Wereld

Aarde zal tegen 2600 een grote vuurbal worden. Stephen Hawking doet opmerkelijke voorspelling

Help ons door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Professor Stephen Hawking heeft gewaarschuwd dat de mens de aarde in de komende 600 jaar zal vernietigen. Onze planeet zal tegen die tijd veranderen in een grote vuurbal, stelt hij.

De natuurkundige denkt dat de toenemende wereldbevolking en groeiende vraag naar energie zullen leiden tot een catastrofe.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Volgens hem moet de mensheid naar de sterren kijken om aan het noodlot te ontsnappen. Alpha Centauri, het zonnestelsel dat het dichtste bij dat van ons ligt, ziet hij als beste kandidaat.

1000 keer sneller

Hawking deed zijn uitspraken op de Tencent WE Summit in Peking. De Britse kosmoloog steunt het Breakthrough Starshot-project, dat werkt aan een sonde die Alpha Centauri in amper 20 jaar moet kunnen bereiken.

De sonde zou 1000 keer sneller zijn dan de ruimteschepen die we nu hebben en worden voortgestuwd door een lichtstraal.

“Een dergelijk systeem kan Mars in minder dan een uur bereiken en Pluto in enkele dagen,” zei hij. “In een week kan het Voyager passeren en in net iets meer dan 20 jaar bereikt het Alpha Centauri.”

Aardachtige planeet

Het zonnestelsel bevindt zich op 4,37 lichtjaar van de aarde. Met het snelste ruimteschip dat vandaag de dag beschikbaar is zou het 30.000 jaar duren om die afstand te overbruggen.

Breakthrough Starshot werkt aan een ruimtezeil dat ruim 1000 keer sneller moet zijn.

Astronomen denken dat de kans groot is dat in de bewoonbare zone rond de drie sterren van Alpha Centauri een aardachtige planeet bestaat.

Kunstmatige intelligentie

Hawking deed onlangs nog een andere doemvoorspelling. Zo waarschuwde hij eerder op de Web Summit in Lissabon voor de gevaren van kunstmatige intelligentie.

Hij zei dat deze technologie elk aspect van ons leven kan veranderen, maar dat intelligente machines ook nieuwe uitdagingen met zich meebrengen.

Hij zei dat robots al miljoenen banen dreigen te vervangen, maar dat deze nieuwe revolutie kan worden aangewend om de wereld te helpen en armoede en ziekte tegen te gaan.

“De opkomst van kunstmatige intelligent zou het beste of het slechtste kunnen worden wat de mensheid ooit overkwam,” zei hij.

[Daily Mail]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dirk
Dirk
6 jaren geleden

Over 580 jaar zal men daar heus wel iets op gevonden hebben dat dit niet gebeuren zal.

qwestion
qwestion
6 jaren geleden

Zullen we eerst naar de maan proberen te gaan.
Dat kunnen we tegenwoordig niet meer volgens de nasa.

Bsch
Bsch
6 jaren geleden

Hawking is fake

Aradhel
Aradhel
6 jaren geleden

“Professor Stephen Hawking heeft gewaarschuwd dat de mens de aarde in de komende 600 jaar zal vernietigen. Onze planeet zal tegen die tijd veranderen in een grote vuurbal, stelt hij.”

Verder kwam ik niet. Stephen ‘flip de sterrenkijker’ Hawking zegt dat de wereldbevolking tegen 2600 tegen een catastrofe zal aanlopen. Ik vind het knap dat hij dat nu al kan zeggen. En ik voorspel dat ik volgende week naar de pedicure ga…. o…. wacht! En nee, ik slaap niet, ben klaarwakker en weet wat er in de wereld speelt, en ik ga mij nu nog absoluut geen zorgen maken over wat er tegen 2600 eventueel zou kunnen gebeuren. Sorry, maar zitten nu in een tijd van de grote opruiming/eindtijd/nieuwe tijd, dus we hebben wel wat anders aan ons hoofd.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x