Buitenland

Ze wisten precies waar het vliegtuig was: “Amerika lekte informatie over vliegroute neergehaalde Soe-24 aan Turkije”

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Verenigde Staten zijn medeplichtig aan het neerhalen van de Russische straaljager eerder deze week. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin gezegd. Volgens hem wisten de Amerikanen precies waar het gevechtsvliegtuig zich bevond.

Tijdens een persconferentie in het Kremlin zei Poetin dat Rusland eerder informatie over de vliegroute van het vliegtuig heeft gegeven aan de VS, maar dat de Amerikanen deze informatie hebben ‘gelekt’ aan Turkije.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Luchtafweer

Rusland heeft na het neerschieten van de straaljager moderne S-400 luchtafweer gestationeerd in Syrië. Poetin wil samenwerken met Frankrijk in de strijd tegen terreurgroep IS en gaat inlichtingen delen met andere landen.

Hij vertelde aan de aanwezige journalisten: “De Amerikanen, die de coalitie aansturen waar ook Turkije toe behoort, wisten precies wanneer onze vliegtuigen in de lucht waren. Óf ze kunnen hun bondgenoten niet in toom houden, óf ze hebben deze informatie gelekt.”

Oliesmokkel

“Onze vliegtuigen zijn voorzien van identificatietekens en die zijn duidelijk zichtbaar,” ging de Russische president verder, toevoegende dat de oliesmokkel van IS naar Turkije moet stoppen.

“Dag in dag uit gaan voertuigen met olie naar Turkije,” zei hij. “Ze brengen olie naar Turkije en komen leeg terug.” De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft ontkend dat Syrische olie illegaal zijn land binnenkomt.

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Silber eye
Silber eye
8 jaren geleden

Het was al heel opmerkelijk dat het westen al in het beginne aangaf de IS niet aan te kunnen pakken wat natuurlijk lariekoek is, er worden dubbele agenda’s gehanteerd.
Het was al bekend dat Turkije connecties onderhoud met de IS onder ander een openbaar vervoer verbinding en een diplomatieke post in Ankara etc, ook de olie speelt nu een rol.
Ben in de veronderstelling dat Erdogan niet de gematigde Islam aanhangt, ik vermoed zelfs dat er hoge westerse kopstukken worden gechanteerd oa de zaak Demmink.

Pilot
Pilot
8 jaren geleden

SU en NIET SOE 24

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x