Archeologie

Piramides ontdekt op Zuidpool

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Amerikaanse en Europese wetenschappers hebben op Antarctica drie piramides gevonden. Twee piramides werden op 16 kilometer van de kust ontdekt, de derde bevindt zich vlak bij de kustlijn.

Een expeditie naar de bizarre structuren moet uitwijzen of ze door mensen zijn gemaakt of dat het gaat om natuurlijke formaties.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Afgelopen jaar werd hier en daar al gesproken over de piramides. Volgens sommigen bewijzen de vreemde structuren dat het met ijs bedekte continent ooit warm genoeg was om een beschaving te kunnen huisvesten.

Herziening van de geschiedschrijving

Op dit ogenblik is er nog weinig bekend over de piramides en het team houdt zich verder stil over de ontdekking, aldus Voice of Russia. Het is onduidelijk wanneer de expeditie precies zal plaatsvinden.

Als de onderzoekers aantonen dat de piramides door mensen zijn gemaakt, zou de vondst wel eens kunnen leiden tot de grootste herziening van de geschiedschrijving ooit.

Palmbomen

Recentelijk zijn er meerdere interessante ontdekkingen gedaan op de Zuidpool. In 2010 ontdekten Henk Brinkhuis van Universiteit Utrecht en zijn collega’s stuifmeelkorrels van subtropische plantensoorten, zoals palmbomen, de Apenbroodboom en tropische fruit- en notenbomen in de bodem onder de Antarctische kustlijn. Deze soorten hebben een strikt temperatuurbereik en kunnen niet tegen vorst.

De Nederlandse wetenschappers onderzochten ook fossiele moleculen, waaruit bleek dat het op Antarctica 50 miljoen jaar geleden in de zomer boven de 25 graden Celsius moet zijn geweest.

In 2012 ontdekten wetenschappers van het Desert Research Institute in Nevada 32 bacteriesoorten in monsters uit het Vidameer, een met 19 meter ijs bedekt zoutwatermeer in de Victoriavallei op de Zuidpool. Het meer blijft vloeibaar water bevatten aangezien het water meer dan zeven keer zouter is dan zeewater.

Bron: Ruvr.ru

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
redice
redice
11 jaren geleden

wij weten nog niets over de echte geschiedenis van de aarde en oude beschavingen, die dan ook nog eens véél intelligenter blijken te zijn dan wij nu..
https://www.youtube.com/watch?v=uAm-kbzT7xw

Kalki
Kalki
11 jaren geleden

Ze kunnen ook door E.T.’s zijn gemaakt.

Lexi
Lexi
11 jaren geleden

Die dingen staan pal naast het onderzoeksstation. https://www.youtube.com/watch?v=jg0WDtDUGMg

andre
andre
11 jaren geleden

Ik wil een pyramide zien, geen grillige vormen.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x