Gezondheid

Gambia geneest meer hiv-patiënten met kruiden

Help ons door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens de Gambiaanse president Yahya Jammeh zijn tientallen aids-patiënten in het kleine West-Afrikaanse land genezen door zijn geheime kruidenbrouwsel.

In 2007 maakte Jammeh voor het eerst bekend dat hij een geneesmiddel voor aids had gevonden. Medewerkers van gezondheidsorganisaties zeiden zeer verontrust te zijn over de uitlatingen van de president.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Wie ben ik om te verwachten dat iedereen me zou prijzen?” zei Jammeh tijdens een uitzending van de staatstelevisie op zondag, toen hij aankondigde dat 68 patiënten waren genezen en ontslagen uit een behandelcentrum.

Zevende groep

De Wereldgezondheidsorganisatie en de Verenigde Naties vinden het zorgwekkend dat de patiënten van Jammeh moeten stoppen met de inname van aidsremmers. Deze medicijnen zouden ervoor zorgen dat ‘het immunsysteem van het lichaam niet verder verzwakt en patiënten geen infecties oplopen’.

De president zei dat de genezen patiënten toebehoren aan een zevende groep die de behandeling met kruidengeneesmiddelen heeft ondergaan.

In juli 1994 greep luitenant Jammeh met een groep jonge officieren de macht in Gambia. In 2001 en 2006 werd hij herkozen toen zijn positie als juntaleider werd omgezet in die van gekozen president.

Alle ziekenhuizen

Onlangs kwam Jammeh in opspraak toen hij aankondigde alle ter dood veroordeelden in Gambia op korte termijn te zullen executeren in een poging het land te ‘ontdoen van alle criminelen’. Zijn uitspraak werd gevolgd door een bevestiging van de Gambiaanse regering dat negen gevangenen op vrijdag 24 augustus inderdaad door middel van een vuurpeloton ter dood waren gebracht.

Jammeh zei zondag dat zijn regering ‘alternatieve geneeswijzen’ volledig gaat integreren in alle ziekenhuizen van het land als aanvulling op de westerse behandelmethoden.

Ook andere Afrikaanse leiders moeten niets hebben van aidsmedicijnen. De voormalige Zuid-Afrikaanse president Thabo Mbeki onderhield contacten met wetenschappers die beweerden dat de ziekte aids niet door hiv wordt veroorzaakt. Hij bestreed aids met bijvoorbeeld rode bieten en knoflook in plaats van moderne medicijnen. Mbeki vermoedt dat westerse farmaceutische bedrijven Afrikaanse zieken misbruiken als proefkonijnen.

In Gambia zijn relatief weinig mensen besmet met hiv. Ongeveer twee procent van de 1,8 miljoen inwoners van het land is besmet, aldus de Verenigde Naties.

Bron: Reuters.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
amanda
amanda
11 jaren geleden

aidsremmers kunnen volgens mij leiden tot vermindering van ons imuunsysteem.

Redice
Redice
11 jaren geleden

paniek bij da farmaceutische maffia dus als een plant aids kan genezen, dan maken ze geen winsten meer.
goed zo nu het recept nog en klaar!

sailor075
sailor075
11 jaren geleden

Wat die gedaan heeft is die mensen van dat gif genaamd anti hiv remmers gehaald. ook in het westen wordt het al duidelijk dat de long term survivers juist diegenen zijn die geen antivirale (gif) medicijnen slikken maar wel een gezonde levensstijl op na houden Aids ontstaat door slechte, of geen, voeding en slechte levens omstandigheden en het gebruik van chemische drugs.
Dat Afrika wordt gebruikt als proefkonijnen voor de farmaceutische industrie is gewoon waar, ze doen het met ons ook. op Niburu zijn al ettelijke berichten geweest die dat confirmeren hoe ze ons in de zogenaamde westerse wereld misbruiken met giftige en niet werkende troep die hun miljarden opleveren. Ook al ben ik het niet mee eens dat die gevangenen gaat executeren zie ik niet in wat dat ermee te maken heeft met dit verhaal over alternatieve medicijnen. Be blij dat ze in Afrika ook wakker worden en liever alternatieve medicijnen gaan gebruiken dan chemische troep.

Biff
Biff
11 jaren geleden

‘De Wereldgezondheidsorganisatie en de Verenigde Naties vinden het zorgwekkend dat de patiënten van Jammeh moeten stoppen met de inname van aidsremmers.’

Haha, ja logisch! Op deze manier verliezen ze allemaal hun goed betaalde baantje!

Het is weer allemaal (eigen) belangenbescherming

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x