Homepagina » Het Complot » Verhitte discussie in België over link tussen vrijmetselarij en bankwezen
Verhitte discussie in België over link tussen vrijmetselarij en bankwezen

Verhitte discussie in België over link tussen vrijmetselarij en bankwezen

De Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a) ligt onder vuur vanwege de affaire rond de Optima-bank. Er is een speciale commissie in het leven geroepen om de band te onderzoeken tussen de burgemeester en de omgevallen bank en haar omstreden oprichter, Jeroen Piqueur.

In de nasleep van het faillissement van Optima Bank valt er bijna iedere dag een nieuw lijk uit de kast. De verwevenheid tussen de politiek en het bedrijfsleven is ongezond, maar harde bewijzen van corruptie zijn er nog niet.

Joël De Ceulaer van de Vlaamse krant De Morgen vraagt zich af wat het tweetal allemaal heeft uitgespookt en wil onder meer weten hoe het zit met de geheime ontmoetingen waar Termont al jaren aan deelneemt.

Regelrecht bedreigd

“Die vrijmetselaarsloge van u, wat gebeurt daar precies? Wie is daar lid van? Wat wordt daar bekokstoofd?” vraagt hij zich af. De journalist stelde Termont ooit de vraag of hij vrijmetselaar is. Hij wilde daar niet op ingaan. “Dat gaat niemand wat aan,” blafte hij hem toe.

Termont is niet de enige socialistische politicus die liever niet over zijn lidmaatschap van het geheime genootschap praat. Toen een collega van De Ceulaer ooit als eerste journalist wilde schrijven dat oud-gouverneur van de Belgische provincie Limburg Steve Stevaert ook een vrijmetselaar was, werd hij regelrecht bedreigd.

Geheimpje

Veel mensen aan de top van de partij willen niet dat het volk hun geheimpje kent. Sommige vrijmetselaars gaan voor elkaar door het vuur. Ook spelen ze elkaar baantjes en anders lekkers toe, aldus de journalist.

De Ceulaer vraagt zich af wie in het Optima-moeras nog meer lid van de loge is: “Ik vind dat iedereen die tot één van de vier machten behoort – politici, magistraten en journalisten – zijn lidmaatschap van de loge bekend moet maken.”

[De Morgen]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
  • Eric van der Kolk schreef:

   Ik begrijp al uw ophef niet. Wat geberurdd er in de loge? Welnu, daar kunt U zo achterkomen aangezien de Vrijmetselarij haar statuten en ritualen koninklijk heeft moeten laten goedkeuren.Zelf ben ik jaaaaaaren lid geweest van een Loge hier in Nederland, nu niet meer wegens bepaalde interne zaken binnen de Loge waar ik lid van was, maar heb nooit onregelmatige dingen verder meegemaakt zoals zwart geld, afijn noem maar op.
   De eerste graad is de Leerling graad, de 2e de gezellen graad, de 3e de meestergraad, en daarna kunt U nog veel verder, Schotse rite bv.
   Spelen ze elkaar de baantjes door… dat zal wel eens gebeurd zijn , maar dat doet de Rotary, Lions, en Odd fellows ook. Dus om nu enkel en alleen de Vrijmetselarij, waarvan toch grootheden zoals bv. practisch alle USA presidenten lid van waren/zijn, vindt ik niet terecht.

   7 likes
 • Aluhoedje schreef:

  Deze buurput wil je niet opentrekken. Ja alle baantjes worden verdeeld. Elke vorm van concurrentie is in scène gezet. Sla elkaar de hens maar in, een derde loopt er mee heen. Ze zullen deze bank wel helemaal uitmergelen, want ja, dat hoort zo hè. Net als de dsb. Maar iedere bank doet het zo. Woekerpolis? Je bedoelt win-win model? En de schulden niet afgedekt voor risico en een lagere huizenprijs als strop om je nek? Nu moet je wel participeren! Of beter gezegd, particreperen. Allemaal gemanaged. En het maakt ook niet uit of je nou voor de EU bent of voor nexit, gaat toch wel door. Optima heeft voor zijn beurt gesproken en wordt nu geslachtofferd. “Wij gingen voor een stijgende rente en nu is de kapitaalbuffer te klein omdat vastgoed niet meer rendeert” boehoe. En 10 kilometer verderop handhaven ze Muslim-style banking zonder rente en maken ze de complete unie en wereldeconomie finaal kapot. Whatever it takes? Slaat op de islamisatie van Eurazie en het gaat ze lukken. Want we zijn hIer toch zo tolerant. Oh oh. Totdat er niets meer over is. Hebben ze eindelijk excuus om oorlog te starten. Ik hoop wel dat het een overnight oorlog wordt, gooi het maar plat, het zinloos tegen elkaar strijden terwijl de geldschieters de uitkomst bepalen is zo 1940, bah

