BuitenlandCorona

Coronavirus ontsnapt uit laboratorium? Deze hoogleraar denkt van wel

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is veel onzekerheid rond het coronavirus. Welke behandelingen zijn effectief tegen Covid-19? Wanneer komt er een vaccin? Hoelang duurt de uitbraak nog? Waar komt het virus vandaan?

Sommige experts vragen zich af of het virus uit een laboratorium is ontsnapt, iets wat in het verleden al vaker is gebeurd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Professor Richard Ebright van de Amerikaanse Rutgers University is één van hen.

Nauwelijks bescherming

Volgens de bioveiligheidsexpert is het mogelijk dat wetenschappers het virus per ongeluk hebben laten ontsnappen uit één van de twee laboratoria in Wuhan waar onderzoek wordt gedaan naar coronavirussen.

Het is bekend dat coronavirussen in het verleden zijn bestudeerd in zogeheten BSL2-laboratoria, die nauwelijks bescherming bieden tegen besmetting van laboranten, aldus Ebright.

“In laboratoria in en rond Wuhan in China is onderzoek gedaan naar coronavirussen bij vleermuizen,” zei hij.

Groot risico

Het centrum voor ziektepreventie in Wuhan en het Wuhan Institute of Virology verzamelden en bestudeerden geregeld monsters die coronavirussen bevatten.

Laboranten lopen in zo’n BSL2-lab een groot risico besmet te raken en vervolgens de bevolking te besmetten, zei Ebright.

De professor wees er daarnaast op dat wetenschappers in Wuhan onderzoek hebben gedaan naar een coronavirus dat RaTG13 heet.

96 procent

De genetische code van dat virus komt voor 96 procent overeen met die van Sars-CoV-2 oftewel Covid-19.

Eerder concludeerden wetenschappers van de South China University of Technology dat het coronavirus ‘waarschijnlijk’ afkomstig is uit het centrum voor ziektecontrole in Wuhan, dat slechts 280 meter verwijderd is van de markt die is aangewezen als de bron van de uitbraak.

[Bulletin of the Atomic Scientists]

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
4 jaren geleden

als je onderzoek doet naar virussen om de mensheid te beschermen waarom zitten er dan hiv in verwerkt?
je maakt dan een bio wapen , die lui aan de hoogste boom opknopen.
maar ja je kan schreeuwen als brugman maar er leven heeeeel wat idioten op de wereld die de hand niet omdraaien om de mensheid te vernietigen.

IIS
IIS
4 jaren geleden

Brak verhaal, nodig om het geloof van deze hoax in stand te houden en zo een miljarden vaccinindustrie meer leven in te kunnen blazen.

IIS
IIS
4 jaren geleden

Corona laat een scheet waardoor er een atoombom in de economie afgaat. That’s it!

rayoflight
rayoflight
4 jaren geleden

Wetenschap leid uiteindelijk tot consumer products om de bevolking te bespioneren of tot produkten die een gevaar voor de volksgezondheid zijn.

Wat heeft het ons allemaal opgebracht ? Higgs-deeltjes , zwarte gaten in de ruimte ? Donkere materie die nog steeds zoek is ? Wat hebben we er aan ? Nog steeds geen vaccin dat 100% tegen de griep werkt en nu een super dodelijk nieuw gepatenteerd virus.

Het is leuk om bijvoorbeeld te weten dat Higgsbosonen dansjes in neutronensterretjes maken maar ik dan de balans opmaakt en met angst in mijn hart ontdekt dat het aannemelijk is dat mijn 80 jarige moeder aan corvid kan overlijden heb ik het VOLLEDIG gehad met de wetenschap.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x