Buitenland

Liet een hacker Germanwings-vlucht 9525 doelbewust neerstorten?

Help mee door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een luchtvaartdeskundige vraagt zich af of Germanwings-vlucht 9525 mogelijk is gekaapt door een hacker, die het vliegtuig vervolgens liet crashen. Hoewel velen copiloot Andreas Lubitz verantwoordelijk houden voor de vliegramp, zegt directeur van Indigo Aerospace Matt Andersson dat de vliegtuigapparatuur mogelijk is gehackt.

Andersson wijst erop dat het vliegtuig volgens de Franse autoriteiten tijdens het neerstorten versnelde. “Dat kan een aantal oorzaken hebben, waaronder het hacken van de besturings- en navigatiesystemen door middel van malware of onderschepping,” zegt hij in de Financial Times.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Dat is één van de redenen waarom gevechtstoestellen en vliegtuigen van wereldleiders hiertegen beschermd zijn,” zei hij. “Normale vliegtuigen zijn dat niet.”

Bij verschillende vliegmaatschappijen moeten sinds de crash voortaan altijd twee bemanningsleden in de cockpit zijn. Het besluit volgt op een nieuwe richtlijn van het Europese agentschap voor veiligheid in de luchtvaart EASA.

De EASA bracht het voorschrift uit naar aanleiding van de crash met het toestel van Germanwings. Andersson waarschuwt dat het nog te vroeg is om conclusies te trekken. “De beweringen die worden voorgeschoteld aan het publiek zijn mogelijk onjuist, misleidend of kunnen in sommige gevallen leiden tot richtlijnen die een averechts effect hebben,” zei hij.

Andersson is niet de enige luchtvaartdeskundige die speculeert dat het toestel mogelijk is gehackt. Oud-piloot Jay Rollins zei afgelopen maand op televisie: “Vliegtuigen opereren grotendeels geautomatiseerd. Er is één mogelijkheid die nog door niemand is genoemd. Ik vraag me af of het toestel is gehackt.”

Hij trok een parallel met een Amerikaanse drone die boven Iran gehackt zou zijn. “Plotseling reageerde het vliegtuig op signalen van buitenaf. Voor een piloot zou dat erg verontrustend zijn.”

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sebastiaan
Sebastiaan
8 jaren geleden

Dus… Gevechtstoestellen zijn beschermd, maar een drone werd gekaapt… Wel grappig dat die man als baan heeft om wilde theorie te spuien onder het mom van “vragen”. Ik vraag me af of hij wel helemaal pluis is, of een martian in een (overigens slecht gedesigned) mensen pak. Is dat nu ook theorie en nieuwswaardig?

Marijke Schelleman
Marijke Schelleman
8 jaren geleden

was het in de buurt van Cern? Ik las ergens dat daar ‘iets aan de hand was’. Het lijkt me heel goed mogelijk dat alle apparatuur in de omgeving daardoor beinvloed worst

loeky123
loeky123
8 jaren geleden

ik ga er ook van uit dat bv de JSF gevecht,s vliegtuigen gewoon door de USA uit gezet kunnen worden
ze willen de hele wereld controleren, dus dat lijkt me logisch, want die USA ziet over al een complot in, en als je niet luistert krijg je een zooi bommen op je dak

trackback
BOINNK!!! | Eindtijd nieuwberichten, verzameld door Arie Goedhart
8 jaren geleden
Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x