Buitenland

Kijk: Oekraïners vertellen hoe ze al sinds 2014 worden aangevallen door het Oekraïense leger

Help anderen door deze informatie met anderen op je socials te delen!

Bewoners van Donbass in Oost-Oekraïne vertellen in onderstaande video, die gepubliceerd is door de onafhankelijke mediaorganisatie RAIR Foundation, hoe ze worden gemarginaliseerd en aangevallen door Oekraïense troepen, die door de westerse media worden afgeschilderd als helden.

“Het begon rond juni 2014, toen we hadden besloten om ons af te scheiden van Oekraïne. Ze begonnen ons te bombarderen. Dag en nacht,” vertelt Margarita Korjakovskaja. “We werden beschoten door Oekraïne. Ze haten ons. Ze doden kinderen, vrouwen en ouderen. Ze gebruikten allerlei verboden wapens.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Mensen hoorden alleen wat ze wilden horen

Ludmilla Ponomareva zegt dat het Oekraïense leger in 2014 pamfletten uitstrooide waarop stond dat mensen onmiddellijk moesten vertrekken. “Ze willen onze grond en onze steenkool, maar niet de mensen die er wonen. Wie heeft ons de afgelopen zeven, bijna acht jaar zien lijden? Niemand. Niemand hoorde ons. Mensen hoorden alleen wat ze wilden horen.”

Valeria Poljakova laat weten dat ze buiten explosies en lawaai hoorde. “Ik was bang en rende naar mijn moeder. We probeerden mijn vader te bereiken, maar kregen hem niet te pakken.”

Veel dingen die in de media verschijnen, zijn niet waar

“Mijn zoon vroeg me: ‘Mama, wat is dit?’ Ik zei tegen mijn zoon: ‘We worden gebombardeerd en moeten weg’. ‘En papa dan?’ vroeg hij. Papa kon niet mee, hij verdedigde zijn thuisland,” zegt Viktoria Belaja.

“Jammer genoeg woekert de informatieoorlog voort,” aldus Belaja. “Veel dingen die in de media verschijnen, zijn simpelweg niet waar. Jullie moeten dit horen. Jullie moeten naar ons luisteren en ons begrijpen.”

4.7 97 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
TRT
TRT
2 jaren geleden

Zijn er nog mensen die willen doneren aan het goede doel, namelijk het theater van de grote leugen steunen? Hoe voelt dat nou, dat te steunen?

Yollie
Yollie
2 jaren geleden

En iedereen hier maar Putin de schuld geven.

Anita
Anita
2 jaren geleden

heel erg, dat hoor je natuurlijk niet in de westerse media. je hoort alleen de dingen die belangrijk zijn voor the great reaet. Als je iemand er op aanspreekt dat deze dingen gebeurd zij kijken ze je aan alsof ze water zien branden.

B.watervogel
B.watervogel
2 jaren geleden

Die msm zijn erger als de hele zooi bij elkaar,zonder dat tuig of waren ze maar eerlijk geweest was dit allemaal niet gebeurd ,ook wo2 niet en nu worden we wo3 ingerommeld met dank aan,nou ja de wakkere weten het.

Back to top button
45
0
We lezen graag je reactie!x