Financieel

Financieel expert over ‘grootste schandaal ooit’: Het zit ‘ontzettend fout’ met de pensioenfondsen

Help door dit artikel met vrienden op je social media te delen!

Werknemers in Nederland krijgen al decennia veel te weinig pensioen uitgekeerd in verhouding tot wat ze aan premies betalen, zegt financieel expert Ab Flipse in een interview met De Andere Krant.

Volgens hem is zo’n 40 procent van wat in de pensioenpotten zou moeten zitten, verdampt, voornamelijk door onnodig hoge kosten.

“Het is het grootste schandaal ooit,” zegt Flipse onomwonden. Deskundigen hebben hem ervan overtuigd dat het ‘ontzettend fout zit’ met de pensioenfondsen.

Schokkend maar waar

Hij rekende uit voor zijn dochter, die in het onderwijs werkt, wat zij aan premie betaalt bij het ABP en wat ze er uiteindelijk voor terugkrijgt. “Als ik dat zie, dan denk ik, hoe is dit in godsnaam mogelijk? Waar blijft al dat geld? Als dit echt bekend wordt bij het grote publiek, dan breekt de pleuris uit,” stelt Flipse.

Officieel zit er op dit moment zo’n 1500 miljard euro in de Nederlandse pensioenpotten, maar dat zou volgens hem een slordige 2500 miljard euro moeten zijn. “Er is dus alleen al in die paar jaar tijd tussen de 1000 en 1500 miljard euro verdwenen. Schokkend maar waar.”

Onbegrijpelijk

Flipse voorziet een drama als de hervorming van het pensioenstelsel doorgaat zoals die nu is voorzien. “Dat zal gepaard gaan met nog veel hogere uitvoeringskosten dan nu. Wie worden hier beter van? Alleen de adviseurs en uitvoerders in de sector zelf. De rest van Nederland niet. Het is onbegrijpelijk dat de politiek dit niet ziet.”

4.8 292 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

128 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Salie
Salie
4 maanden geleden

En zolang het volk alles blijft pikken veranderd er niks en kan men gewoon doorgaan met het volk te beroven tot zijn vrijheid aan toe.

Vout
Vout
4 maanden geleden

Duh, de politiek faciliteert dit, dat ziet zelfs een blinde. De grootste rovers zijn de witteboord criminelen.

Arno Seelen
Arno Seelen
4 maanden geleden

Ze zien het wel. Sterker nog, ze zijn er op aan het azen.

sicco
sicco
4 maanden geleden

die laatste zin: het is onbegrijpelijk dat de politiek dit niet ziet . vraagt flipse zich dat echt af?

Back to top button
128
0
We lezen graag je reactie!x