweerd dat het de AARDE uit zijn baan zal trekken,,POOLSHIFTING tot gevolg,,ook wordt beweerd dat als de KOMEET om de ZON gaat en weer terug komt, de AARDE in zijn staart komt met als gevolg ,,VUURBALLEN(VUURWERK)de KOMEET heeft een diameter van 5 kilometer meter,,die van de DINOSAURUS was 2 kilometer meter,, de baan om de ZON is een gemiddelde schatting door alle ASTRONOMEN gedaan,die zich daar mee bezighouden,dus de baan van de KOMEET kan wel eens heel anders gaan,,wel spannende tijden breken aan,,volgende SHUTDOWN 7 FEBRUARI 2014, dus beter nog eventjes genieten van het LEVEN,
  Hoezo? ben je uitverkoren om in deze tijd te mogen LEVEN,We hebben iemand als een JEZUS nodig ,om de hete Kastanjes voor ons uit het vuur te halen,want de KAPITEIN verlaat als laatste het SCHIP toch?.Misschien is ISON een RUIMTE SCHIP + 2 kleintjes met JEZUS aanboord,en komen ze 144000 mensen van de AARDE halen en mogen ze van afstand zien hoe wij het loodje gaan leggen,dus je kan maar beter EXTRA je best doen om van het LEVEN te GENIETEN.Hier nog een gedichtje voor iedereen,,, LIEFDE is de hoogste Goed aan de MENS gegeven,LIEFDE is wat LEVEN doet van ontroering beven,LIEFDE is alles LIEFDE is GOD,het maakt van armen rijken,zonder LIEFDE wat was het lot het zou op niets gelijken,GEEST van LIEFDE leid ons voort doordring ons van uw WEZEN,dan wachten wij ook onverstoord het einde zonder VREZEN,en zei het LEVEN kort of lang GODS LIEFDE maakt geen sterven bang.

  0 likes
 37. Komeet Ison is GEEN komeet mensen! Ison is namelijk een planeet, Planet X / Niburu / Nibiru. Ison heeft een ‘vleugels’, het zijn van die staarten om de planeet die op vleugels lijken. Niburu is nu achter Mars en de manen van Mars vertonen nu erg rare activiteit. Ook is er een maan van Niburu uit de baan van Niburu in de baan van Mars gekomen. Wanneer Niburu langs de aarde komt (nadat het langs de zon is geweest) zal er hoogst waarschijnlijk een pool verschuiving gebeuren. Dit zal voor een verduistering zorgen, geen paniek, de verduistering is gewoon dat er geen stroom meer is, je zult niet blind worden 🙂 Door de magnetische velden van Niburu zullen alle electrische apparaten worden verwoest, tenzij ze worden beschermd door een faraday cage / kooi van faraday. Het is belangrijk dat we ons voorbereiden, ook is het belangrijk om te weten… Om te weten dat velen zullen sterven, ook zullen we DIRECT contact met aliens krijgen. Dit kan positief zijn, of negatief. In de tijd van de Egyptenaren kwam Niburu ook langs, toen werden er ook allemaal piramides gebouwd. Best aardig van die aliens, maar ook was er een alien pharao geworden. Of dit goed is of niet, het iz belangrijk om te weten en om te accepteren dat wij de komende jaren heel waarschijnlijk niet meer de dominante soort op aarde zullen zijn. Ik wens jullie allemaal succes met het voorbereiden en ik hoop dat de meesten van ons zullen overleven en dat wij dominant op deze wereld blijven, ook dat de illuminati word uitgeroeid! Ik ben bezig met voorbereiden en trainen, ik zal het hopelijk overleven!

  0 likes
 38. @anoniem:
  Waardoor zien we die vleugels niet op de foto’s?
  Ik heb niets gemerkt van rare activiteit van mars of zijn manen of een extra maan. Toch houd ik dagelijks de astronomische nieuwssites bij. Wat is je bron?
  Als ISON(Niburu) nu achter Mars is, wat zie ik dan door mijn telescoop op de plek waar ik denk dat ik ISON zie?
  Hoe kan een object, zelfs al zou het een planeet zijn, op 63 miljoen km afstand iets merkbaars op Aarde veroorzaken? Mars en Venus passeren ieder jaar op kleinere afstand!
  @godajo26:
  De baan is geen gemiddelde schatting (alsof ze allemaal maar wat roepen en je daar een gemiddelde van uitrekent). De voorspelde baan is gebaseerd op nauwkeurige berekeningen. Zelfs lichte storingen door bijv Jupiter zijn in de berekeningen betrokken. Vandaar ook dat ISON al sinds september vorig jaar precies is te vinden waar hij zou moeten staan. De onnauwkeurigheid in de berekening bedraagt hoogstens 1%.
  De Aarde komt niet in de staart. Rond 14 januari passeren we op miljoenen kilometers afstand de baan van ISON, waar deze 3,5 maand eerder misschien wat stof en gas heeft achtergelaten. Dat zou een bescheiden meteorenregen zoals de jaarlijks terugkerende PerseIden of Geminiden kunnen opleveren, al zijn de deskundigen niet optimistisch. Geen vuurbollen-regen in elk geval.
  De planetoïde (geen komeet)die 65 miljoen jaar geleden insloeg had een geschatte diameter van 10 km, geen 2.

