Financieel

Financieel expert over ‘grootste schandaal ooit’: Het zit ‘ontzettend fout’ met de pensioenfondsen

Help door dit met jouw kennissen op je social media te delen!

Werknemers in Nederland krijgen al decennia veel te weinig pensioen uitgekeerd in verhouding tot wat ze aan premies betalen, zegt financieel expert Ab Flipse in een interview met De Andere Krant.

Volgens hem is zo’n 40 procent van wat in de pensioenpotten zou moeten zitten, verdampt, voornamelijk door onnodig hoge kosten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Het is het grootste schandaal ooit,” zegt Flipse onomwonden. Deskundigen hebben hem ervan overtuigd dat het ‘ontzettend fout zit’ met de pensioenfondsen.

Schokkend maar waar

Hij rekende uit voor zijn dochter, die in het onderwijs werkt, wat zij aan premie betaalt bij het ABP en wat ze er uiteindelijk voor terugkrijgt. “Als ik dat zie, dan denk ik, hoe is dit in godsnaam mogelijk? Waar blijft al dat geld? Als dit echt bekend wordt bij het grote publiek, dan breekt de pleuris uit,” stelt Flipse.

Officieel zit er op dit moment zo’n 1500 miljard euro in de Nederlandse pensioenpotten, maar dat zou volgens hem een slordige 2500 miljard euro moeten zijn. “Er is dus alleen al in die paar jaar tijd tussen de 1000 en 1500 miljard euro verdwenen. Schokkend maar waar.”

Onbegrijpelijk

Flipse voorziet een drama als de hervorming van het pensioenstelsel doorgaat zoals die nu is voorzien. “Dat zal gepaard gaan met nog veel hogere uitvoeringskosten dan nu. Wie worden hier beter van? Alleen de adviseurs en uitvoerders in de sector zelf. De rest van Nederland niet. Het is onbegrijpelijk dat de politiek dit niet ziet.”

4.7 299 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

128 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Salie
Salie
1 jaar geleden

En zolang het volk alles blijft pikken veranderd er niks en kan men gewoon doorgaan met het volk te beroven tot zijn vrijheid aan toe.

Vout
Vout
1 jaar geleden

Duh, de politiek faciliteert dit, dat ziet zelfs een blinde. De grootste rovers zijn de witteboord criminelen.

Arno Seelen
Arno Seelen
1 jaar geleden

Ze zien het wel. Sterker nog, ze zijn er op aan het azen.

Annette
Annette
1 jaar geleden

Ab Flipse, die politici zien dat WEL hoor. Althans, daar ben IK van overtuigd.

OOK dit grove schandaal wat betreft de pensioenen van hardwerkend Nederland is onderdeel van het grote plan.

Moet je je eens voorstellen: 1000 MILJARD uit de pensioenpot VERDWENEN!!!!

Dat is nota bene GEEN geld van de overheid, maar van de burgers.

En dat KAN zomaar hier. De overheid is de allergrootste DIEF aller tijden.

En WAAROM dit mogelijk is? Omdat OOK dit in de doofpot zit. De meeste mensen hebben totaal geen idee wat er allemaal achter hun ruggen om bekokstoofd wordt.

Het is nog niet eens zó heel lang geleden, dat er een significante groep gepensioneerden was, die een riant pensioen ontvingen. En bovendien natuurlijk ook nog eens het staatspensioen, de AOW.

Mijn grootvader kreeg ergens in de jaren ’50 voor het eerst AOW. Hij was in zijn werkzame leven accountant geweest en was, zeker voor die tijd, niet onbemiddeld.
Hij heeft toen gezegd, dat hij die AOW niet nodig had. Dat geld kon de overheid beter aan mensen geven, die het WEL nodig hadden.

Het antwoord was toen: Het maakt ons niet uit wat u met dat geld doet. Al versnippert u het en gooit het in de open haard.

In feite was dat dus een vorm van geldverspilling. En eigenlijk is dat NOOIT veranderd.

NU, anno 2023, is de situatie dus 180 graden gedraaid. Nu wordt ONS gespaarde geld, om een comfortabele oude dag te garanderen, simpelweg GESTOLEN. En hier is dus geen woord aan gelogen.

Uiteraard gaat dit allemaal volkomen volgens het plan van The Great Reset. You will own nothing and you will be happy!

Stel je toch eens voor, dat mensen WEL een goed pensioen zouden krijgen…. DAT moet je als overheid natuurlijk niet hebben.

Ziehier de verklaring voor de grootste pensioenroof OOIT in de geschiedenis.

Back to top button
128
0
We lezen graag je reactie!x