  6 likes
 • Elise49 schreef:

  De enige die macht heeft is de grootmeester 33ste graad. Ga je nog verder met ontmantelen, dan kom je bij de vorstenhuizen/grootaandeelhouders families uit. Nu kun je die wel allemaal opdoeken, maar dat heeft geen enkele zin meer.(corporaties) Het enige wat je doet is je land/het westen nog meer in vernieling brengen, want gasten uit Saudi Arabië/China of Rusland(het oosten) nemen de boel dan meteen over.
  Het westen en oosten vechten nu om de wereldmacht bij: Na val financieel systeem/nieuw tijdperk. Dus kunnen wij beter ons focussen in eigen omgeving. Daar kunnen we nog een beetje dingen rechtzetten/verbeteren/werken aan zelfvoorziening/eenwording enz. Heel belangrijk, want het financieel systeem wereldwijd gaat een keer klappen. Voorbereiding op die klap is nu belangrijker.

  6 likes
 • TheEnzo schreef:

  Exact! Politieke, Publieke en financiële functies gaan niet samen met geheime genootschappen. En als men dan toch bezigs verbied dan ook direct het Lobbyen dat is ook zo’n enorme smet op het democratisch proces.

  3 likes
 • ikzelfzelf schreef:

  De vrijmetselarij is slechts een instrument voor de echte machthebbers om aan betrouwbare knechten/dienaren te komen.
  Alle vrijmetselaars zijn dienaren van de echte machthebbers.
  Als je 33e graad vrijmetselaar bent dan ben je een machtig dienaar van de elite.

  Het enige wat die vrijmetselaars moeten doen = een script van de echte machthebbers uitvoeren.
  Het script kan telkens aangepast worden, net zoals het script van een soapserie of toneelstuk.
  De bedoeling is dat de bevolking dom en zwak gehouden wordt en als slaaf dient.

  Als de leden van de vrijmetselarij wel echte machthebbers zouden zijn geweest, dan zou de elite binnenkort groter zijn dan de gewone bevolking, want je kan gewoon lid worden van de vrijmetselarij [ze staan gewoon te ronselen op bepaalde beurzen].
  Om aan de top te komen moet je jezelf opwerken.
  De echte machthebbers tonen zichzelf niet aan ons en leven een heel ander soort leven dan wat wij gewend zijn.

  Die vrijmetselarij is dus een grote club toneelspelers, die zichzelf aanbieden en hopen dat ze een zo belangrijk mogelijke rol mogen spelen in het smerige spel wat hier op aarde gespeeld wordt.

  Je denkt toch niet echt dat personen als de Rothschilds en de Rockefellers daadwerkelijk tot de machthebbers behoren [daar zijn ze niet moedig genoeg voor; het zijn gewoon zielige dienaren/kontjeskussers].

  Joël De Ceulaer hoeft zich dus niet aan het einde van dit artikel af te vragen wie er nog meer lid zijn van deze loge, want elk persoon met een belangrijke functie is lid van de vrijmetselarij.

  2 likes
 • Kalki schreef:

  ‘vrijmetselarij en bankwezen’ is inmiddels een oude elite die plaats dient te maken voor een nieuwe elite.

  2 likes
 • Padja schreef:

  DSB was een bedreiging voor het conglomeraat.
  Banken die neergaan zijn óf een bedreiging of een klein offer als afleidingsmanoeuvre.
  Laat eenieder er maar heeeel druk mee zijn. Kom je niet toe aan de werkelijke grote jongens.

  2 likes
  • Pietje Bell schreef:

   @Padja

   Naar mijn mening wilde Vrijmetselaar Dirk Scheeringa niet mee met de Vrijmetselaars die hem groot gemaakt hebben en daarom hebben ze zijn bank afgenomen. Vergeet niet dat Pieter Lakeman is ook Vrijmetselaar, zo werkt de Vrijmetselaar media en de Vrijmetselaars onderling als je niet mee wilt.

   0 likes
 • Pietje Bell schreef:

  Naar mijn weten spelen de Jezuïeten de hoofdrol in het bankwezen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  arts

  Vlaamse arts schrijft open brief: ‘De ‘experts’ die het coronabeleid bepalen zijn geen experts’

  Met toenemende frustratie zie ik sinds maart ...

  bill gates

  Het is begonnen: Honderden Belgen slepen Bill Gates voor de rechter

  Honderden boze Belgen slepen Bill Gates, België ...

  >