Binnenland

AIVD gebruikt NEPFOTO in rapport over ‘gevaar’ van complottheorieën

Help ons door deze info met je vrienden op je socials te delen!

De AIVD vreest dat de groeiende populariteit van complottheorieën over een ‘kwaadaardige elite’, die de bevolking wil knechten en doden, de democratische rechtsorde kan ondermijnen. De inlichtingendienst heeft daarover donderdag een nieuw rapport gepubliceerd.

Eerder waarschuwde de AIVD in het jaarverslag al voor de dreiging van het zogenaamde ‘anti-institutionele extremisme’ in Nederland.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Niet authentiek

Het Wob-team is tot de ontdekking gekomen dat de AIVD in het rapport een gefotoshopte nepfoto gebruikt. Ironisch genoeg moet het rapport burgers, journalistiek en parlement ervan overtuigen dat nepnieuws ‘een ernstige bedreiging is voor de democratische rechtsorde’.

Foto 3 op pagina 24 in het rapport blijkt niet authentiek. Het gaat om een foto van de Prins Willem-Alexanderbrug over de Waal waar graffiti-leuzen op zijn te zien die het coronavirus en de betrouwbaarheid van de traditionele nieuwsmedia in twijfel trekken. ‘NOS fake news’, ‘Covid Hoax’ en ‘Vaccinatie Covid vergif’ staat op de brug.

Nooit gezien

Buurtbewoners in Beneden-Leeuwen bevestigden vrijdag dat ze deze graffiti nooit hebben gezien. Ook een forensisch expert bevestigt dit, zegt data-analist Wouter Aukema.

Het Wob-team weet overigens niet wie deze foto heeft gemanipuleerd, wel dat er in een officiële overheidspublicatie gebruik is gemaakt van een nepfoto. “Of is het een bewuste easter egg die de AIVD in het rapport heeft geplaatst?” vraagt Aukema zich hardop af.

4.7 155 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

101 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Piet
Piet
1 jaar geleden

Typisch weer decoverheid. Onbetrouwbaar!

OmaD
OmaD
1 jaar geleden

Zou ons niks verbazen, zo’n easter egg😏

Herman R
Herman R
1 jaar geleden

AIVD👎 = in dienst🐕‍🦺 van dit kabinet🙈, net als de HCSS👎 dat =. Heel fout dus!🤢

Wil
Wil
1 jaar geleden

1000% meer gevallen van de vleesetende bacterie, komt dooor.covid zegt GGD, maar bedoeld vaccin. Bacterie is dodelijk en moeilijk te bestrijden. Omrop Fryslan

Back to top button
101
0
We lezen graag je reactie!x