Homepagina » Wereld » Aarde zal tegen 2600 een grote vuurbal worden. Stephen Hawking doet opmerkelijke voorspelling
Aarde zal tegen 2600 een grote vuurbal worden. Stephen Hawking doet opmerkelijke voorspelling

Aarde zal tegen 2600 een grote vuurbal worden. Stephen Hawking doet opmerkelijke voorspelling

Professor Stephen Hawking heeft gewaarschuwd dat de mens de aarde in de komende 600 jaar zal vernietigen. Onze planeet zal tegen die tijd veranderen in een grote vuurbal, stelt hij.

De natuurkundige denkt dat de toenemende wereldbevolking en groeiende vraag naar energie zullen leiden tot een catastrofe.

Volgens hem moet de mensheid naar de sterren kijken om aan het noodlot te ontsnappen. Alpha Centauri, het zonnestelsel dat het dichtste bij dat van ons ligt, ziet hij als beste kandidaat.

1000 keer sneller

Hawking deed zijn uitspraken op de Tencent WE Summit in Peking. De Britse kosmoloog steunt het Breakthrough Starshot-project, dat werkt aan een sonde die Alpha Centauri in amper 20 jaar moet kunnen bereiken.

De sonde zou 1000 keer sneller zijn dan de ruimteschepen die we nu hebben en worden voortgestuwd door een lichtstraal.

“Een dergelijk systeem kan Mars in minder dan een uur bereiken en Pluto in enkele dagen,” zei hij. “In een week kan het Voyager passeren en in net iets meer dan 20 jaar bereikt het Alpha Centauri.”

Aardachtige planeet

Het zonnestelsel bevindt zich op 4,37 lichtjaar van de aarde. Met het snelste ruimteschip dat vandaag de dag beschikbaar is zou het 30.000 jaar duren om die afstand te overbruggen.

Breakthrough Starshot werkt aan een ruimtezeil dat ruim 1000 keer sneller moet zijn.

Astronomen denken dat de kans groot is dat in de bewoonbare zone rond de drie sterren van Alpha Centauri een aardachtige planeet bestaat.

Kunstmatige intelligentie

Hawking deed onlangs nog een andere doemvoorspelling. Zo waarschuwde hij eerder op de Web Summit in Lissabon voor de gevaren van kunstmatige intelligentie.

Hij zei dat deze technologie elk aspect van ons leven kan veranderen, maar dat intelligente machines ook nieuwe uitdagingen met zich meebrengen.

Hij zei dat robots al miljoenen banen dreigen te vervangen, maar dat deze nieuwe revolutie kan worden aangewend om de wereld te helpen en armoede en ziekte tegen te gaan.

“De opkomst van kunstmatige intelligent zou het beste of het slechtste kunnen worden wat de mensheid ooit overkwam,” zei hij.

[Daily Mail]


Vond je dit artikel interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

25 reacties

 1. Hawking is fake

  24 likes
  • Klopt als een bus. Onze elite vriend, alias de liegende angstaanjager, verteld nog geen tiende van de waarheid. Zullen de Centauri’s leuk vinden als het aardse gespuis op hun voordeur klopt.
   Het snelste ruimte vaartuig doet er nog geen minuutje over om naar Alpha Centauri te reizen, want die vliegt sneller dan het licht.
   De reguliere energiebronnen zijn voor die tijd allang op dus zijn er andere technologieën. Gezwam dus.
   De enigste waarheid in dit verhaal is het gevaar van kunstmatige intelligentie, kortom een toekomst a la Terminator Salvation als we niet oppassen.

   10 likes
 2. “Professor Stephen Hawking heeft gewaarschuwd dat de mens de aarde in de komende 600 jaar zal vernietigen. Onze planeet zal tegen die tijd veranderen in een grote vuurbal, stelt hij.”

  Verder kwam ik niet. Stephen ‘flip de sterrenkijker’ Hawking zegt dat de wereldbevolking tegen 2600 tegen een catastrofe zal aanlopen. Ik vind het knap dat hij dat nu al kan zeggen. En ik voorspel dat ik volgende week naar de pedicure ga…. o…. wacht! En nee, ik slaap niet, ben klaarwakker en weet wat er in de wereld speelt, en ik ga mij nu nog absoluut geen zorgen maken over wat er tegen 2600 eventueel zou kunnen gebeuren. Sorry, maar zitten nu in een tijd van de grote opruiming/eindtijd/nieuwe tijd, dus we hebben wel wat anders aan ons hoofd.

  15 likes
 3. Gaat niet gebeuren, aliens hebben dan voor die tijd al lang innovaties geïntroduceerd zoals oa. Vrije energie.

  8 likes
  • Vrije energie is er al lang dankzij mensen (misschien met hulp van “buitenaardse ingevingen”). Allleen deze mensen hebben zich laten omkopen of hebben toegegeven aan de bedreigingen die hen ten deel zijn gevallen, waardoor het tot op heden nog niet op wereldschaal is geintroduceerd.

