Gezondheid

Paardenbloem-extract doodt kankercellen binnen 48 uur

Help door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een studie van de Universiteit van Windsor in Canada blijkt dat paardenbloemthee in staat is om kankercellen binnen 48 uur te doden. Gezonde cellen in het lichaam worden niet aangetast.

Healthy and Natural Life meldt dat de wortel van de paardenbloem niet alleen kankercellen doodt, maar ook een vochtafdrijvende werking heeft, de lever reinigt, helpt tegen allergieën en het cholesterol verlaagt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De oudere generaties, met name de oma’s onder ons, zijn op de hoogte van de heilzame werking van de plant en maakten daarom vroeger siroop van de paardenbloem.

De paardenbloem komt van oorsprong voor in Azië, Europa en Noord- en Zuid-Amerika en bevat 53 procent van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine K en 110 procent van de ADH vitamine A.

De studie naar de antikankerwerking van het onkruid wordt geleid door professor Siyaram Pandey. Hij kreeg voor zijn onderzoek, dat inmiddels twee jaar loopt, een subsidie van 270.000 dollar (235.000 euro). Pandey gebruikte een extract van de paardenbloemwortel om melanoom, een vorm van huidkanker, te behandelen.

De studie, die is gepubliceerd in Evidence-Based Complimentary and Alternative Medicine, concludeerde dat het extract melanoomcellen succesvol wist te vernietigen. Het werkte als een soort ‘natuurlijke chemotherapie’, aldus Pandey en zijn collega’s.

[International Business Times]

5 3 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x