Buitenland

Nederlandse journalist aanwezig bij afscheid van Daria Doegina: ‘Hoelang moet deze waanzin nog doorgaan?’

Help mee door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!

Zondag is Daria Doegina, de dochter van Aleksandr Doegin, om het leven gekomen bij een bomaanslag. Ze reed in een Toyota Land Cruiser van haar vader die mogelijk het doelwit van de aanslagplegers was.

Op beelden op social media is te zien hoe hij getuige is van de explosie en ontzet reageert. Op de achtergrond is een brandende auto te zien.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Dat klopt absoluut niet

Journalist Sonja van den Ende was dinsdag aanwezig bij het afscheid van Daria. In het Westen wordt haar vader ‘een fascist’, ‘Raspoetin’ en ‘fluisteraar van Poetin’ genoemd. Hij wordt beschouwd als ‘het brein’ van Poetin.

Dat klopt absoluut niet, benadrukt Van den Ende. “Doegin heeft zeker niet zoveel invloed als beweerd wordt. Het is niet zeker of hij wel de absolute toegang heeft tot Poetin.”

“Ik heb Aleksandr Doegin zelf ontmoet op een conferentie afgelopen maart en met hem gesproken. Wat de westerse media berichten, is absurd. Hij is gewoon een echte Russische patriot, zeer zeker geen fascist of extreemrechtse nationalist,” schrijft de journalist op haar site.

Zover is het gekomen

Van den Ende had ook een ontmoeting met Daria, in de Donbas. Ze waren op dat moment allebei op een perstour. “Ik heb met haar gesproken, niet wetende dat het de laatste keer was dat ik haar zou zien en spreken. Ze kwam over als een moedige, intelligente vrouw, die wist waar ze voor stond: voor Rusland. Ze verafschuwde de westerse propaganda.”

Volgens de Russische veiligheidsdienst FSB is de moord op Daria het werk van de geheime dienst van Oekraïne. De FSB stelt dat geheim agent Natalja Pavlovna Vovk achter de aanslag zit.

Van den Ende zegt dat Daria veel te jong gestorven is. “Brutaal vermoord door Oekraïne en haar handlangers, de westerse veiligheidsdiensten, zoals de CIA. Immers stond zij, net als haar vader (ik ook trouwens) op de ‘dodenlijst’ van Oekraïne met als hoofdkantoor Langley in Virginia, het adres van de CIA. Zover is het gekomen. Het Westen vermoordt nu mensen die in de Donbas waren. Hoelang moet deze waanzin nog doorgaan?”

4.8 122 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ludo
ludo
1 jaar geleden

Hoelang moet deze waanzin nog doorgaan?”

tot dat zulke reportages op radio en tv komen want zo worden de mensen wakker, eerder niet.

Ron
Ron
1 jaar geleden

Het westen is bang voor de waarheid, maar de waarheid is al boven tafel op alle fronten.

Hugo
Hugo
1 jaar geleden

Het westen is de agressor, dat is nu toch wel duidelijk. Nederland onder leiding van Tsaar Rutte en zeker de EU onder leiding van von der Leijen en Frans Timmermans en de NAVO moeten zich kapot schamen. Zij houden deze oorlog in stand en zijn daarom medeplichtig aan volkerenmoord, waarop maar een straf mogelijk is.

Corrie
Corrie
1 jaar geleden

Mijn medeleven voor de nabestaanden. De werkelijkheid zal ooit zegevieren.!!!!

Back to top button
51
0
We lezen graag je reactie!x