BuitenlandCorona

Waarom het hoge sterftecijfer door het coronavirus in Italië zeer misleidend is

Help mee door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Italië zijn inmiddels 8215 coronadoden te betreuren. Daarnaast zijn er in dat land 80.589 besmettingsgevallen gemeld. Je komt dan uit op een sterftecijfer van 10 procent, maar dat betekent niet dat één op de 10 mensen die besmet raken met het coronavirus zal sterven, schrijft de Ierse wetenschapsjournalist Peter Andrews.

Het aantal coronagevallen ligt in werkelijkheid vele malen hoger, wat betekent dat het echte sterftecijfer beduidend lager is, aldus Andrews.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In Duitsland is bijvoorbeeld op grote schaal getest, waardoor er veel milde gevallen aan het licht zijn gekomen.

10 keer meer

Hierdoor bedraagt de sterfte in Duitsland slechts 0,5 procent, tot verbazing van experts die apocalyptische omstandigheden in ziekenhuizen verwachten.

In Duitsland wonen net als in Italië relatief veel ouderen. De Duitse ouderen zijn bovendien minder gezond dan de Italiaanse.

Het hoofd van de Italiaanse burgerbescherming Angelo Borrelli zei tegen de krant La Repubblica dat er naar schatting 10 keer meer besmettingsgevallen zijn dan gemeld.

Zeer misleidend

Dat zou betekenen dat tot wel 800.000 Italianen besmet zijn met het coronavirus. Het sterftecijfer zou in dat geval slechts 1 procent bedragen.

Professor Walter Ricciardi, die het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid adviseert, zei daarnaast tegen de Daily Telegraph dat alle mensen die in Italië sterven in het ziekenhuis worden gezien als coronadode.

Het Italiaanse sterftecijfer is dus zeer misleidend, constateert Andrews.

Nauwelijks hoger dan bij de griep

Waarom verwijzen de media dan toch steeds naar het sterftecijfer van 10 procent?

Een sterftecijfer van pak ‘m beet 0,3 procent – nauwelijks hoger dan bij de griep – zal mensen er niet van overtuigen dat vergaande maatregelen nodig zijn. Maatregelen die de overheid veel meer macht geven, besluit hij.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Harry
Harry
3 jaren geleden

Het sterfte percentage is volgens dit onderzoek 0.06% . De helft van griep. Waarom al die paniek? Dat komt omdat dit virus mega besmettelijk is, oxford denkt dat de helft van de Britse bevolking al besmet is. Nog iets vervelends 1 op de 1000 belandt in het ziekenhuis omdat er sprake is van ee overreactie in de longen.

Dit had opgevangen kunnen worden als we 4000 ic units hadden.
Er is ook goed nieuws, omdat zij zo besmettelijk is zullen we er ook sneller vanaf zijn.

https://amp.ft.com/content/5ff6469a-6dd8-11ea-89df-41bea055720b?segmentId=b385c2ad-87ed-d8ff-aaec-0f8435cd42d9&__twitter_impression=true

René
René
3 jaren geleden

Ach ja, weer een beetje met de cijfers spelen om je in je eigen gelijk te kunnen wentelen. Altijd lekker.

In Duitsland wonen net als in Italië relatief veel ouderen. De Duitse ouderen zijn bovendien minder gezond dan de Italiaanse.

De Noren zijn ook vele malen gezonder dan de Nederlanders hoor, écht waar.

IIS
IIS
3 jaren geleden

Italië heeft de begrotingsregels overtreden en met duizenden miljarden rondgestrooid met euro’s richting eigen portemonnee en wil bij andere Europese landen nu verhaal komen halen alsof zij degene zijn die het Italie hebben aangedaan door niet met gratis miljarden over de brug te komen om hun begrotingsgaten te vullen. Daarbij in dit spel is Rothschild Christine Lagarde de frontleider en heeft aangegeven dat de sluisdeuren van onbegrensd geld open moeten. Smerige psychopaten zijn het, met hun pooiergedrag. En wij zijn de corona hoeren.

Is dit een rooftocht met een laatste stuiptrekking van de EU en kan de zio maffia zo nog een grote rooftocht starten?

We moeten uit deze EU chantage waanzin, maar helaas, het is al te laat, maar echter nooit te laat. Eruit omdat met dit coronahoax-spel de gangsters in de totale breedte verder kunnen gaan met hun destructieve rooftochten en daarom onmiddellijk gestopt dient te worden i.p.v. nog verder re voeden met het van ons geroofd geld.

Waarom overlijden deze gangsters niet aan corona? Juist, omdat het één groot doortrapt spel is.

Harry
Harry
3 jaren geleden

De bedenker vsn deze hoax geeft nu toe, het is een hoax, alhans het doodsgevaar is een paar nulletjes te hoog geschat.
https://youtu.be/3yvhmf38vOg

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x