Archeologie

’90 procent zeker’ dat tombe van Toetanchamon geheime ruimtes bevat

Help door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de graftombe van farao Toetanchamon wordt gezocht naar een geheime ruimte. Het zou kunnen gaan om de grafkamer van koningin Nefertiti, zo meldt het Egyptische ministerie van Oudheden.

Het is volgens wetenschappers mogelijk dat de resten van Nefertiti bewaard worden in de geheime kamer. Vorige week werd begonnen met de zoektocht naar de verborgen ruimte. Eerst werd de tombe, die zich in de Vallei der Koningen in Luxor bevindt, gescand.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De resultaten van het onderzoek worden eerst naar Japan gestuurd voor analyse, voordat men verder gaat met de verkenning van de graftombe. Experts zijn er ‘bijna 90 procent zeker’ van dat de kamer geheime ruimtes bevat.

Archeologische sensatie

De Britse egyptoloog Nicholas Reeves vermoedt dat Toetanchamon in een tombe is begraven die eigenlijk voor Nefertiti was bedoeld. Hij ontdekte rechte lijnen en scheuren in het pleisterwerk op de wanden die zouden wijzen op een afgesloten ruimte.

Nefertiti was de eerste vrouw van farao Achnaton, waarvan wordt aangenomen dat hij de vader was van Toetanchamon. Nefertiti stond bekend om haar schoonheid en was volgens de overlevering de mooiste vrouw van haar tijd. Als de theorie van Reeves klopt, zou dat een archeologische sensatie zijn.

[DeMorgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
flash
flash
8 jaren geleden

Het is niet Nefertiti, maar Nefertete

enkidoe
enkidoe
8 jaren geleden

Heeft von Däniken en consorten dit jaren geleden al niet lopen verkondigen? De vraag nu is, wat zit er in en krijgen we de waarheid te zien/horen?

JohnnyBGoode
JohnnyBGoode
8 jaren geleden

Zolang Zahi Hawass zich er maar niet mee bemoeit…

Neo Xirtam
Neo Xirtam
8 jaren geleden

@enkidoe het zal blijken dat Nefertete een verlengde schedel heeft, vandaar haar hoofddeksel om dat voor de mensen uit die tijd te verbergen…. http://www.messagetoeagle.com/mysterious-ancient-rulers-with-elongated-skulls-who-were-they-really/

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x