Buitenland

Kijk: Oekraïners vertellen hoe ze al sinds 2014 worden aangevallen door het Oekraïense leger

Help door dit met vrienden op je social netwerk te delen!

Bewoners van Donbass in Oost-Oekraïne vertellen in onderstaande video, die gepubliceerd is door de onafhankelijke mediaorganisatie RAIR Foundation, hoe ze worden gemarginaliseerd en aangevallen door Oekraïense troepen, die door de westerse media worden afgeschilderd als helden.

“Het begon rond juni 2014, toen we hadden besloten om ons af te scheiden van Oekraïne. Ze begonnen ons te bombarderen. Dag en nacht,” vertelt Margarita Korjakovskaja. “We werden beschoten door Oekraïne. Ze haten ons. Ze doden kinderen, vrouwen en ouderen. Ze gebruikten allerlei verboden wapens.”

Mensen hoorden alleen wat ze wilden horen

Ludmilla Ponomareva zegt dat het Oekraïense leger in 2014 pamfletten uitstrooide waarop stond dat mensen onmiddellijk moesten vertrekken. “Ze willen onze grond en onze steenkool, maar niet de mensen die er wonen. Wie heeft ons de afgelopen zeven, bijna acht jaar zien lijden? Niemand. Niemand hoorde ons. Mensen hoorden alleen wat ze wilden horen.”

Valeria Poljakova laat weten dat ze buiten explosies en lawaai hoorde. “Ik was bang en rende naar mijn moeder. We probeerden mijn vader te bereiken, maar kregen hem niet te pakken.”

Veel dingen die in de media verschijnen, zijn niet waar

“Mijn zoon vroeg me: ‘Mama, wat is dit?’ Ik zei tegen mijn zoon: ‘We worden gebombardeerd en moeten weg’. ‘En papa dan?’ vroeg hij. Papa kon niet mee, hij verdedigde zijn thuisland,” zegt Viktoria Belaja.

“Jammer genoeg woekert de informatieoorlog voort,” aldus Belaja. “Veel dingen die in de media verschijnen, zijn simpelweg niet waar. Jullie moeten dit horen. Jullie moeten naar ons luisteren en ons begrijpen.”

4.7 94 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
TRT
TRT
8 maanden geleden

Zijn er nog mensen die willen doneren aan het goede doel, namelijk het theater van de grote leugen steunen? Hoe voelt dat nou, dat te steunen?

Yollie
Yollie
8 maanden geleden

En iedereen hier maar Putin de schuld geven.

Anita
Anita
8 maanden geleden

heel erg, dat hoor je natuurlijk niet in de westerse media. je hoort alleen de dingen die belangrijk zijn voor the great reaet. Als je iemand er op aanspreekt dat deze dingen gebeurd zij kijken ze je aan alsof ze water zien branden.

B.watervogel
B.watervogel
8 maanden geleden

Die msm zijn erger als de hele zooi bij elkaar,zonder dat tuig of waren ze maar eerlijk geweest was dit allemaal niet gebeurd ,ook wo2 niet en nu worden we wo3 ingerommeld met dank aan,nou ja de wakkere weten het.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

45
0
We lezen graag je reactie!x