Archeologie

’90 procent zeker’ dat tombe van Toetanchamon geheime ruimtes bevat

Help door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de graftombe van farao Toetanchamon wordt gezocht naar een geheime ruimte. Het zou kunnen gaan om de grafkamer van koningin Nefertiti, zo meldt het Egyptische ministerie van Oudheden.

Het is volgens wetenschappers mogelijk dat de resten van Nefertiti bewaard worden in de geheime kamer. Vorige week werd begonnen met de zoektocht naar de verborgen ruimte. Eerst werd de tombe, die zich in de Vallei der Koningen in Luxor bevindt, gescand.

De resultaten van het onderzoek worden eerst naar Japan gestuurd voor analyse, voordat men verder gaat met de verkenning van de graftombe. Experts zijn er ‘bijna 90 procent zeker’ van dat de kamer geheime ruimtes bevat.

Archeologische sensatie

De Britse egyptoloog Nicholas Reeves vermoedt dat Toetanchamon in een tombe is begraven die eigenlijk voor Nefertiti was bedoeld. Hij ontdekte rechte lijnen en scheuren in het pleisterwerk op de wanden die zouden wijzen op een afgesloten ruimte.

Nefertiti was de eerste vrouw van farao Achnaton, waarvan wordt aangenomen dat hij de vader was van Toetanchamon. Nefertiti stond bekend om haar schoonheid en was volgens de overlevering de mooiste vrouw van haar tijd. Als de theorie van Reeves klopt, zou dat een archeologische sensatie zijn.

[DeMorgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
flash
flash
7 jaren geleden

Het is niet Nefertiti, maar Nefertete

enkidoe
enkidoe
7 jaren geleden

Heeft von Däniken en consorten dit jaren geleden al niet lopen verkondigen? De vraag nu is, wat zit er in en krijgen we de waarheid te zien/horen?

JohnnyBGoode
JohnnyBGoode
7 jaren geleden

Zolang Zahi Hawass zich er maar niet mee bemoeit…

Neo Xirtam
Neo Xirtam
7 jaren geleden

@enkidoe het zal blijken dat Nefertete een verlengde schedel heeft, vandaar haar hoofddeksel om dat voor de mensen uit die tijd te verbergen…. http://www.messagetoeagle.com/mysterious-ancient-rulers-with-elongated-skulls-who-were-they-really/

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x