  0 likes
 39. scientias.nl/niet-een-planetoide-maar-komeet-werd-dinos-fataal,,,
  Hoe kan het zijn dat er vele observatoriums, media mensen, NASA en vele pro en amateur astronomen,,weinig foto,s en videos plaatsen op internet over KOMEET ISON,,,uiteraard met recent beeld materiaal,daarnaast als ISON achter de ZON langs gaat,kan de koers anders zijn, als dat wat er wordt aangegeven(berekeningen),een KOMEET is onvoorspelbaar,zeker als het om de ZON heen gaat,electrische magnetische velden enz maken de KOMEET onvoorspelbaar

  0 likes
 40. [quote name=”godajo26″]scientias.nl/niet-een-planetoide-maar-komeet-werd-dinos-fataal,,,
  Hoe kan het zijn dat er vele observatoriums, media mensen, NASA en vele pro en amateur astronomen,,weinig foto,s en videos plaatsen op internet over KOMEET ISON,,,uiteraard met recent beeld materiaal,daarnaast als ISON achter de ZON langs gaat,kan de koers anders zijn, als dat wat er wordt aangegeven(berekeningen),een KOMEET is onvoorspelbaar,zeker als het om de ZON heen gaat,electrische magnetische velden enz maken de KOMEET onvoorspelbaar[/quote]
  het enige dat niet onvoorspelbaar is aan een komeet is zijn baan

  0 likes
 41. scientias.nl/niet-een-planetoide-maar-komeet-werd-dinos-fataal,,,
  gelezen, klinkt niet onredelijk, maar er wordt geen tijdschrift als bron genoemd en ik kan nergens het gepubliceerde peer-reviewed artikel vinden, noch eventuele reacties met kritiek daarop. mijn eigen reactie was in eerste instantie dat er aan een komeet ook nog steeds bezwaren kleven. zo is de kans op een komeet van 10 km die ook nog inslaat kleiner dan een planetoïde van 10 km. en in tegenstelling tot meteorieten weten we eigenlijk nog bar weinig van de rotsachtige samenstelling van kometen omdat ik geen publicatie kan vinden kan ik ook niet beoordelen of hun analyse van de Iridium-concentratie-metingen klopt. voorlopig dus maar even afwachten tot de wetenschappelijke peer-review zijn werk heeft gedaan. tot die tijd geef ik ze het voordeel van de twijfel want hun argumenten waren goed. misschien dus toch een komeet inderdaad.

  0 likes
 42. [quote name=”godajo26″]Hoe kan het zijn dat er vele observatoriums, media mensen, NASA en vele pro en amateur astronomen,,weinig foto,s en videos plaatsen op internet over KOMEET ISON,,,uiteraard met recent beeld materiaal,[/quote]
  Voor astronomen is ISON wel interessant, maar niet super-bijzonder. Er worden dus wel foto’s gemaakt, maar niet aan de lopende band door Hubble e.d. Overigens snap ik niet hoe je kunt zeggen dat amateurs weinig foto’s publiceren. Ik zal je een paar links geven:
  http://spaceweathergallery.com/index.php?title=ison
  http://blog.theskylive.com/
  http://brucegary.net/ISON/#Observations_by_Date_
  Over de activiteiten van NASA m.b.t. tot ISON: http://www.isoncampaign.org/

  0 likes
 43. Maarja NASA word gefinancieerd door de amereicaanse overheid, dus tie vertrouw ik totaal niet. En aangezien ze er bar weinig over tonen aan het publiek begin ik steeds meer vraagtekens te zetten bij “comeet” ISON.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

rutte

Wilders: ‘Rutte laat Nederlanders keihard in de steek. Schandalig!’

Premier Mark Rutte zat vrijdag aan het ...

friesland

Friesland vol met spandoeken tegen coronamaatregelen: ‘Media = vergif’

Actiegroepen De Buren en Vrij Normaal hebben ...