Mens en Dier

Agema fel: De Jonge doet aan stemmingmakerij als hij zegt dat 90% covidpatiënten ongeprikt is

Help ons door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Van elke 10 coronapatiënten in het ziekenhuis zijn er negen niet gevaccineerd, beweren onder andere minister Hugo de Jonge en het RIVM. Tweede Kamerlid Fleur Agema (PVV) vroeg woensdag tijdens de technische briefing over het coronavirus of 90 procent van de coronapatiënten op de IC ongevaccineerd is. Op het ogenblik zijn dat er ongeveer 200.

RIVM-baas Jaap van Dissel antwoordde: “Dat komt aardig in de richting, maar het vaccin werkt niet 100 procent. Dus nu het aantal mensen dat gevaccineerd is toeneemt, verwacht je meer mensen op de IC die gevaccineerd zijn.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
Stemmingmakerij

Agema twittert: “Er is dus helemaal niet geturfd hoeveel van de 200 coronapatiënten op de IC volledig gevaccineerd zijn. Het is domweg een schatting. Minister De Jonge doet aan stemmingmakerij als hij zo stellig zegt dat het 90 procent is.”

Prikstatus afgeschermd

Het is ook opmerkelijk dat het RIVM de vaccinatiestatus van coronadoden afschermt. Journalist Goos Bies van de Leeuwarder Courant probeerde te achterhalen in hoeverre mensen die de laatste tijd overlijden gevaccineerd waren of niet.

Over de vaccinatiestatus van de overledenen rept het RIVM niet. “Wij houden het wel bij, maar je kunt het nergens vinden,” zei een woordvoerder. Volgens hem is het RIVM wel bezig met het verwerken van informatie van de vaccinatiestatus van coronadoden, maar of en op welke termijn het hiermee naar buiten komt, kon hij niet zeggen.

Een derde

GGD Fryslân liet weten dat er sinds 1 april 40 Friezen zijn gemeld als coronadode. Van hen waren 27 ongevaccineerd, acht volledig gevaccineerd en vijf deels gevaccineerd. Dat zou betekenen dat pakweg een derde van de coronadoden ingeënt was.

Ziekenhuizen houden het niet bij

IC-verpleegkundige Jan Severijns verklaarde bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 dat in 15 tot 20 procent van de gevallen genoteerd is of de patiënt gevaccineerd was. “Er wordt door meerdere ziekenhuizen naar buiten gebracht dat er met name patiënten met Covid worden opgenomen die niet gevaccineerd zijn. Maar als je dit niet bijhoudt, lijkt het alsof niemand gevaccineerd is,” zei Severijns.

4.9 59 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

81 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Neh
Neh
2 jaren geleden

Wat ze in de 2de kamer Moet vragen is, of de Jonge & Co. wel op de hoogte is van de vele bijwerkingen van vaccins en waarom hij ondanks deze gevaarlijke bijwerkingen toch ermee doorgaat. Tijd voor stemmingmakerij is voorbij. Ben namelijk zeer benieuwd naar zijn antwoord!

koddebeier
koddebeier
2 jaren geleden

Wat een ongelofelijke eikel is die Hugo, over de hele wereld zijn het de gevaccineerden die in het ziekenhuis liggen behalve in Nederland.
Hugo denk je soms dat we net zo stom zijn als jij ???

Annette
Annette
2 jaren geleden

Fleur, je hebt hartstikke gelijk! Het heeft alleen nog maar te maken met stemmingmakerij. Het kost schijnbaar steeds meer moeite om mensen over de streep te halen, dus trekken ze nu compleet alles uit de kast.
Toch vind ik nog steeds, dat de partij die Fleur vertegenwoordigt, zich, zeker in eerste instantie, veel te veel in positieve zin heeft uitgelaten over dit waanzinnige prikproject.
Ze hadden, wat mij betreft, veel eerder stelling moeten nemen tegen de absurde haast om een experimenteel middel bij iedereen maar binnen te spuiten. En dat zonder gedegen onderzoek. Waanzin!
Daarom ben ik zo vreselijk blij met een partij als Forum voor Democratie. ZIJ hebben zich al maanden geleden duidelijk geschaard aan de kant van die mensen, die het vertikken om te fungeren als proefkonijnen.
Het verbaast mij uiteraard niets, dat die Hugo de Jonge en de meeloop kliek roepen dat 90% van de mensen die in het ziekenhuis belanden, ongevaccineerd zijn. De ECHTE gegevens worden toch afgeschermd. Dus met andere woorden: roep maar raak, ALS mensen maar bang worden gemaakt. Want dat is het werkelijke doel.
Iedereen die de afgelopen maanden het ECHTE nieuws heeft gevolgd wat betreft Israël, Groot Brittannië en ook natuurlijk de Verenigde Staten, weet hoe de vork werkelijk in de steel steekt. En Nederland is daar echt geen uitzondering op.

kolk
kolk
2 jaren geleden

De mensen die op de IC belanden en onder de 60 jaar zijn is vanwege een DNA mutatie, het licham maakt geen antistoffen. Deze groep heeft een medicijn nodig aan het begint en maakt niet uit ben je gevacineerd or niet gevaccineerd.

Back to top button
81
0
We lezen graag je reactie!x