Homepagina » Binnenland » Politieman ‘zag collega’s speed snuiven’ voordat ze als ME’er werden ingezet: ‘Dit is levensgevaarlijk’
politie
Foto: Worldwide Demonstration – March 20 2021 Amsterdam (Karen Eliot CC BY-SA 2.0)

Politieman ‘zag collega’s speed snuiven’ voordat ze als ME’er werden ingezet: ‘Dit is levensgevaarlijk’

Ik ga u iets vertellen waaraan ik ernstig heb getwijfeld of ik het zou doen omdat de impact levensgroot is, maar ik heb geconstateerd dat ik niet anders kan omdat het een taboe is binnen het politiekorps dat doorbroken moet worden. Het is ook levensgevaarlijk voor die collega’s, maar vooral voor de burgers, zei een politieman tijdens zijn verhoor bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020.

Hij beweerde vervolgens dat er sprake is van middelengebruik door collega’s die ingezet worden als ME’er. “Ik weet zeker dat collega’s in beslag genomen middelen achteroverdrukken die ze later zelf gebruiken. Het gaat dan met name om cocaïne en speed.”

De agent voegde toe dat het stelen van drugs een wijdverbreid verschijnsel is, vooral in steden. “Het is algemeen bekend, maar er wordt letterlijk niets aan gedaan.”

Dit is levensgevaarlijk. Iemand die heeft gesnoven kent geen grenzen meer

“Ik heb collega’s dat zien snuiven vlak voordat ze als ME’er werden ingezet op 14 maart. Speed heeft als eigenschap dat het direct werkt wanneer je het snuift. Speed kan wanen veroorzaken en maakt agressief. Het excessieve geweld dat er toepast is op die dag is dan beter te plaatsen, want die collega’s gingen helemaal door het lint. Ook ben je minder snel vermoeid. Iedereen die met een kennersoog naar de beelden kijkt op het Malieveld ziet dat dit geen normaal gedrag is,” lichtte hij toe.

De diender vindt dan ook dat agenten moeten worden getest op middelengebruik voordat ze ingezet worden bij hoogrisicosituaties. “Want dit is levensgevaarlijk. Iemand die heeft gesnoven kent geen grenzen meer. Arrestanten worden geschopt en geslagen, ook in de arrestantenbus.”

Hij waarschuwde de commissie: “Denk er goed over na of u mijn verklaring plaatst want in het gunstigste geval wordt u belachelijk en verdacht gemaakt, maar het is niet ondenkbaar dat ze u oppakken. Want dit soort verhalen willen ze koste wat kost ontkrachten.” Lees hier het transcript van het verhoor.

Grapperhaus liegt hier aantoonbaar

Kamerlid Wybren van Haga (FVD) heeft naar aanleiding van de politieverhoren een aantal Kamervragen gesteld. Verantwoordelijk minister Grapperhaus zei over de verhoren en de commissie dat ‘het niet mogelijk is om hiervan de bron en/of validiteit vast te stellen’.

“Grapperhaus liegt hier aantoonbaar,” reageert de commissie. “Wij hebben hem namelijk meerdere keren laten weten dat de beelden van de verhoren bij een notaris in de kluis liggen en dat deze notaris op ambtseed kan verklaren dat de verhoren valide zijn en werkelijk zijn afgenomen.”

Vóór 1 juni komt de commissie met een speciaal rapport over het politiegeweld.


[BPOC]

5 61 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
96 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
4 maanden geleden

We worden geregeerd door criminelen.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
4 maanden geleden

Ik ben op geen enkele manier verbaasd

OptimaForma
OptimaForma
4 maanden geleden

Weetje. Als ik als broodagent neergezet zou worden om een volksopstand neer te slaan, met in je achterhoofd wetende dat er een coronahoax gaande is, zou ik ook even een versnapering nemen. Je wilt toch niet met twijfel of trainen op het veld staan? Bovendien moet wel de huur of de hypotheek weer betaald worden. Mensen terug het keurslijf in slaan, ook al weet je dat ze er terecht staan, voor de vrijheid, is je taak. Ziekenhuizen denken toch ook niet meer na? Je bent verplicht een niet-werkend kapje te dragen. Die van je buurman kan wel twee maanden oud zijn en via de lichaamseigen vleesetende bacteriën zoals streptokokken kawasaki achtige ziektes veroorzaken bij baby’s, hersenbloedingen bij ouderen, maar als zelfs zij niet zelf nadenken en gewoon doorgaan met de ventilatordoodprotocollen, tienduizenden euro’s pakken per geregistreerde corona dode terwijl kanker en suiker worden genegeerd, onderliggende infecties maar zuinigjes worden bestreden en de angst vooral hoog wordt gehouden en niet de algemene kennis omtrent preventie, wie ben jij dan om niet even wat sappige overuurtjes te pakken? Even de neus prikkelen, goed schoonbranden. En maar even een signaal afgeven. We zien je wel, meneer de slaande agent. We zien de tranen staan in je verkrachte grimas, je had er eigenlijk niet eens iets voor nodig. Al vanaf kilometers afstand zie je aan de meeste bloedhondenkoppen een depressieve kant die in zijn geheel bij deze stille oorlog past. Pak lekker je overuren. Pak lekker de centen voor je hypotheek. Neem je nakkie. Het leven doet er inderdaad niet meer toe, en het is niet aan jou om te regelen dat het wel goed gaat met ons allemaal. Je doet maar gewoon je werk. Zoals iedereen in de malle molen: regels zijn regels. Om het niet nadenken vol te houden en gewoon blind het protocol te volgen zijn hulpmiddelen nodig. Ik snap dat

Jahbulon
Jahbulon
4 maanden geleden

Wauw gratis drugs!!!!! Ik ga ook bij de popo!!

x

Check Also

van houwelingen

Kamerlid Van Houwelingen haalt hard uit naar IC-baas Gommers: ‘Wat een totaalidioot’

Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging ...

koopmans

Harde kritiek op Koopmans en Gommers, die ‘geen versoepelingen willen’ zonder controle coronapas

Viroloog Marion Koopmans en IC-chef Diederik Gommers ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

96
0
We lezen graag je reactie!x