Buitenland

Adolf Hitler doet mee aan verkiezingen in Indiase deelstaat

Help door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Aanstaande zaterdag neemt Adolf Hitler deel aan de verkiezingen in de Indiase deelstaat Meghalaya.

De kandidaat gaat niet gebukt onder zijn beladen naam. Hij wijst erop dat zijn volledige naam Adolf Lu Hitler luidt en dat hij daarmee geen volledige naamgenoot van de Führer is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De in 1948 geboren Adolf werd in Meghalaya al drie keer zonder enige ophef verkozen. De inwoners van de deelstaat hebben een voorliefde voor bijzondere of omstreden namen. Op het stembiljet staan zaterdag naast Hitler ook ene Frankenstein, enkele Kennedy’s en een Carter.

Etalage

Veel Indiërs zien Hitler niet als het vleesgeworden kwaad, maar als een intrigerende figuur. Zijn boek Mein Kampf ligt in de etalage van veel boekhandels.

Adolf Lu bracht ooit eens een bezoek aan Duitsland, waar de douaniers hem geen strobreed in de weg legden maar wel vreemd opkeken.

Kledingwinkel

Ze vroegen hem waarom hij de beruchte naam draagt, waarop hij antwoordde dat hij die niet zelf heeft gekozen. Zijn vader, die ooit voor een Britse kolonisator werkte, had er klaarblijkelijk veel plezier in zijn zoon te vernoemen naar de aartsvijand van zijn broodheer.

De eigenaar van een Indiase kledingwinkel noemde zijn zaak Hitler en was zich van geen kwaad bewust toen Israël beklag deed. Musfika Haq, een leraar in de hoofdstad van Meghalaya, zei dat dergelijke namen in de noordoostelijke Indiase deelstaat heel gewoon zijn.

Bron: Nd.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
vriendelijkevriend
vriendelijkevriend
11 jaren geleden

Ik vind Adolf persoonlijk een hele mooie naam, het heeft wat klassieks als je het mij vraagt. Jammer dat er tegenwoordig niemand meer zo heet eigenlijk. Raar ook hoor, zoveel problemen maken over een naam, moet je is opletten trouwens hoeveel arabieren hun kinderen Saddam, Hoessein of Osama noemen.

John Bussink
John Bussink
11 jaren geleden

Een naam is slechts een naam. gebruikt om een mens of persoon mee aan te spreken. meestal betreft het de persoon helaas. tja laat hem lekker Hitler heten. ik zit er niet zo mee. zoals ik al aangaf het is slechts een naam

Namaskar

John

jaap
jaap
11 jaren geleden

hahahahahaha

Liquid
Liquid
11 jaren geleden

Hahaha 🙂 humor hebben ze wel, die Indiërs!

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x