Buitenland

Adolf Hitler doet mee aan verkiezingen in Indiase deelstaat

Help mee door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Aanstaande zaterdag neemt Adolf Hitler deel aan de verkiezingen in de Indiase deelstaat Meghalaya.

De kandidaat gaat niet gebukt onder zijn beladen naam. Hij wijst erop dat zijn volledige naam Adolf Lu Hitler luidt en dat hij daarmee geen volledige naamgenoot van de Führer is.

De in 1948 geboren Adolf werd in Meghalaya al drie keer zonder enige ophef verkozen. De inwoners van de deelstaat hebben een voorliefde voor bijzondere of omstreden namen. Op het stembiljet staan zaterdag naast Hitler ook ene Frankenstein, enkele Kennedy’s en een Carter.

Etalage

Veel Indiërs zien Hitler niet als het vleesgeworden kwaad, maar als een intrigerende figuur. Zijn boek Mein Kampf ligt in de etalage van veel boekhandels.

Adolf Lu bracht ooit eens een bezoek aan Duitsland, waar de douaniers hem geen strobreed in de weg legden maar wel vreemd opkeken.

Kledingwinkel

Ze vroegen hem waarom hij de beruchte naam draagt, waarop hij antwoordde dat hij die niet zelf heeft gekozen. Zijn vader, die ooit voor een Britse kolonisator werkte, had er klaarblijkelijk veel plezier in zijn zoon te vernoemen naar de aartsvijand van zijn broodheer.

De eigenaar van een Indiase kledingwinkel noemde zijn zaak Hitler en was zich van geen kwaad bewust toen Israël beklag deed. Musfika Haq, een leraar in de hoofdstad van Meghalaya, zei dat dergelijke namen in de noordoostelijke Indiase deelstaat heel gewoon zijn.

Bron: Nd.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
vriendelijkevriend
vriendelijkevriend
9 jaren geleden

Ik vind Adolf persoonlijk een hele mooie naam, het heeft wat klassieks als je het mij vraagt. Jammer dat er tegenwoordig niemand meer zo heet eigenlijk. Raar ook hoor, zoveel problemen maken over een naam, moet je is opletten trouwens hoeveel arabieren hun kinderen Saddam, Hoessein of Osama noemen.

John Bussink
John Bussink
9 jaren geleden

Een naam is slechts een naam. gebruikt om een mens of persoon mee aan te spreken. meestal betreft het de persoon helaas. tja laat hem lekker Hitler heten. ik zit er niet zo mee. zoals ik al aangaf het is slechts een naam

Namaskar

John

jaap
jaap
9 jaren geleden

hahahahahaha

Liquid
Liquid
9 jaren geleden

Hahaha 🙂 humor hebben ze wel, die Indiërs!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

14
0
We lezen graag je reactie!x