Homepagina » Mens en Dier » IC-verpleegkundige: De Jonge heeft geen cijfers over prikstatus van covidpatiënten in ziekenhuis
verpleegkundige
Foto: Hospital CLÍNIC CC BY-ND 2.0

IC-verpleegkundige: De Jonge heeft geen cijfers over prikstatus van covidpatiënten in ziekenhuis

Zorgminister Hugo de Jonge heeft de afgelopen tijd herhaaldelijk beweerd dat negen op de 10 coronapatiënten in het ziekenhuis niet gevaccineerd zijn. Volgens een IC-verpleegkundige is die bewering uit de lucht gegrepen. “De ziekenhuizen houden het niet bij waardoor het lijkt alsof niemand gevaccineerd is.”

Er zijn IC-verpleegkundige Jan Severijns sinds het begin van de coronapandemie zaken opgevallen die hij als vreemd heeft ervaren. Zo las hij artikelen over de behandeling van corona met hoge doses vitamine C. Severijns meldde dit aan IC-artsen, maar volgens hen was er geen wetenschappelijk bewijs dat dit zou helpen.

“Ik vond het toen al onvoorstelbaar dat men dit niet wilde proberen,” verklaarde de verpleegkundige zaterdag bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020. “Vitamine C kan geen kwaad en nu gaan er mensen dood.”

Ik zag dat er steeds vaker patiënten werden opgenomen die één of twee vaccinaties hadden gehad

Ook hydroxychloroquine, zink en azitromycine werden niet toegepast. Wel kregen coronapatiënten allerlei andere middelen van de farmaceutische industrie. “Die waren vaak duur om te geven en ook daar zag je bijwerkingen. In de laatste periode werd er zelfs een medicijn gegeven dat bij chemotherapie wordt gegeven. Over bijwerkingen gesproken!”

Severijns merkte op dat er in 2021 een pagina werd toegevoegd aan het elektronisch patiëntendossier waar bijgehouden kon worden welke vaccinaties een patiënt heeft gehad. “Wat ik zag was dat er steeds vaker patiënten opgenomen werden met Covid die één of twee vaccinaties hadden gehad en toch nog Covid kregen, of een hartinfarct of andere bloedingen.” Al snel werd het blad met vaccinaties niet meer ingevuld.

Het is mijn indruk dat er niet gemeld wordt bij het Lareb

Volgens de verpleegkundige is in 15 tot 20 procent van de gevallen genoteerd of de patiënt gevaccineerd was. “Er wordt door meerdere ziekenhuizen naar buiten gebracht dat er met name patiënten met Covid worden opgenomen die niet gevaccineerd zijn. Maar als je dit niet bijhoudt, lijkt het alsof niemand gevaccineerd is.”

Hij schat dat ongeveer 30 procent van de covidpatiënten op de IC gevaccineerd is. “Het is mijn indruk dat er niet gemeld wordt bij het Lareb. Het is alsof artsen er niet bij stilstaan wat er kan gebeuren.”

Veel vreemde zaken

Severijns zei verder bij de BPOC2020 dat artsen altijd vragen of er obductie gedaan mag worden, maar dat er ‘in verband met besmettingsgevaar’ geen obducties gedaan mochten worden bij covidpatiënten. Dat terwijl de besmettelijkheid allang niet meer zo ernstig is als men in de beginperiode verkondigde, zei hij.

“Al met al spelen er voor mij veel vreemde zaken omtrent de behandeling van covidpatiënten,” benadrukte de IC-verpleegkundige.

4.8 90 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
71 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Don
Don
4 dagen geleden

‘Vitamine-C’ moet volgens mij ‘vitamine-D’ zijn….

jacob
jacob
4 dagen geleden

Leg alvast een dossier aan welke artsen niet te vertrouwen zijn of hun boekje te buiten gaan

Henk
Henk
4 dagen geleden

Beetje digitale bingo? De cijfers er uit halen zodat je altijd wint 🙈

H.J.
H.J.
4 dagen geleden

Vroeger was er een kreet, daar moet de politie naar kijken.

Maar de hedendaagse politie heeft daar geen tijd voor.

x

Check Also

arts

Ook artsen kritisch over coronapas: ‘Het lijkt allang niet meer om gezondheid te gaan, maar om controle’

Volgende week wordt de coronapas in Nederland ...

israël

Israël: Geen derde prik? Dan ben je na 6 maanden niet langer ‘volledig ingeënt’ en verlies je vrijheden

Hoewel de meerderheid van de Israëlische bevolking ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

71
0
We lezen graag je reactie!x