   Vrije energie gaat er niet komen voordat wij onszelf (met/zonder hulp van buitenaardsen) hebben weten te bevrijden van het gajes.

   Stephen Hawking is al lang niet meer relevant.

   5 likes
   • @ Mike

    Mee eens, zolang mensen zich nog simpel politiek, etnisch en religieus laten verdelen doordat elitaire tuig; en daardoor niet eens bereid zijn om voor hun eigen rechten op te komen; of de mensheid alleen als een “economische asset” te zien gaat er niets veranderen.

    1 likes
 4. Zullen we eerst naar de maan proberen te gaan.
  Dat kunnen we tegenwoordig niet meer volgens de nasa.

  10 likes
 5. Over 580 jaar zal men daar heus wel iets op gevonden hebben dat dit niet gebeuren zal.

  5 likes
 6. Hawking is een van de briljantste denkers op de aarde. Wie denkt het beter te weten dan Hawking moet misschien eens googelen op het Dunning-Kruger effect.

  4 likes
 7. Hij is altijd pessimistisch ingesteld zover ik me herinner. Maar ik bewonder desondanks wel zijn wetenschappelijke bijdrage.

  4 likes
  • wetenschappelijke bijdrage?

   een man die halfdood in een rolstoel zit en een slechte computerstem die spreekt…..yeah right!

   fff

   1 likes
   • Dus volgens jou zijn mensen met een handicap niet in staat om wetenschappelijke bijdragen te leveren? Ook mensen met een (fysieke) handicap kunnen een hoog IQ hebben, hoor. Ik vind deze reactie van jou eerder weinig van intelligentie spreken en ik neem aan dat je niet voor het leven gekluisterd zit in een rolstoel.

    0 likes
    • Je kunt best vraagtekens bij deze man zetten.
     Ik denk ook dat de cabal deze man krampachtig in leven houdt om met cassettebandjes boodschappen af te geven die de mensheid in de angst modus moeten houden.
     Je moet voor de grap eens googlen waar hij allemaal wel niet lid en erelid van is.
     Als dat niet stinkt dan weet ik het ook niet meer.

     0 likes
     • precies,om een vergelijk te maken met alle gehandicapten die geen wetenschappelijke bijdrage leveren is generaliseren,ik heb dat ook nergens gesteld.

      deze man? is niet te vertrouwen,dat is wat ik denk.

      fff

      0 likes
 8. overbevolking is het probleem, vooral als je je land volpropt met aapmensen. Het was goed, nu niet meer.

  4 likes
 9. De sonde zou 1000 keer sneller zijn dan de ruimteschepen die we nu hebben en worden voortgestuwd door een lichtstraal.

  Hmmm hebben wij nu ruimteschepen dan?

  4 likes
 10. Onzin dat de aarde in 2600 in een grote vuurbal verandert. Beton en asfalt branden niet lekker.
  Wat wij intelligentie noemen, is niet meer dan een groot overlevings mechanisme.
  Ik houd dan ook mij hart vast voor een krachtigere vorm hier van.

  Het enige wat wij voor hebben op een kunstmatige intelligentie is dat wij kunnen creëren door met ons bewustzijn, gedachten kracht te geven.
  Helaas is daar niemand van op de hoogte en gelooft iedereen dat hij zijn gedachten is en zodoende geven wij alle gedachten kracht.

  Vandaar dat wij voorlopig nog in quarantaine zitten op deze planeet?

  3 likes
 11. De wereldleraar zal nïet toestaan dat wij tegen 2600 ons zelf vernietigen.

  2 likes
 12. De doemdenkerij komt ook ALTIJD uit het Westen, m.n. uit de christelijke hoek. Ik vermoed dat dit iets temaken heeft met de eindtijd profetiën van de bijbel. Vele christenen kunnen niet wachten totdat de wereld vergaat.
  De aarde kan heel makkelijk 30 miljard mensen voeden. Het probleem is de gierigheid van de mens en zijn onwil om alles met elkaar te delen en simpel te leven. De bijbel heeft de wereld in 2 kampen verdeeld: gelovigen en heidenen. Dus zal er altijd strijd zijn.

  2 likes
 13. Niet erg wetenschappelijk dit.

  1 likes
 14. Ik voorspel dat er helemaal geen 2600 komt.
  2040 is de datum waarop de mens met deze kalender zich moet focussen. Dat wordt een jaar van plussen en minnen voor mens en machine. 2040 op deze aardse kalender.

  0 likes
 15. Tegen die tijd leven we allang als Star Trek met de United Federation Of Planets.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

studies

19 studies: zo’n 8000 jaar geleden stond de zeespiegel METERS hoger dan nu. Bekijk hier het overzicht

In het afgelopen jaar zijn er maar ...

alaska

Extreme kou verbreekt records in Alaska. Hier is het net zo koud als op Mars

Alaska wordt geteisterd door extreme kou. In ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.